به گزارش ایرنا، طرح تحول نظام سلامت که با هدف رفاه اجتماعی، کاهش پرداختی از جیب مردم، توسعه زیرساختها و افزایش دسترسی ملت به خدمات بهداشتی و درمانی در اردیبهشت سال 93 عملیاتی شد، تاکنون دستاوردهای بزرگی برای مناطق و استانهای مختلف داشته و البته حلاوت این طرح در استان محروم کهگیلویه و بویراحمد عینیتر و امیدبخشتر بوده است.
دولت یازدهم در حالی با هدف کاهش بار مالی و هزینههای سرسام آور و همچنین دسترسی عادلانه اقشار مختلف مردم به شاخصهای درمانی مناسب اقدام به اجرایی کردن طرح تحول سلامت کرد که بسیاری از بستههای خدمتی در قالب آن برای مناطق محرومی که سالها طعم تلخ هزینه های هنگفت را چشیده بودند باور برخی واقعیات و تحولات رخ داده برایشان سخت به نظر میرسید.
کمبود محسوس امکانات اولیه در مناطق مختلف و روستاها، کاهش و افول شاخصهای سلامت و هزینههای کمرشکن درمانی به گونهای بود که روزگاری ماندن چند ساعت یک پزشک متخصص و حتی عمومی برای مردم محروم و بسیاری از روستاها رؤیایی بیش نبود.
نتایج و دستاوردهای مبتنی بر اجرای موفق و رضایت بخش طرح تحول سلامت پس از سه سال از آغاز آن به عنوان یکی از برجستهترین، درخشانترین ،موثرترین و مترقیترین برنامههای پایهای دولت هم اینک افقهای روشنی را در مسیر عدالت اجتماعی به ویژه در مناطق محروم به ارمغان آورده است.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز کهگیلویه وبویراحمد در سلسله میزگردهای تخصصی در بخشهای مختلف و با رویکردهای متفاوت خود این بار میزبان مسئولان و متولیان امر در حوزه بهداشت و درمان استان با موضوع بررسی چالشها و دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت در بستههای مختلف آن بود.
سرپرست دانشگاه، مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه، معاون درمان، معاون دانشجویی، معاون بهداشتی و رئیس مرکز مدیریت حوادث(اورژانس 115) دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در این میزگرد حضور داشتند.
شرکت کنندگان در این میزگرد فرصتها، چالشها و عملکرد برنامه تحول سلامت را در بخشهای مختلف درمان، آموزش، بهداشت، دانشجویی و سایر حوزههای عمرانی و زیرساختی مورد بررسی و کنکاش قرار دادند.
آنان همچنین ضمن بیان برخی چالشها و مشکلات فرا روی اجرای مطلوبتر این طرح عظیم معتقد بودند که اثربخشی و نتایج مثبت طرح تحول نظام سلامت برای مردم مشهود و قابل محسوس بوده و بدون شک یکی از موفقترین و کارآمدترین طرحها و برنامههای دولت تدبیر و امید محسوب میشود.
کاهش پرداختی از جیب مرم از 60 درصد به کمتر از 6 درصد برای روستائیان، بهسازی و هتلینگ بیمارستانها، افزایش تعداد تختهای بیمارستانی و تختهای ویژه، ماندگاری پزشکان متخصص، ایجاد زیرساختهای بهداشتی و درمانی و حذف پدیده زشت زیرمیزی از جمله دستاوردها و نکات مثبت طرح تحول سلامت بود که شرکت کنندگان در این میزگرد مطرح کردند.
** تحول سلامت وجه برجسته دولت و نقطه امید محرومان
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی یاسوج در این میزگرد، این طرح عظیم را یکی از برنامهها و در عین حال نقطه امید دولت تدبیر و امید در کسب رضایتمندی افکار عمومی جامعه دانست.
دکتر اورنگ ایلامی اظهار داشت که طرح تحول سلامت بر خلاف برخی ادعاها و دروغ پراکنی ها بهترین و بیشترین دستاورد را برای اقشار محروم جامعه داشته است.
وی یادآور شد که دولت با درک صحیح از شرایط موجود و با کار برنامه ریزی شده، عقلانی و مدبرانه به جای یک کار مقطعی، احساسی و زودگذر در راستای افزایش میزان یارانه نقدی مردم با انتخاب هوشمندانهترین راه اقدام به اجرای طرح تحول سلامت کرد تا به مهمترین نیاز اساسی کشور به ویژه محرومان جامعه جامه عمل بپوشاند.
