نهال گردو؛ از ارقام پر فروش نهال های پر سود در سراسر دنیا محسوب می گردد. شرایط جغرافیای مناطقی از کشورمان برای پرورش گردو ایده آل است و باغداران به راحتی میتوانند انواع این میوه را برداشت کنند. همچنین مغز گردو در کشورمان قیمت بالا و فروش خوبی دارد و نوعی محصول صادراتی است؛ به همین دلیل باغداران زیادی درخت گردو را برای باغ خود مناسب میدانند.
نهال گردو؛ از ارقام پر فروش نهال های پر سود در سراسر دنیا محسوب می گردد. شرایط جغرافیای مناطقی از کشورمان برای پرورش گردو ایده آل است و باغداران به راحتی میتوانند انواع این میوه را برداشت کنند. همچنین مغز گردو در کشورمان قیمت بالا و فروش خوبی دارد و نوعی محصول صادراتی است؛ به همین دلیل باغداران زیادی درخت گردو را برای باغ خود مناسب میدانند.
نحوه کاشت نهال گردو
نهال گردو؛ به دو روش بذری و پیوندی کاشته میشود. نگهداری از نوع بذری و پیوندی شرایط خاصی دارد که تولیدکنندگان باید آنها را به خوبی رعایت کنند تا بتوانند محصول با کیفیتی تولید نمایند. با اینکه درختان گردو یک محصول عالی و سودآور است، عوامل زیادی در کیفیت محصول نهایی موثر خواهند بود. از جمله این عوامل، کیفیت خاک، آب و هوای منطقه، نحوه رسیدگی به باغ و جنس درخت است.
در گام اول قبل از خرید نهال گردو توصیه می شود که استعلام قیمت نهال گردو را از نهالستان های معتبری مانند آریا نهال (ariyanahal.ir) صورت دهید تا پیش از تصمیم گیری در مورد کاشت نهال گردو، ابتدا یک برآورد هزینه ی مناسبی داشته باشید.
سپس بهتر است باغدار عوامل خاک و آب و هوا را بررسی کند و نحوه رسیدگی به باغ نیز فرآیندی مستمر و متغیر است. اما نوع نهال، مسئلهای است که باغدار باید در ابتدا به خوبی آن را بررسی نماید و به درستی تصمیم بگیرد؛ چون این تصمیم بر نتیجه تلاش چند ساله او تاثیرگذار خواهد بود.
کاشت نهال گردو به روش بذری
- برای این کار ابتدا باید گردوی با کیفیت از نژاد مورد نظر را انتخاب نمود.
- از آنجا که گردویی که به عنوان بذر استفاده میشود تعیین کننده درخت نهایی است، باید از مرغوبیت آن اطمینان حاصل شود.
- این گردوها خیسانده شده و در محیط سرد نگهداری میشود تا جوانه بزنند.
- سپس گردوها را با فاصله کمی از یکدیگردرون خاک خزانه میکارند.
- در این حالت ممکن است یک تا دو ماه زمان لازم باشد تا دانهها جوانه بزنند.
- پس از جوانه زنی، نوبت به کاشت بذرها میرسد.
- بذرها را در جای مناسب میکارند و به خوبی آبیاری میکنند تا به سن مناسب برای انتقال به باغ اصلی برسد و تحویل باغداران میدهند.
- نگهداری نهال گردو، در این مرحله بسیار مهم است چون باید از ایجاد هرگونه آلودگی در گیاه جلوگیری نمود و کیفیت خاک نیز باید مناسب باشد تا خروجی با کیفیت، سالم و قوی تولید شود.
کاشت نهال گردو به روش پیوندی
همانطور که از نام این روش مشخص است، این ارقام از پیوند میان دو نوع گردو تولید میشوند. در واقع حاصل ترکیب دو نوع بذری، یک نوع پیوندی است که از لحاظ ویژگیهای گیاه، تقویت شده است. برای نمونه یکی از پر فروش ترین نهال گردو در آریا نهال، نهال گردو پکان آمریکایی می باشد که مناسب کشت در مناطق گرمسیر می باشد.
برای این روش، تنهی درخت را برش میزنند و فقط چوب کوتاهی از آن باقی میماند. جوانههای تازه و سالم از گونهی گردویی که برای کاشت مورد نظر است را از نهال اصلی جدا میکنند و تا زمان مناسب برای پیوند زنی در محیط سرد نگهداری میکنند. برای ایجاد پیوند، باید جوانه و چوب گردو به خوبی و در تماس کامل با یکدیگر قرار بگیرند تا اتصال ایجاد شود؛ به همین دلیل، برشها به روشهای گوناگونی بر روی چوب و جوانه ایجاد میشود.
