روح الله عزیزی روز شنبه در دیدار کارکنان محیط زیست با فرماندار شهرستان کهگیلویه اظهار داشت : تعداد نیروهای محیط زیست این شهرستان 13 نفر است که هشت نفر از آنان به عنوان محیط بان ،کار حفاظت از منطقه حفاظت شده خاییز را بر عهده دارند.
منطقه حفاظت شده خائییز در شهرستان کهگیلویه 33 هزارو 385 هکتار مساحت دارد.
این منطقه در سال 1377توسط شورای عالی حفاظت محیط زیست در ردیف مناطق حفاظت شده کشور قرار گرفت
وی گفت: از 19 سال پیش کار حفاظت از منطقه خائیز بر عهده محیط زیست شهرستان کهگیلویه است.
رئیس اداره محیط زیست کهگیلویه اظهار داشت: منطقه حفاظت شده خاییز در شهرستان کهگیلویه از معدود مناطقی است که در استان کهگیلویه و بویراحمد از تنوع گسترده گیاهی و جانوری منحصر به فردی برخوردار است.
فرماندار کهگیلویه در این دیدار گفت: با توجه به اهمیت حفاظت از محیط زیست، استفاده از ایده های نو برای فرهنگ سازی در زمینه حفاظت از محیط پیرامونی ضروری است.
جعفر نیکبخت با اشاره به اینکه وظایف مختلف محیط بانان و امکانات محدود آنها اضافه کرد: پشتوانه حقوقی محیط بانان باید از طریق سازمان محیط زیست و مجلس به جد پیگیری شود.
وی تعداد کم محیط بانان در شهرستان کهگیلویه را یک معضل دانست و تصریح کرد: تغییر چارت اداری برای پذیرش نیروی محیط بان باید در دستور کار قرار گیرد.
پوشش گیاهی منطقه حفاظت شده خائیز بلوط (گونه غالب) بنه، کلخنگ، بادام وحشی، ارژن، خوشک، گون، گیاهان دارویی و گونه‌هایی از خانواده گندمیان است.
گونه‌های جانوری منطقه هم شامل کل و بز، گرگ، کفتار، شغال، روباه، تشی، کاراکال، پلنگ و پرندگانی از جمله کبک، تیهو، بحری و دلیجه در این منطقه زندگی است.
این منطقه تپه ماهوری، کوهستانی و صخره‌ای با برخورداری از ریزش‌های جوی بین 250 تا 670 میلی متر در سال و ارتفاع مطلوب از سطح دریا زمینه تولید مثل بسیاری از گونه‌های نادر حیات وحش را فراهم کرده است.
منطقه حفاظت شده خائیز دارای طبیعت گرمسیری بوده و از مهم‌ترین زیستگاه‌های حیات وحش کهگیلویه و بویراحمد محسوب می‌شود.
طی سرشماری 2مرحله‌ای در سال جاری زاد و ولد گونه بزکوهی در منطقه حفاظت شده خاییز افزایش داشته است.
7531/1662
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.