وی تصریح کرد که دولت میتوانست با افزایش یارانه نقدی تا حدودی سبب خوشحالی و رضایت مقطعی مردم شود اما با توجه به روح عقلایی و خردورزانه و واقع بینانه حاکم بر تصمیمات و اقدامات خود از این مهم صرف نظر کرد.
ساخت و توسعه مراکز جامع تشخیص و درمان سرطان، مراکز درمان ناباروری، تختهای روانپزشکی، بخشهای خدمات ویژه، مسمومیت، سوختگی، احداث کلینیکهای ویژه با تمام تجهیزات و در نهایت راهاندازی تختهای بیمارستانی جدید از جمله اقدامات مهم دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در راستای اجرای طرح تحول سلامت این استان بوده است.
** هزینه 1500 میلیارد ریالی طرح تحول سلامت در کهگیلویه و بویراحمد
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت که افزون بر یکهزار و 500 میلیارد ریال از زمان اجرای طرح تحول سلامت (اردیبهشت 1393) و در قالب هفت بسته خدمتی و خرید تجهیزات پزشکی این طرح در استان هزینه شده است.
ایلامی اظهار داشت که افزون بر یکهزار و 200 میلیارد ریال از این میزان در قالب بستههای خدمتی بوده و 350 میلیارد ریال دیگر نیز در راستای خرید تجهیزات پزشکی بوده است.
وی ادامه داد که 47 درصد از میزان اعتبار هزینه شده در قالب بستههای خدمتی طرح تحول سلامت در راستای بهبود و حفاظت مالی بیماران و مراجعان به بیمارستانها بوده که کاهش محسوس هزینههای درمانی مردم از بالای 47 درصد به کمتر از 6 درصد را به دنبال داشته است.
وی بیان کرد که 15درصد از این میزان اعتبار هزینه شده در زمینه بهبود کیفیت ارائه خدمات و 38 درصد نیز در راستای عدالت اجتماعی بوده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد که این میزان اعتبار علاوه بر هزینههای درمانی در حوزه خرید تجهیزات پزشکی در سطح بیمارستانها بوده است.
ایلامی با بیان اینکه خرید تجهیزات پزشکی در سه سطح شامل اقلام 11 گانه، 24 گانه و اقلام کلان پزشکی تقسیم بندی می شود، افزود: میزان کل اعتبار هزینه شده در قالب طرح تحول سلامت در این راستا ظرف حدود سه سال گذشته افزون بر 350 میلیارد ریال بوده است.
وی افزود که 50 میلیارد ریال از این میزان اعتبار در حوزه اقلام 11 گانه، 170میلیارد ریال برای خرید اقلام 24 گانه و 130 میلیارد ریال نیز برای خرید تجهیزات کلان پزشکی از جمله سی تی اسکن و ام آر آی در شهرهای یاسوج، گچساران و دهدشت بوده است.
وی، خرید و تامین 45 دستگاه آمبولانس و ایجاد پنج پایگاه جدید اورژانس جاده ای با اعتباری افزون بر 160میلیارد ریال را از دیگر دستاوردهای طرح تحول سلامت در کهگیلویه وبویراحمد ذکر کرد.
ایلامی، افزایش تعداد تخت های ویژه بیمارستانی از 43 تخت در سال 93 به 85 مورد در سال گذشته را از دیگر اقدامها و دستاوردهای مهم این طرح عنوان کرد و افزود: میزان مراجعه بیماران در سطح بیمارستانها و مراکز درمانی کهگیلویه وبویراحمد از زمان اجرای طرح تحول سلامت در این استان افزون بر 225 هزار نفر بوده است.
وی افزود: در مدت سه سال گذشته و از زمان اجرای این طرح افزون بر 22 هزار زایمان طبیعی و رایگان در سطح بیمارستانهای استان انجام شده است.
** کاهش ارجاع بیماران به خارج از استان
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی یاسوج همچنین یکی از دستاوردهای عظیم این طرح را کاهش محسوس شمار بیماران ارجاعی از این استان به استانهای همجوار ذکر کرد.
ایلامی یادآور شد که شمار بیماران ارجاعی از این استان به استانهای همجوار از 30 نفر به ازای هر یک هزار نفر تا قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت بوده که هم اینک به حدود چهار نفر به ازای این میزان رسیده است.
وی تقویت زیرساختهای درمانی، اجرای طرح هتلینگ بیمارستانها و افزایش تعداد پزشکان متخصص را از عوامل کاهش ارجاع بیماران به استانهای همجوار ذکر کرد.
