از نظر مهندسی، ساختمان و ملک، هر سازه‌ای است که تحت شرایطی خاص و در پی نیازها و برای هدف و یا اهدافی طرح و اجرا می شود. اما برای بازاریابی املاک و ساختمان تعاریف گوناگونی بیان شده است. اگر شما هم در شناخت و درک مفاهیم بازاریابی ملک به مشکلاتی برخوردید، در ادامه همراه ما باشید تا با این مفاهیم و تعریف هر کدام از این موارد آشنا شوید.

 

بازاریابی ملک و ساختمان فعالیتی در جهت ارضای نیازها و خواسته های ملکی سکونتی و سرمایه گذاری از طریق فرایند مبادله است. در تعریفی دیگر، بازاریابی ملک و ساختمان عبارت است از: همه تلاش های نظام‌مند برای شناخت نظام و سیستم ساختمان و املاک و اقدام مناسب نسبت به انواع تقاضاها، اهداف و رفتارهای مصرف کنندگان.

 

چندین هدف از بازاریابی ملک و ساختمان انتظار می رود. مانند: رفع نیاز سکونت، سرمایه گذاری، تجارت و خرید آپارتمان و فروش آن، کار و کسب درآمد، به دست آوردن پرستیژ و وجهه اجتماعی مناسب، راحتی و آسایش، پیشرفت اجتماعی، شرایط زندگی و ادامه‌ آن، ایجاد مزیت و تمایز، ارضای میاز تنوع طلبی، رضایت درونی و آرامش خانواده.

 

برخی از تعاریف های مهم در بازاریابی، خرید و فروش ملک و ساختمان:

۱.مسکن

۲.ساختمان

۳.مسکن ویلایی

۴. مساحت زمین

۵. سطح کل زیربنای طبقات

۶.پروانه اشتغال

۷.پروانه ساختمان

۸.ساختمان ویژه

۹. هزینه ساختمان

۱۰.مجتمع مسکونی

 

 

 

مسکن:

در تعریف مرکز آمار ایران مسکن یا واحد مسکونی، مکان، فضا و یا محوطه‌ای است که یک یا چند خانوار در آن سکونت داشته و به یک یا چند ورودی (شارع عام یا شارع خاص) راه داشته باشد.

مسکن شهری از نظر نوع، تراکم مسکونی و نیز تعداد طبقات و خانوار ساکن به چند دسته طبقه بندی می‌شود، اما از نظر جمعیتی به سه دسته تک خانواری، چند خانواری و مجتمع مسکونی قابل تقسیم است.

 

ساختمان:

فضایی است محصور، ثابت و مستقل که تمام یا قسمتی از آن مسقف بوده و برای سکونت و یا فعالیت اقتصادی ساخته شده است، به شرط آن که مساحت زیربنای قسمت مسقف آن حداقل ۴ مترمربع باشد. ساختمان بنایی واحد است که وجه‌های بیرونی آن در سطح و ارتفاع، از زیر پی تا بالاترین نقطه، یک پوستة معماری بسته را تشکیل دهد.

 

مسکن ویلایی:

مسکن مستقل ویلایی به آن نوع از خانه‌هایی اطلاق می‌شود که مستقل و جدا از هم و دارای حیاط و فضای باز خصوصی هستند. این خانه‌ها، که یک یا دو خانوار در آن، بعضاً در محله‌های قدیمی دیده می‌شوند دارای تعداد زیادی اتاق هستند. به خانه‌های مستقل نسبتاً بزرگ در بخش‌های جدید شهری اصطلاحاً مسکن ویلایی گفته می‌شود و محله‌هایی که این نوع خانه‌ها در آن‌ها احداث شده است، جزء مناطق با تراکم بسیار کم به شمار می‌روند.

2

مساحت زمین:

عبارت است از مساحت قطعه زمین ملکی که ساختمان در آن ایجاد یا تجدید بنا شود.

 

سطح کل زیر بنای طبقات:

عبارت است از مجموع سطح زیربنای کلیه طبقات اعم از زیرزمین، طبقه همکف، نیم طبقه، طبقه اول و بقیه طبقات.

 

پروانه اشتغال:

پروانه اشتغال مدرکی است که برای ساختمان‌های تجاری داده می شود.

 

پروانه ساختمان:

پروانه ساختمانی صادره توسط شهرداری‌ها یا سایر مراجع صدور پروانه ساختمان.

 

ساختمان ویژه:

بنایی که طرح معماری یا سازه یا تأسیسات مکانیکی و یا تأسیسات برقی آن دارای پیچیدگی یا حساسیت خاص می‌باشد و بنا بر ضرورت نیاز به طراحی یا محاسبه یا کنترل دقیق شرایط هوا، دما، رطوبت، پاکیزگی، فشار نسبی، صدا، ولتاژ و فرکانس خاص در یک یا چند رشته ساختمانی دارد و موارد استفاده آن نیز خاص است.

