به گزارش ایرنا، با بهره برداری از این طرحها تا پایان سال آینده ،علاوه بر توسعه اقتصادی و کاهش بیکاری در شهرستان گچساران ، کمک شایانی به خوداتکایی ملی می کند.
براساس برنامه ریزی قرار است طرح های مجتمع پتروشیمی و سد چم شیر گچساران در سال 1397 بهره برداری شوند.

** جوانان گچسارانی چشم انتظار افتتاح پتروشیمی و سد چم شیر
یک دانش آموخته کارشناسی ارشد شیمی جویای کار در گچساران گفت: افتتاح طرح بزرگ پتروشیمی این شهرستان رویای دیرینه جوانان گچسارانی است.
اسماعیل مرادی با اشاره به اهمیت فعالیت پتروشیمی برای تبدیل نفت به صنایع پایین دستی، افزود: راه اندازی چنین کارخانه هایی نیاز کشور برای تحقق اقتصاد مقاومتی و بهبود وضعیت معیشتی مردم است.
وی با یادآوری تولید روزانه بیش از 600 هزار بشکه نفت در گچساران تصریح کرد: بهره وری از نفت برای ایجاد اشتغال درخواست جوانان این شهرستان از مسئولان است.
یک جوان جویای کار گچسارانی با اشاره به اهمیت افتتاح سد چم شیر برای ایجاد فرصت های شغلی در حوزه های کشاورزی و گردشگری خواستار تلاش مسئولان برای تکمیل این طرح شد.
محمد احمدی افزود: پیشگیری از خسارت های ناشی از سیلاب ها و تبدیل سد چم شیر به یک نقطه گردشگری از مزایای این طرح است.

** بهره برداری از سد چم شیر سرآغاز تحول در اقتصاد استان های جنوبی
با بهره برداری از سد چم شیر گچساران ، 110 هزار زمین کشاورزی در استان های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، بوشهر زیر کشت آبی می رود و 282 مگاوات برق‌ آبی وارد مدار انرژی کشور می شود.
ذخیره و کنترل آب رودخانه زهره به میزان یک میلیارد و 800 میلیون مترمکعب، کنترل سیلاب‌های مخرب رودخانه زهره، اشتغالزایی و ایجاد زیرساخت‌های صنعت گردشگری و پرورش ماهی از دیگر مزایای اجرای این سد است.
عملیات ساخت سد چم شیر از سال 1391 آغاز شد.این سد بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلتکی (RCC) در ایران است.
مطالعه احداث این سد از سال 73 از سوی سازمان آب منطقه‌ای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفت.
نیروگاه و سد چم شیر در 25 کیلومتری جنوب شرقی شهر دوگنبدان در استان کهگیلویه و بویراحمد و بر روی رودخانه زهره در دست ساخت است.
معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران گفت: سد چم شیر اولین سد کشور است که 90ماه کار اجرایی با بیش از 22میلیون و 500 هزار ساعت کار و فعالیت بدون تلفات جانی انسانی در آن صورت گرفته است.
اجرای 13 هزار و 500 ساعت آموزش ایمنی، بهداشتی و زیست محیطی برای نیروهای اجرایی این سد ، عامل مهم این موفقیت است.
محمد رضا فاضل افزود: انجام هفت کیلومتر تونل زیرزمینی،اجرای یک میلیون و 100 هزار متر مکعب بتن بدنه، انجام 240 هزار متر طول غملیات حفاری تزریقات،30 کیلومتر جاده دسترسی، هفت میلیون متر مکعب حفاری رو باز از مهمترین کارهای انجام شده در این طرح است.
وی میزان پیشرفت فیزیکی این سد را 73 درصد ذکر کرد.
وی ابراز داشت: طرح سد چم شیر در صورت تأمین اعتبار به موقع در سال 97 به مرحله آبگیری خواهد رسید.
فاضل بیان کرد: هم اکنون کارهای اجرایی در بخش‌های بتن بدنه سد، حفاری تزریقات، تجهیزات نصب نیروگاهی و سازه‌های اصلی یعنی بخش‌های مهم پروژه در حال اجراست.
فاضل بیان کرد: 9 هزار میلیارد ریال اعتبار برای احداث سد چم شیر در این شهرستان تاکنون هزینه شده است.
فاضل اعتبار موردنیاز برای تکمیل این طرح را پنج هزار میلیارد ریال ذکر کرد.
وی بیان کرد: بودجه‌ای که تاکنون هزینه شده از محل فاینانس خارجی بوده که رو به پایان است.
فاضل بر لزوم اختصاص ردیف اعتبار از محل منابع بودجه عمومی داخلی برای تکمیل این طرح مهم تأکید کرد.
معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران گفت: در شرایط کنونی عوامل اجرایی و پیمانکاران به دلیل کمبود اعتبار فشار زیادی را متحمل می‌شوند به‌طوری که بخش زیادی از کارگاه سد به‌صورت تک شیفت فعالیت می کند.
فاضل تصریح کرد: هم‌اکنون 850 نیروی متخصص، ماهر و نیمه ماهر در این سد فعالیت دارند در حالی که در سال گذشته یک هزار و 600 نیرو در طرح ساخت سد چم شیر مشغول بکار بود.
وی با بیان اینکه بخشی از دلایل کاهش نیروها در ساخت سد چم شیر تمام شدن احداث برخی قسمت‌ها بوده ،اظهار داشت: تعطیل کردن نوبت شب به دلیل کمبود اعتبار از دیگر دلایل کاهش نیروها در این طرح بود.