** جذب بیش از 160 پزشک در بیمارستانهای کهگیلویه وبویر احمد
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت که از زمان اجرای طرح تحول نظام سلامت تاکنون بیش از 160 پزشک متخصص و فوق تخصص در رشتههای مختلف مورد نیاز به صورت تمام وقت جذب بیمارستان ها و مراکز درمانی دولتی این استان شدهاند.
دکتر غلام عباس سبز اظهار داشت: هم اینک نیز 64پزشک متخصص و فوق تخصص در هشت رشته تخصصی و به صورت تمام وقت در بیمارستان های دولتی این استان مشغول فعالیت هستند.
وی ادامه داد: 70 درصد از مجموع 233پزشک متخصص و فوق تخصص در سطح بیمارستان ها و کلینیک های تخصصی استان به صورت تمام وقت مشغول انجام خدمات درمانی هستند.
سبز بیان کرد: کمبود پزشک متخصص به عنوان یکی از معضلات و چالش های اساسی نظام سلامت در استان ظرف 2 سال گذشته تا حد قابل ملاحظه ای مرتفع شده است.
وی با بیان اینکه چهار بیمارستان خصوصی و غیردانشگاهی نیز در کهگیلویه و بویر احمد مشغول انجام فعالیت های درمانی و پزشکی هستند، گفت: مجموع تخت های موجود در بیمارستان های استان 980 تخت که 715مورد از آنها مربوط به بیمارستانهای دولتی و دانشگاهی است.
وی ابراز داشت: دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز بر اساس ارزیابی های انجام شده از سوی وزارت بهداشت و سایر نهادهای نظارتی در پنج بسته از مجموع هفت بسته خدمتی طرح تحول نظام سلامت دارای رتبه های برتر و بالاتر از میانگین کشوری شناخته شد.
** رشد پنج برابری خدمات درمانی به روستاییان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه دستاوردهای عظیم طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت و روستاها که تا حدودی محل مناقشه و دستمایه ای برای انتقادها و بی مهری ها از سوی منتقدان شده، گفت که خدمات بهداشتی و درمانی در بین روستاییان این استان پس از اجرای طرح تحول سلامت به حدود پنج برابر افزایش یافته است.
سید رشید غفاری اظهار داشت که میزان سرانه درمان در طرح پزشک خانواده روستایی و شهرهای زیر 100هزار نفر این استان از 210 هزار ریال قبل از اجرای طرح تحول سلامت اکنون به بیش از 960 هزار ریال رسیده است.
وی تصریح کرد که اکنون 100 درصد جمعیت شهری و روستایی این استان زیر پوشش خدمات بهداشتی این طرح قرار گرفتهاند.
رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد گفت که بیش از 130 پزشک و 80 ماما اکنون در مراکز، پایگاهها و خانههای بهداشت روستایی مشغول خدمات رسانی به مردم این استان هستند.
وی ابراز داشت: تاکنون افزون بر 64 میلیارد ریال برای بهبود و خرید تجهیزات مورد نیاز مراکز و خانههای بهداشت روستایی کهگیلویه و به ویر احمد از محل اجرای طرح تحول سلامت هزینه شده است.
غفاری تاکید کرد که افزون بر 106 میلیارد ریال نیز برای بهسازی، تعمیرات و خرید تجهیزات در مراکز بهداشتی و پایگاههای سلامت شهری این استان از محل اجرای این طرح پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه حدود 16 پایگاه جدید در حاشیه شهرهای زیر 100 هزار نفر کهگیلویه و بویر احمد ایجاد شده گفت که به ازای هر 2 هزار و 500 نفر نیز یک نیروی مراقب سلامت مشغول ارائه خدمات بهداشتی و پیشگیرانه در این پایگاهها هستند.
غفاری با اشاره به اجرای طرح هشت سالن اجتماعات و هشت مهمانسرا در هر یک از شهرستانهای هشت گانه کهگیلویه و بویراحمد افزود: تمامی مراکز و شبکههای بهداشت و درمان شهرستانهای استان از سالنها و مهمانسراهای شیک و در خورشان برخوردار شدهاند.
وی میزان اعتبار هزینه شده برای بهسازی و ساخت این طرحها در شهرستانهای استان را افزون بر 9 میلیارد ریال ذکر کرد.
غفاری همچنین از نام نویسی افزون بر 648 هزار و 740 نفر از جمعیت استان در سامانه یکپارچه سازی بهداشت (سیب) در سطح استان خبر داد.
