عملیات اجرایی احداث موزه باستان شناسی یاسوج از سال 1386 آغاز شد.
مسعود شفیعی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:51 میلیارد و 450 ریال از محل اعتبارات ملی و 15 میلیارد 550 میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی برای احداث این موزه هزینه شده است.
وی بیان کرد: امسال نیز 10 میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی و سه و میلیارد و 400 میلیون ریال از محل بودجه ملی برای تکمیل این مرکز فرهنگی در نظر گرفته شده است.
شفیعی ابراز داشت: موزه یاسوج بیش از 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پیش بینی می‌شود 28 اردیبهشت سال 1397 همزمان با روز جهانی موزه به بهره برداری برسد.
وی بیان کرد: مساحت این موزه با احتساب محوطه سازی 9 هزار مترمربع و زیربنای آن نیز 2 هزار و 700 مترمربع است.
شفیعی ابراز داشت: موزه باستان شناسی یاسوج کنار بیمارستان امام سجاد (ع) این شهر و پشت هتل آزادی قرار دارد.
وی بیان کرد: هم اکنون 301 اثر تاریخی مربوط به دوره‌های مختلف در موزه فعلی باستان شناسی یاسوج نگهداری می‌شود که یکی از شاخص‌ترین آنها تابوت سفالی مربوط به هزاره اول قبل از میلاد بوده که در کشور منحصر به فرد است.
شفیعی ابراز داشت: ثبت ملی 25 شی‌ء تاریخی این استان از برنامه‌های پیش روی میراث فرهنگی است که کارهای مقدماتی از جمله شناسنامه دار شدن این آثار انجام شده است و در کمیته ثبت در اواخر بهمن در تهران تشکیل می‌شود و بررسی خواهد شد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: 2 هزار و 251 قلم شی‌ء تاریخی این استان در فهرست جام (سیستم جامع یکپارچه سازی اموال منقول فرهنگی و تاریخی) ثبت شده است.
شفیعی افزود: از این تعداد 18 قلم آن امسال ثبت ملی شده است.
وی تعداد اشیای تاریخی کشف شده در کهگیلویه و بویراحمد را 3 هزار و 709 عدد ذکر کرد.
شفیعی بیان کرد: تاکنون 420 شیء تاریخی این استان مرمت شده که از این تعداد 50 عدد مربوط به سال 1396 بوده است.
وی از برنامه ریزی برای راه اندازی 2 موزه مردم شناسی در کهگیلویه و بویراحمد خبر داد.
شفیعی افزود: براساس برنامه ریزی این طرح‌ها در محل نگهداری موزه فعلی یاسوج و شهر تاریخی دهدشت راه اندازی خواهد شد.
وی گفت: در این موزه شیوه زندگی سنتی مردم کهگیلویه و بویراحمد مانند کشاورزی سنتی و وسایل تهیه دوغ در آن به نمایش گذاشته می‌شود تا این گنجینه‌های ارزشمند مردم شناسی به فراموشی سپرده نشود.
کهگیلویه و بویراحمد بیش از 700 اثر ملی در فهرست آثار ملی دارد.
61 آسیاب، 50 خانه تاریخی، 40 قلعه،40 آب انبار،23 بقعه متبرکه،19 گورستان،17 استودان، 13 پل، 13 بافت تاریخی، پنج حمام، پنج مسجد و سه کاروانسرای این استان در فهرست آثار ملی دارد.
نقوش برجسته تنگ سولک در بهمئی، آثار سنگی چین لوداب، شهر سنگی دلی یاسیر کهگیلویه، قلعه کی نصیر بهادر بویراحمد، قلعه رئیسی کهگیلویه، دو گوردو پا در باشت از جمله بناهای تاریخی مهم ثبت ملی شده این استان است.
استان 713 هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران قرار دارد.
خبرنگار: فرزانه شریفی** انتشاردهنده: سید ولی موسوی نژاد
8143/6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.