 

هزینه ساختمان:

هزینه ساختمان ، چه در مرحله شروع که قابل پیش‌بینی است و چه در مرحله تکمیل که رقم واقعی گزارش می‌شود. شامل هزینه‌های نقشه ساختمان نظارت مهندس، پروانه ساختمان، مصالح ساختمان، وسایل و ابزار کار، مزد کارگر، حق‌الزحمه معمار، هزینه تأسیسات حرارت مرکزی، روشنایی، آب و فاضلاب و غیره می‌باشد. ارزش زمین، در هزینه ساختمان منظور نمی‌شود.

 

 

مجتمع مسکونی:

مجتمع‌های با تجمع تعدادی آپارتمان در یک بلوک شهری، که به شکل یکپارچه طراحی و ترکیب شده باشند، پدید می‌آید. بسیاری از مجتمع‌های مسکونی دارای فضای عمومی مشترکی هستند که مورد استفاده همگانی ساکنان مجتمع قرار می‌گیرد و دیگران حق استفاده از ورود به آن را ندارند. یک مجتمع مسکونی ممکن است از خانه‌های ویلایی مستقل و یا آپارتمان‌های چند طبقه شکل گیرد. اندازه مجتمع‌های مسکونی نیز متنوع است و برخی از آن‌ها، مانند مجتمع اکباتان در تهران، به اندازه یک شهر متوسط جمعیت دارند. معمولا خرید خانه در این مجتمع‌های مسکونی طرفدارهای خاص خودش را دارد.

3

فعالیت ساختمانی:

کلیه فعالیت‌هایی است که در ارتباط با مراحل مختلف ایجاد ساختمان (پی‌کنی، پی‌ریزی، شناژبندی، برپا کردن اسکلت بنا، ساخت بنا، نصب تأسیسات و تجهیزات، کاشی‌کاری، روکاری، نقاشی، سیم کشی و... ) صورت می‌گیرد، همچنین تعمیرات اساسی و جزئی در ساختمان‌های موجود (ساخت یک طبقه یا قسمت جدید، تعویض یا تعمیر تأسیسات و تجهیزات، تعمیر لوله‌های آب، گاز و فاضلاب، لکه‌گیری و ایزولاسیون بام، تجدید نقاشی و کاغذ دیواری، تعمیر محوطه و....) فعالیت ساختمانی محسوب می‌شود.

 

ایجای بنای جدید:

از فعالیت‌های مربوط به مراحل مختلف ایجاد ساختمان مانند پی‌کنی، پی‌ریزی، شناژبندی، برپا کردن اسکلت بنا، ساخت بنا و.. مشروط بر آن که برای اولین بار در یک زمین صورت گیرد ـ ، تحت عنوان ایجاد بنای جدید یاد می‌شود.

 

تجدید بنا:

با انجام فعالیت‌های مربوط به مراحل مختلف ایجاد ساختمان در قطعه زمینی که قبلاً بنایی در آن وجود داشته و برای ایجاد ساختمان جدید تخریب شده است، به عنوان فعالیت‌ ساختمانی تجدید بنا مورد نظر قرار می‌گیرد.

 

برج:

 برج اصطلاحاً به آپارتمان‌های بلند مرتبه بیش از ده اشکوب گفته می‌شود. آپارتمان‌های بلند مرتبه معمولاً برای اسکان اقشار کم درآمد و متوسط شهری، مانند کارگران و کارمندان، احداث می‌شوند؛ اما در کلان شهری مانند تهران، الگوی کارگران و کارمندان، احداث می‌شوند؛ اما در کلان شهری مانند تهران، الگوی دیگری از برج‌سازی شکل گرفته است. یعنی در نواحی مرفه‌نشین، که قدرت اقتصادی ساکنان آن و قیمت زمین بسیار زیاد است، آپارتمان‌های بلند مرتبه بسیار مدرن برای استفاده طبقات پردرآمد شهری احداث می‌گردد. برج‌های (اسکان، آ.اس.آ و ونک پارک) در تهران در زمره این نمونه‌ها می‌باشند.

 

نتیجه گیری :

بازاریابی ماک و ساختمان فعالیتی در جهت ارضای نیارها و خواسته‌های ملکی سکونتی و سرمایه‌گذاری از طریق فرایند مبادله است. با تعریف دیگر بازاریابی ملک را می ‌توان نوعی فرایند اجتماعی و مدیریتی دانست که بدان وسیله، افراد و گروه‌ها می توانند از طریق تولید، ایجاد و مبادله ملک، زمین ، ساختمان، آپارتمان، واحد تجاری و اداری و ... و ارزش های ملکی با یکدیگر، نیازها و خواست‌های خود را برآورده سازند.

اگر قصد خرید و یا اجاره خانه در تهران و یا سایر شهرهای ایران را دارید می توانید به وب سایت شابش مراجه کنید و با مشاهده هزاران آگهی با کیفیت و ارتباط گیری با مشاورین معتبر املاک تهران  ملک خود را هوشمندانه انتخاب کنید.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.