**ساخت 70 خانه بهداشت روستایی
غفاری یکی از مهمترین دستاوردهای طرح تحول سلامت در استان محروم کهگیلویه و بویراحمد را بازسازی و ساخت فضاها و خانههای بهداشت روستایی دانست و گفت: سال 93 و از محل اجرای این طرح افزون بر 70 مورد خانه بهداشت در محرومترین نقاط این استان به بهره برداری رسید.
وی تصریح کرد: میزان اعتبار هزینه شده و تجهیز این 70 باب خانه بهداشت روستایی در استان افزون بر 75 میلیارد ریال بوده است.
** آغاز عملیات اجرایی 55 طرح بهداشتی از محل تحول سلامت
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت که عملیات اجرایی 55 طرح بهداشتی از محل اجرای طرح تحول نظام سلامت از دهه فجر سال جاری در این استان آغاز شده است.
غفاری اظهار داشت که میزان اعتبار پیش بینی شده برای اجرای این طرحها افزون بر 250 میلیارد ریال است.
وی گفت که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حدود 70 درصد توسط استانداری و دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد نیز به ترتیب 20 و 10 درصد تأمین این میزان اعتبار را تعهد کردهاند.
غفاری تصریح کرد که با توجه به مشکل کمبود منابع مالی و با رایزنیهای انجام شده قرار است که 30 درصد اعتبار تعهد استانی از طریق بنیاد برکت تأمین شود.
رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد که از این تعداد 11 مورد خانه بهداشت، 2 مرکز جامع سلامت، 10 مرکز جامع سلامت روستایی، چهار مورد خانه پزشک، بهسازی 2 مورد مرکز ستادی و 23 مورد نیز پایگاه سلامت بهداشتی است.
** کاهش 22 درصدی میزان سزارین در کهگیویه و بویراحمد
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز گفت که 22 هزار زایمان طبیعی به صورت رایگان از آغاز طرح تحول سلامت (اردیبهشت 93) تاکنون در این استان انجام شده است.
غلام عباس سبز اظهار داشت که میزان سزارین نیز حدود 40 درصد قبل از اجرای طرح تحول سلامت به 22 درصد در کهگیلویه وبویر احمد رسیده است.
وی تصریح کرد که افزون بر 225 هزار بیمار بستری از خدمات اجرای این طرح ملی تاکنون بهره مند شدهاند.
وی گفت: میزان پرداختی از جیب این بیماران نیز کمتر از 5.5 درصد بوده در حالی که پیش از اجرای طرح تحول سلامت هر بیمار حدود 40 درصد هزینههای درمانی در بیمارستانها را پرداخت میکرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به سایر اقدامها و دستاوردهای طرح تحول سلامت در کهگیلویه و بویراحمد، ادامه داد که تاکنون 64 پزشک متخصص در هشت رشته تخصصی در سطح بیمارستانهای استان مقیم شدهاند.
وی، این هشت رشته تخصصی را شامل جراحی عمومی، زنان و زایمان، طب اورژانس، ارتوپدی، داخلی و جراحی، مغز و اعصاب، بیهوشی و کودکان ذکر کرد.
سبز همچنین نتیجه مثبت حضور این تعداد پزشک مقیم و متخصص در بیمارستانهای کهگیلویه وبویراحمد را یادآور شد و گفت که هم اینک بالای 85 درصد وضعیت بیماران و مراجعه کنندگان به بیمارستانهای این استان ظرف کمتر از 6 ساعت تعیین تکلیف میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تاکید کرد که از زمان اجرای طرح تحول سلامت افزون بر 2 میلیون نفر به صورت سرپایی و در کلینیکهای درمانی استان از بستههای حمایتی و خدماتی این طرح بهره مند شدهاند.
وی، افزایش دستگاههای سی تی اسکن از 2 دستگاه به چهار مورد، راه اندازی سه مرکز آی سی یو نوزادان در سه شهر دوگنبدان، یاسوج و دهدشت و افزایش 2 برابری میزان تختهای بیمارستانی را از دیگر دستاوردهای مهم طرح تحول سلامت در کهگیلویه و بویراحمد ذکر کرد.
وی گفت که رتبه کهگیلویه و بویراحمد در پنج بسته از هفت بسته خدمتی طرح تحول سلامت از میانگین کشوری بالاتر بوده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت که از زمان اجرای طرح تحول سلامت در استان افزون بر یک میلیون و 900 هزار بیمار در سطح بیمارستانها و مراکز درمانی دولت به صورت رایگان ویزیت شدهاند.