دیگر نکات مهم پرورش نهال گردو
در شرایطی که قطر چوب و جوانه تقریبا برابر باشد، بر روی هردو، برشهای اُریب در جهات مخالف ایجاد میکنند؛ سپس شکافی در میان مقطع هر دو میزنند تا دو نهال گردو، کاملا در یکدیگر قفل شوند. سپس ناحیه پیوند را با نوار پلاستیکی به خوبی در جای خود ثابت میکنند تا پیوند تشکیل شود.
در زمانی که چوب و جوانه اختلاف قطر دارند، چوب را به خوبی برش میدهند و جوانه را با برشهای منظمی که به آوندها آسیب نرساند نازک میکنند و آن را در شکافی در پوستهی ساقهی پایه وارد میکنند. سپس پیوند را با نوار پلاستیکی محکم میکنند تا به اصطلاح جوش بخورد.
روش برشها متفاوت است و بسته به تشخیص باغدار و متناسب با شرایط نهالها انتخاب و اعمال میشود. اگر پیوند به خوبی انجام شود، در مدت کوتاهی نهال گردو، شروع به رشد میکند و در سال اول کاشت میتوان از آن انتظار باردهی داد.
نهال گردو بذری یا پیوندی، کدام گزینه بهتری می باشد؟
اخیرا باغداران نسبت به نهال گردو تمایل بیشتری نشان میدهند؛ دلیل آن ویژگیهای اصلاح شده نژاد پیوندی است. ایجاد ارتباط میان دو نژاد گردو توانسته ویژگیهای با ثباتی به آن اضافه نماید که به باغداران کمک میکند محصول باکیفیتتر و قابل اعتمادتری تولید کنند.
گردوهای پیوندی نسبت به شرایط آب و هوایی مقاومت بهتری از خود نشان میدهند. زمان گلدهی درخت گردو پیوندی، حدود ۳ هفته دیرتر از سایر گونههاست. به همین دلیل سرمای شدید ابتدای بهار نمیتواند به شکوفهها آسیب برساند و محصول باغ از بین نمیرود. مقاومت نسبت به آفات و بیماریها در این ارقام بیشتر و نگهداری از درخت نیز آسانتر است.
مزایا و معایب نهال گردو بذری:
گردوهای بذری، باردهی منظمی ندارند. گردوهایی که از این درختان چیده میشوند دارای اندازه و کیفیت متغیری هستند. علاوهبر آن، ممکن است یک دوره باردهی خیلی خوبی داشته باشند اما دورهی بعدی به خوبی قبل محصول ندهند. برای همین باغداران را در برنامه ریزی مناسب برای فروش محصول دچار مشکل میکنند.
این مسئله در نهال گردو پیوندی، حل شده است. گردوهای هر دوره برداشت از این درختان تقریبا یک اندازه هستند و گروهای هر برداشت یکنواخت و باکیفیت اند. به همین دلیل باغداران به راحتی میتوانند محصول خود را پیش فروش کنند و مشتریان ثابتی داشته باشند.
خرید نهال گردو از آریا نهال
یکی از مسائل بسیار مهمی که باغداران در شروع کار خود باید به آن توجه کنند، انتخاب نهال مناسب است. در هنگام خرید نهال گردو؛ باید به کیفیت آنها توجه نمایید. نوع بذری با کیفیت باید ساقه مستقیم و قوی داشته باشد؛ ریشهها یکنواخت و مستقیم و بدون بیرون زدگی باشند و برگها و شاخهها آسیب دیده و سوخته نباشند.
نهالهای پیوندی نیز باید نقطه پیوند قوی داشته باشند. پیچ و تاب بیش از حد در نقطه پیوند وجود نداشته باشند و ریشهها یکنواخت و بدون بیرون زدگی از خاک باشد. برگها بدون سوختگی یا آسیب آفات باشند و نهال حالت شاداب و سرحال داشته باشد.
قیمت نهال گردو؛ نسبت به کیفیت و نوع آن تعیین میشود. عموما قیمت ارقام پیوند به میزان قابل توجهی بیشتر از نوع بذری است. با این حال لیست قیمت نهال نهالستان آریا نهال بسیار رقباتی و مناسب می باشد. آریا نهال، انواع ارقام گردو پیوندی و بذری، با روشهای نوین کشاورزی تولید میشوند و با بهترین کیفیت به دست باغداران میرسند، کافیست تنها به نشانی (https://ariyanahal.ir/) مراجعه نمایید.