رستم حسن زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شاخص اهدای خون در کشور به ازای هر نفر 25 در هزار و در این استان 25/5 در هزار بوده و شاخص اهدای خون بین زنان استان پایین بوده که این میزان در کشور 4/5 و در استان 3/5 است.
مدیرکل انتقال خون کهگیلویه و بویراحمد گفت: رسانه‌های استان برای فرهنگ سازی اهدای خون و اهمیت و ضرورت آن به ویژه برای بانوان باید به نحو موثری اطلاع رسانی کنند.
وی بیان کرد: خون‌های گرفته شده از افراد اهدا کننده در این استان جزء سالم‌ترین و باکیفیت‌ترین خون‌ها است که تنها از افراد 100 درصد سالم گرفته می شود.
مدیرکل انتقال خون کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این استان به لحاظ شاخص اهدای مستمر خون جزء استان‌های برتر کشور است.
وی ابراز داشت: شاخص اهدای مستمر خون در کشور 58 درصد بوده و در کهگیلویه و بویراحمد 68 درصد است.
حسن زاده در ادامه گفت: تکمیل ساختمان جدید انتقال خون این استان نیازمند 40 میلیارد ریال اعتبار بوده که اتمام این طرح به توسعه انتقال خون کهگیلویه و بویراحمد کمک فراوانی می کند.
وی عنوان کرد: ساختمان جدید این اداره کل به مساحت سه هزار مترمربع در یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد در حال ساخت است.
وی افزود: این ساختمان هم اینک 35 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و از محل ماده 180 حدود 10 میلیارد ریال به آن اعتبار اختصاص یافت.
حسن زاده بیان کرد: تاکنون حدود 25 میلیارد ریال برای این ساختمان هزینه شده و برای تکمیل این طرح 40 میلیارد ریال نیاز است که 2 طبقه آن ساخته شده و طبقه سوم در دست اجرا است.
وی اظهار داشت: اداره کل انتقال خون کهگیلویه و بویراحمد همسو با سیاست‌های استاندارد سازمان انتقال خون کشور است.
حسن زاده با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط این اداره کل در سال 1396 تصریح کرد: دریافت گواهی ایزو 2015 ، راه اندازی سردخانه جدید در مرکز، اجلاس منطقه ای جنوب کشور، ادامه روند طرح ساختمان انتقال خون از جمله این اقدامات بوده است.
وی همچنین نصب و راه اندازی دستگاه پلاکت فرز در پایگاه انتقال خون یاسوج در راستای کمک به بیماران نیازمند به فرآورده پلاکت را از دیگر اقدامات ذکرکرد.
پلاکت فرزیس برای بیماران خاص از جمله بیماران سرطانی، پیوند مغز استخوان و بیماران با مشکلات انعقادی کاربرد زیادی دارد.
در این فرایند بیمار گیرنده پلاکت به‌جای هشت نفر تنها از یک نفر پلاکت می‌گیرد.
در این فرایند از یک نفر اهداکننده، فرآورده پلاکت به اندازه هشت نفر اهداکننده خون تهیه می‌شود.
پلاکت فرزیس، یکی از روش‌های اهدای خون است که در آن تنها یک جزء خاص از خون اهداکننده داوطلب (پلاکت‌) جدا و بقیه اجزاء خون به اهداکننده برگردانده می‌شود.
در این روش پلاکت به میزان خیلی بیشتری از روش تهیه پلاکت از کیسه‌های خون اهدایی تهیه می‌شود.
مصرف پلاسما به ازای هر یک هزار نفر 166 گرم در استرالیا، کانادا و آمریکا و 67 گرم به ازای هر هزار نفر در اروپا است.
در ایران نیز 67 گرم مصرف پلاسما به ازای هر یک هزار نفر هدفگذاری می‌شود که سالانه به یک میلیون و 500 هزار لیتر پلاسما برای تولید در کشور نیاز داریم، که نیازمند اهدای پلاسما به روش فرزیس (روشی که در آن پلاسما جدا می‌شود و باقی اجزای خون به بدن فرد اهداکننده برگردانده می‌شود) است.
پلاکت تهیه شده به روش پلاکت فرزیس خطر عوارض جانبی ناشی از گلبول‌های سفید خون مثل تب و شانس خطر انتقال بیماری‌های عفونی از اهداکننده‌های متعدد را کم می‌کند.
پلاکت اهدایی در روش پلاکت فرزیس طی 2 تا سه روز بعد از اهدا در بدن جایگزین می‌شود.
فرآورده پلاکت از طریق فرایند پلاکت فرزیس خون در این استان به شکل خودکار برای نخستین بار تهیه شد.
فرآیند اهدا و تزریق خون به دریافت کنندگان، «انتقال خون» نام دارد.
اهدای خون هنگامی رخ می دهد که یک فرد سالم به طور داوطلبانه مقدار مشخصی از خون خود را در یک مرکز انتقال خون هدیه می کند.
خون اهدا شده پس از انجام آزمایش های غربالگری و تایید سلامت به منظور تهیه فرآورده های خونی مورد استفاده قرار می گیرد یا به وسیله بانک خون مراکز درمانی به افراد دیگر تزریق می شود.
همچنین در ایران به منظور ترویج هر چه بیشتر فرهنگ اهدای خون، جمع آوری خون از داوطلبان و آماده سازی آن برای نجات بیماران و مصدومان، نهم مرداد (به مناسبت سالروز راه اندازی سازمان انتقال خون) روز اهدای خون نامیده شده است.
9868/6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.