** راه اندازی اورژانس هوایی از رؤیا تا واقعیت
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کهگیلویه وبویراحمد گفت که برای خرید این بالگرد افزون بر 100 میلیارد ریال هزینه شده و در هر مأموریت قادر به حمل هفت سرنشین از جمله 2 بیمار اورژانسی است.
جلال پورانفرد اظهار داشت که در سال آینده دومین اورژانش هوایی برای 6 شهرستان جنوبی گچساران، باشت، دهدشت، چرام، بهمئی و لنده کهگیلویه و بویراحمد نیز راه اندازی خواهد شد.
وی تصریح کرد با ایجاد اورژانس هوایی میزان فوتیهای حوادث کاهش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه در ایام نوروز امسال تاکنون افزون بر 20 مأموریت اورژانسی توسط این بالگرد انجام شده است گفت که ممترین آن نجات چهار زن باردار در دورترین روستاها و مناطق محروم این استان بوده است.
پورانفرد تصریح کرد که راه اندازی اورژانس هوایی میانگین فاصله زمانی هشت ساعته در انجام یک مأموریت را به کمتر از 50 دقیقه کاهش داده است.
وی تصریح کرد که هزینه هر ساعت پرواز 30 تا 60 میلیون ریال است که باید برای کاهش هزینهها از اورژانش هوایی به نحو مطلوبی استفاده کرد.
پورانفرد یادآور شد که در آینده ای نزدیک نیز اورژانس هوایی استان به یک تا 2 فروند هواپیما مجهز خواهد شد و استان کهگیلویه وبویراحمد به عنوان مرکز اورژانس هوایی جنوب و جنوب غربی کشور معرفی خواهد شد.
** اضافه شدن 42 دستگاه آمبولانس
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کهگیلویه وبویراحمد همچنین خرید بیش از 42 دستگاه آمبولانس به ناوگان اورژانس 115 جادهای با تمامی تجهیزات و امکانات روز پزشکی با اعتباری افزون بر 10 میلیارد ریال را از جمله دستاوردهای مهم طرح تحول سلامت در این استان ذکر کرد.
پورانفرد عنوان کرد: از 39 پایگاه امداد و نجات کهگیلویه و بویراحمد 11 پایگاه و از 60 دستگاه آمبولانس، 40 دستگاه در دولت یازدهم ایجاد و تأمین شده است.
وی میانگین حضور نیروهای امدادی در استان بر صحنه حوادث را حدود 7.9 دقیقه ذکر کرد و گفت: راه اندازی اورژانس هوایی تا حدود زیادی در راستای بهبود این وضعیت مؤثر خواهد بود.
** توجه به کرسیهای آزاداندیشی سرلوحه کار معاونت دانشجویی
معاون دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز توجه و اهتمام ویژه به برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و جلسات پرسش و پاسخ در حوزههای مختلف جامعه را یکی از اولویتها و برنامههای جدی این دانشگاه در دولت تدبیر و امید دانست و گفت که این جلسات در عین پویایی و نشاط اما با کمترین تنشها مواجه بوده است.
جمشید محمدی اظهار داشت که سال گذشته افزون بر 15 نشست کرسیهای آزاداندیشی و 29 جلسه پرسش و پاسخ با موضوعات گوناگون و در زمینه مسائل و چالشهای روز جامعه در این دانشگاه برگزار شد.
وی، سرانه هر دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج را افزون بر 16 میلیون ریال ذکر کرد و گفت که این میزان بودجه نیز صرف معیشت و وضعیت رفاهی و فرهنگی دانشجویان میشود.
وی گفت که ظرفیت خوابگاه های ملکی دخترانه و پسرانه در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج حدود هزار نفر است که 850 نفر از این تعداد دانشجویان دختر مستقر در چهار خوابگاه هستند.
** ارزیابی های مثبت نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه
مسئول دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی نیز با مثبت ارزیابی کردن کارهای فرهنگی و توجه ویژه دولت تدبیر و امید به مسایل معنوی و اعتقادی دانشجویان نیز گفت که اجرای برنامه ها و رویکرد اساسی این نهاد در راستای دغدغه های رهبر معظم انقلاب و ترویج گفتمان انقلاب اسلامی است.
حجت الاسلام ابوالفضل ملاعلی اظهار داشت که ترویج مقوله عفاف و حجاب، ساده زیستی، ارتقای سطح معلومات دینی و اعتقادی دانشجویان ،برگزاری برنامه های متنوع فرهنگی و هنری برای ایجاد امید و نشاط دینی از مهمترین اهداف و کاکردهای برنامه های فرهنگی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج است.
