متخصصان حوزه سلامت می گویند: آلودگی هوا به صورت کوتاه مدت و بلندمدت بر سیستم تنفسی، پوست، چشم، قلب و عروق و مغز انسان اثر منفی می گذارد.
احساس وجود جسم خارجی در گلو، گرفتگی صدا، ایجاد برونشیت، سرفه های مکرر، تشدید و ایجاد آلرژی، ایجاد و تشدید آسم، احساس فشار و سنگینی قفسه سینه و ایجاد اگزماهای پوستی، خارش و التهاب های پوستی،سرطان های ریه و ایجاد نارسایی های تنفسی ،کاهش باروری در مردان و زنان و کاهش رشد جنین در زنان حامله نیز از جمله آثار احتمالی بهداشتی ریزگردهاست.
با وجودی که گرد و خاک حدود 10 سال پیش از کشورهای خارجی وارد بخشی از جغرافیای ایران شده است اما گویا حساسیت لازم در جامعه برای آثار منفی آن ایجاد نشده است.
کارشناسان استفاده از ماسک های استاندارد را نخستین گام برای کاهش آثار پدیده گرد و خاک بر سلامت می دانند اما با وجود هشدار متخصصان امر تعداد کسانی که در هنگام بروز این پدیده از ماسک استفاده می کنند انگشت شمار است.
تعطیل شدن مدارس و ادارات از دیگر راهکارهای کاهش این مخاطرات است که در برخی استان های مرزی ایران انجام می شود اما این امر به ندرت در گچساران اجرا می شود.
هواشناسی گچساران شمار روزهای با پدیده ریزگرد در هوای این شهرستان از ابتدای سال 1395 تاکنون را 202 روز اعلام کرده است.
براساس این گزارش،سال 1395 ، 82 روز، سال 1396 ، 94 و امسال نیز 26 روز در فروردین و اردیبهشت با پدیده گرد و خاک در شهرستان گچساران ثبت شده است که این آمار ضرورت چاره اندیشی مسئولان و نگاه اصولی مردم برای رفتارهای پیشگیرانه را دوچندان کرده است.
کارشناسان هواشناسی میانگین ماهیانه روزهای با پدیده ریزگرد در گچساران را 6 روز اعلام کرده اند که این میزان در 14 ماه گذشته 2 برابر شده است.
این کارشناسان میزان کاهش دید در روزهای با پدیده ریزگرد این مدت در این شهرستان را کمتر از 200 تا 9 هزار متر برآورد کرده اند.
دید افقی در شرایط استاندارد 10 کیلومتر است.
در حالی که انجام ندادن حرکات ورزشی در هوای آزاد و بیرون نرفتن از خانه در روزهای با پدیده ریزگرد را برای افراد بیمار توصیه می‌کنند اما بیشتر مردم توجهی به این توصیه های ایمنی ندارند.
کارشناسان مشارکت مردم برای توسعه فضای سبز را از جمله راهکارهای دیگر کاهش آثار زیانبار آلودگی هوا بر سلامت انسان می‌دانند.
به نظر می رسد شهرستان گچساران به‌ویژه در حوزه دهستان‌های لیشتر و بی‌بی حکیمه که به دلیل قرار گرفتن در نزدیکی تأسیسات نفتی آلایندگی زیست محیطی دارند نیازمند توجه بیشتری هستند.
همسایگی با استان خوزستان و وجود تأسیسات نفتی، گچساران را در شرایط آلایندگی‌های زیست محیطی قرار داده است.
شهرستان 124 هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد و در همسایگی استان خوزستان قرار دارد.
/1662/8143
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.