فیض الله پاسره روز چهار شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از یکهزار و 641 روستای کهگیلویه و بویراحمد یک هزار و 460 روستا از تاسیسات آب آشامیدنی سالم برخوردارند.
وی افزود: با اتمام 18 مجتمع بزرگ آبرسانی و همچنین طرح های کوچک تر آبرسانی در روستاهای استان ،شاخص برخورداری از اب شرب افزایش بیشتری خواهد یافت.
پاسره بیان کرد: اجرای طرح های آبرسانی به صورت مجتمعی برای بهره مندی همه روستاها و به ویژه روستاهای زیر 20 خانوار از آب آشامیدنی، برون سپاری خدمات برای تقویت بخش خصوصی، ایجاد و تجهیز بزرگترین آزمایشگاه آب روستایی در کشور، کاهش هزینه ها و افزایش سرمایه های شرکت بخشی از مهم ترین اقدامات شرکت آب و فاضلاب روستایی استان در پنج سال اخیر بوده است.
وی عنوان کرد: توسعه و گسترش خدمات آبرسانی روستایی به طور مستقیم بر جلوگیری از مهاجرت، افزایش تولیدات کشاورزی، بهبود اقتصاد روستا و در نهایت توسعه روستاها اثرگذار است.
22 پروژه آبرسانی در 60 روستای کهگیلویه و بویراحمد با حدود 140 میلیارد ریال اعتبار از محل ستاد اجرایی فرمان امام(بنیاد برکت) در این استان تعریف شده است.
این طرح بزرگ جمعیتی افزون بر 6200 نفر را تحت پوشش قرار خواهد داد.
پاسره عنوان کرد: در سال جاری 130 میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی برای آبرسانی روستایی استان پیش بینی شد که با تخصیص این میزان اعتبار طرح های مهمی در زمینه آب روستایی عملیاتی شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد خاطر نشان کرد: در سال 95 نزدیک به 380 میلیارد ریال بودجه از محل صندوق توسعه ملی به آب روستایی استان تخصیص داده شد.
پاسره بیان کرد: از این میزان اعتبار 18 مجتمع بزرگ آب روستایی و 8 پروژه تک روستایی تعریف و عملیاتی شد.
وی افزود: با احداث این تعداد مجتمع آب روستایی ، 107هزار نفر معادل یک سوم جمعیت روستایی کهگیلویه و بویراحمد از آب شرب سالم بهره مند شدند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: برای رسیدن به این اهداف و با توجه به سیاست های دولت در سال های اخیر ،توسعه و اصلاح شبکه های آبرسانی استان به صورت جدی در دستور کار قرار داشته است.
پاسره ابراز داشت: در سال1396 حدود 300 کیلومتر شبکه توزیع و خط انتقال آب آشامیدنی روستایی در استان انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه تامین آب آشامیدنی برای هر خانوار روستایی کهگیلویه و بویراحمد 120 میلیون ریال هزینه در بر دارد ، از ساکنان روستاهای استان خواست که به مصرف بهینه آب روی آورند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد در عین حال گفت که هم اکنون ۱۵۹ روستای این استان به صورت سیار و با تانکر آبرسانی می شود.
در ابتدای سال جاری ۱۳۰ روستا در استان بدلیل کاهش منابع آبی به صورت سیار آبرسانی می شد اما این رقم هم اینک به حدود 159 روستا رسیده است.
کهگیلویه و بویراحمد دوره خشکسالی را طی می کند .میزان بارش نزولات آسمانی در این استان در سال زراعی جاری نسبت به پارسال نزدیک به 50درصد کاهش یافته است.
براساس اطلاعات شرکت ابفای روستایی کهگیلویه و بویراحمد ،آب چاه های شبکه آب شرب روستاهای استان در حال کم شدن است بطوری که ۶ حلقه چاه تامین آب روستایی در استان با چالش کم آبی بی سابقه ای روبه رو شده است.
کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غرب ایران 713هزار نفر جمعیت دارد .جمعیت روستایی کهگیلویه و بویراحمد بین دو سرشماری عمومی نفوس ومسکن 90تا 95از 47درصد به 44درصد جمعیت استان کاهش پیدا کرده است.
از مجموع یکهزار و 676 روستای دارای سکنه در کهگیلویه وبویراحمد 720 روستا بالای 20 و مابقی زیر 20 خانوار جمعیت دارند.
9868/1662
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.