وی، اهمیت و دغدغه مسایل اعتقادی و دینی در وجود دانشجویان را یادآور شد و گفت که برگزاری مراسم معنوی اعتکاف که با ازدحام و استقبال چشمگیر دانشجویان مواجه بود یکی از نمونه های بارز نشاط معنوی و اوج همدلی و معنویت خواهی جامعه دانشگاهی در برابر هجمه های وسیع و تهاجم فرهنگی دشمن است.
**چالش ها/ تاخیر در پرداخت مطالبات توسط بیمه ها
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تاخیر در پرداخت مطالبات بیمارستان ها از سازمان های بیمه گر را یکی از چالش های اساسی فرا روی اجرای طرح عظیم تحول سلامت در سطح ملی و استانی دانست.
ایلامی تصریح کرد که تاخیر در پرداخت مطالبات بیمارستانی هم اینک به بیش از یک سال می رسد و این مهم تا حدودی سبب نگرانی و حتی کاهش انگیزه در نیروها و کادر درمانی و بیمارستانی را به دنبال خواهد داشت.
وی، میزان مطالبات بیمارستان های استان از سازمان های بیمه گر را هم اینک بالای یک هزار میلیارد ریال ذکر کرد.
** کمبود فضای بیمارستانی
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به سایر معضلات و چالش های پیش روی اجرای طرح تحول سلامت گفت که اگرچه با اجرای این طرح به عنوان یکی از راهبردی ترین برنامه های دولت یازدهم، شاهد کاهش معضلات در حوزه درمان این استان بودیم اما برخی مشکلات که ریشه در گذشته های دور دارد، همچنان بر دوش مردم و حتی مسئولان حوزه سلامت سنگینی می کند.
ایلامی افزود که ساختمان برخی بیمارستان های کهگیلویه و بویراحمد بانمایی فرسوده و قدیمی دچار وضعیتی نامناسب هستند.
وی افزود که ساختمان فیزیکی برخی بیمارستان های استان مربوط به قبل از انقلاب و قدمتی بالای 40 سال دارند.
اسلامی با بیان اینکه چهار بیمارستان خصوصی و غیردانشگاهی نیز در استان مشغول انجام فعالیتهای درمانی هستند، گفت: مجموع تختهای موجود در بیمارستانهای استان نیز 980 تخت است که 715 مورد از آن مربوط به بیمارستانهای دولتی و دانشگاهی است.
اسلامی تاکید کرد که بیمارستان شهید بهشتی یاسوج ابتدا با 21 تخت مصوب در سال 1355 به عنوان تنها مرکز بیماران حوادثی در استان راه اندازی شد.
وی ادامه داد: هم اینک با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تعداد تختهای این بیمارستان با افزایش حدود 9 برابری به بیش از 220 تخت رسیده است.
وی بیان کرد: بیمارستانهای شهید رجایی یاسوج و گچساران نیز با انبوهی از مشکلات و کمبودها مواجه هستند که ساخت آنها مربوط به دوران قبل از انقلاب است.
وی ادامه داد: 2 بیمارستان دیگر دولتی در استان شامل امام خمینی (ره) دهدشت و امام سجاد (ع) یاسوج نیز اگرچه بهره برداری و راه اندازی آنها در دوران بعد از انقلاب و قدمتی حدود 20 سال دارند اما مشکلات و چالشهای موجود آنها به مراتب بیش از سه بیمارستان قدیمی در این استان است.
ایلامی افزود: اگر چه تا حدودی با اجرای طرح تحول نظام سلامت و اصلاح ساختار فیزیکی (هتلینگ) بیمارستانها میزان معضلات در این مراکز کاهش یافته اما تنها راه حل منطقی در این راستا بهره برداری از بیمارستانهای در حال ساخت و جایگزین است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ابراز امیدواری کرد که با بهره برداری از بیمارستانهای در دست اجرا شامل بیمارستان 283 تختخوابی یاسوج و 2 بیمارستان 96 تختخوابی نفت و 128 تختخوابی در شهرستان گچساران بسیاری از معضلات و چالشهای کمبود فضای بیمارستان در استان مرتفع خواهد شد.
وی گفت که بیمارستان 283 تختخوابی یاسوج که از سال 86 تاکنون عملیات اجرایی آن آغاز شده هم اینک بالای 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و که حدود 23 درصد پیشرفتان ظرف سه سال گذشته بوده است.