** شتاب مطلوب در اجرای پتروشیمی
نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی گفت: 11 هزار میلیارد ریال برای ساخت مجتمع پتروشیمی گچساران هزینه شده است.
غلامرضا تاجگردون افزود: 11 هزار میلیارد ریال اعتبار نیز برای تکمیل این طرح بزرگ اقتصادی نیاز است.
وی ابراز داشت: پتروشیمی گچساران از معدود پتروشیمی های کشور است که اعتبار اسنادی (ال.سی) آن گشایش یافته و تاکنون 110 میلیون دلار برداشت شده است که این امر گامی بلند برای تحقق تولید و اشتغال در این طرح اشتغالزاست .
تاجگردون تصریح کرد: روند عملیات احداث کارخانه پتروشیمی گچساران مطلوب است و براساس برنامه زمان بندی تا پایان سال 97 این طرح بهره برداری می شود.
عملیات ساخت کارخانه پتروشیمی گچساران بیشتر از 10 سال پیش آغاز شد.
کارخانه پتروشیمی گچساران در زمینی به مساحت 157 هکتار در دست ساخت است.
با بهره برداری از این طرح صنعتی بیش از 2 هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد می شود.
این طرح صنعتی سالانه یک میلیون تن اتیلن تولید و روانه بازارهای مصرف داخلی و خارجی خواهد کرد.
وی تامین خوراک پتروشیمی گچساران را گاز اتان ذکر کرد و افزود: مشکلات تامین خوراک و زیرساخت های گاز و آب این طرح صنعتی و اشتغالزا از سوی متولیان امر برطرف می شود.
وی اظهار کرد: برای توسعه اشتغال بیش از چهار طرح صنایع پایین دستی پتروشیمی در گچساران اجرا خواهد شد.
تاجگردون گفت: عملیات طرح تولید اسید فورمیک و اسید استیک در زمان سفر هیات دولتدر سال گذشته به استان کهگیلویه و بویراحمد در این شهرستان آغاز شد.
تاجگردون با بیان اینکه 60 میلیون متر مکعب آب از سد چم شیر در دولت تدبیر و امید برای توسعه صنعت کهگیلویه و بویراحمد ابلاغ شده است، گفت: این درحالی است تا پایان دولت دهم یک قطره از آب سد چم شیر به استان کهگیلویه و بویراحمد اختصاص نیافته بود.
وی بیان کرد:این میزان تخصیص زمینه توسعه صنایع تبدیلی و اشتغالزایی در این استان را فراهم می‌کند.
شهرستان 124 هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
شهرستان نفت خیز گچساران با تولید روزانه افزون بر 600هزار بشکه نفت خام صادراتی از مهمترین مناطق تولید نفت کشور است و نقش مهمی در اقتصاد ملی ایفا می کند.
گزارشگر: فرزانه شریفی** انتشاردهنده: مسعود علیزاده
8143/1662
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.