ایلامی تصریح کرد که با توجه به اهتمام ویژه دولت و تخصیص اعتبار مورد نیازان در سفر هیات دولت به استان قرار است این بیمارستان نیز تا پایان مرداد سال جاری به بهره برداری برسد.
وی ابراز داشت: با بهره برداری از این بیمارستانها مشکلات حوزه درمان استان به ویژه شهرهای یاسوج و دوگنبدان تا حد قابل ملاحظهای مرتفع خواهد شد.
کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی افزون بر 700 هزار نفر جمعیت، هشت شهرستان و یکهزار و 676 روستای دارای سکنه در جنوب غربی ایران واقع است.
گزارشگر:حمید جهان**انتشار دهنده:حسینعلی راشکی
8005/3016/6110
دولت یازدهم در حالی با هدف کاهش بار مالی و هزینههای سرسام آور و همچنین دسترسی عادلانه اقشار مختلف مردم به شاخصهای درمانی مناسب اقدام به اجرایی کردن طرح تحول سلامت کرد که بسیاری از بستههای خدمتی در قالب آن برای مناطق محرومی که سالها طعم تلخ هزینه های هنگفت را چشیده بودند باور برخی واقعیات و تحولات رخ داده برایشان سخت به نظر میرسید.
کمبود محسوس امکانات اولیه در مناطق مختلف و روستاها، کاهش و افول شاخصهای سلامت و هزینههای کمرشکن درمانی به گونهای بود که روزگاری ماندن چند ساعت یک پزشک متخصص و حتی عمومی برای مردم محروم و بسیاری از روستاها رؤیایی بیش نبود.
نتایج و دستاوردهای مبتنی بر اجرای موفق و رضایت بخش طرح تحول سلامت پس از سه سال از آغاز آن به عنوان یکی از برجستهترین، درخشانترین ،موثرترین و مترقیترین برنامههای پایهای دولت هم اینک افقهای روشنی را در مسیر عدالت اجتماعی به ویژه در مناطق محروم به ارمغان آورده است.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز کهگیلویه وبویراحمد در سلسله میزگردهای تخصصی در بخشهای مختلف و با رویکردهای متفاوت خود این بار میزبان مسئولان و متولیان امر در حوزه بهداشت و درمان استان با موضوع بررسی چالشها و دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت در بستههای مختلف آن بود.
سرپرست دانشگاه، مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه، معاون درمان، معاون دانشجویی، معاون بهداشتی و رئیس مرکز مدیریت حوادث(اورژانس 115) دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در این میزگرد حضور داشتند.
شرکت کنندگان در این میزگرد فرصتها، چالشها و عملکرد برنامه تحول سلامت را در بخشهای مختلف درمان، آموزش، بهداشت، دانشجویی و سایر حوزههای عمرانی و زیرساختی مورد بررسی و کنکاش قرار دادند.
آنان همچنین ضمن بیان برخی چالشها و مشکلات فرا روی اجرای مطلوبتر این طرح عظیم معتقد بودند که اثربخشی و نتایج مثبت طرح تحول نظام سلامت برای مردم مشهود و قابل محسوس بوده و بدون شک یکی از موفقترین و کارآمدترین طرحها و برنامههای دولت تدبیر و امید محسوب میشود.
کاهش پرداختی از جیب مرم از 60 درصد به کمتر از 6 درصد برای روستائیان، بهسازی و هتلینگ بیمارستانها، افزایش تعداد تختهای بیمارستانی و تختهای ویژه، ماندگاری پزشکان متخصص، ایجاد زیرساختهای بهداشتی و درمانی و حذف پدیده زشت زیرمیزی از جمله دستاوردها و نکات مثبت طرح تحول سلامت بود که شرکت کنندگان در این میزگرد مطرح کردند.
** تحول سلامت وجه برجسته دولت و نقطه امید محرومان
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی یاسوج در این میزگرد، این طرح عظیم را یکی از برنامهها و در عین حال نقطه امید دولت تدبیر و امید در کسب رضایتمندی افکار عمومی جامعه دانست.
دکتر اورنگ ایلامی اظهار داشت که طرح تحول سلامت بر خلاف برخی ادعاها و دروغ پراکنی ها بهترین و بیشترین دستاورد را برای اقشار محروم جامعه داشته است.
وی یادآور شد که دولت با درک صحیح از شرایط موجود و با کار برنامه ریزی شده، عقلانی و مدبرانه به جای یک کار مقطعی، احساسی و زودگذر در راستای افزایش میزان یارانه نقدی مردم با انتخاب هوشمندانهترین راه اقدام به اجرای طرح تحول سلامت کرد تا به مهمترین نیاز اساسی کشور به ویژه محرومان جامعه جامه عمل بپوشاند.
وی تصریح کرد که دولت میتوانست با افزایش یارانه نقدی تا حدودی سبب خوشحالی و رضایت مقطعی مردم شود اما با توجه به روح عقلایی و خردورزانه و واقع بینانه حاکم بر تصمیمات و اقدامات خود از این مهم صرف نظر کرد.
ساخت و توسعه مراکز جامع تشخیص و درمان سرطان، مراکز درمان ناباروری، تختهای روانپزشکی، بخشهای خدمات ویژه، مسمومیت، سوختگی، احداث کلینیکهای ویژه با تمام تجهیزات و در نهایت راهاندازی تختهای بیمارستانی جدید از جمله اقدامات مهم دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در راستای اجرای طرح تحول سلامت این استان بوده است.
** هزینه 1500 میلیارد ریالی طرح تحول سلامت در کهگیلویه و بویراحمد
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت که افزون بر یکهزار و 500 میلیارد ریال از زمان اجرای طرح تحول سلامت (اردیبهشت 1393) و در قالب هفت بسته خدمتی و خرید تجهیزات پزشکی این طرح در استان هزینه شده است.
ایلامی اظهار داشت که افزون بر یکهزار و 200 میلیارد ریال از این میزان در قالب بستههای خدمتی بوده و 350 میلیارد ریال دیگر نیز در راستای خرید تجهیزات پزشکی بوده است.
وی ادامه داد که 47 درصد از میزان اعتبار هزینه شده در قالب بستههای خدمتی طرح تحول سلامت در راستای بهبود و حفاظت مالی بیماران و مراجعان به بیمارستانها بوده که کاهش محسوس هزینههای درمانی مردم از بالای 47 درصد به کمتر از 6 درصد را به دنبال داشته است.
وی بیان کرد که 15درصد از این میزان اعتبار هزینه شده در زمینه بهبود کیفیت ارائه خدمات و 38 درصد نیز در راستای عدالت اجتماعی بوده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد که این میزان اعتبار علاوه بر هزینههای درمانی در حوزه خرید تجهیزات پزشکی در سطح بیمارستانها بوده است.
ایلامی با بیان اینکه خرید تجهیزات پزشکی در سه سطح شامل اقلام 11 گانه، 24 گانه و اقلام کلان پزشکی تقسیم بندی می شود، افزود: میزان کل اعتبار هزینه شده در قالب طرح تحول سلامت در این راستا ظرف حدود سه سال گذشته افزون بر 350 میلیارد ریال بوده است.
وی افزود که 50 میلیارد ریال از این میزان اعتبار در حوزه اقلام 11 گانه، 170میلیارد ریال برای خرید اقلام 24 گانه و 130 میلیارد ریال نیز برای خرید تجهیزات کلان پزشکی از جمله سی تی اسکن و ام آر آی در شهرهای یاسوج، گچساران و دهدشت بوده است.
وی، خرید و تامین 45 دستگاه آمبولانس و ایجاد پنج پایگاه جدید اورژانس جاده ای با اعتباری افزون بر 160میلیارد ریال را از دیگر دستاوردهای طرح تحول سلامت در کهگیلویه وبویراحمد ذکر کرد.
ایلامی، افزایش تعداد تخت های ویژه بیمارستانی از 43 تخت در سال 93 به 85 مورد در سال گذشته را از دیگر اقدامها و دستاوردهای مهم این طرح عنوان کرد و افزود: میزان مراجعه بیماران در سطح بیمارستانها و مراکز درمانی کهگیلویه وبویراحمد از زمان اجرای طرح تحول سلامت در این استان افزون بر 225 هزار نفر بوده است.
وی افزود: در مدت سه سال گذشته و از زمان اجرای این طرح افزون بر 22 هزار زایمان طبیعی و رایگان در سطح بیمارستانهای استان انجام شده است.
** کاهش ارجاع بیماران به خارج از استان
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی یاسوج همچنین یکی از دستاوردهای عظیم این طرح را کاهش محسوس شمار بیماران ارجاعی از این استان به استانهای همجوار ذکر کرد.
ایلامی یادآور شد که شمار بیماران ارجاعی از این استان به استانهای همجوار از 30 نفر به ازای هر یک هزار نفر تا قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت بوده که هم اینک به حدود چهار نفر به ازای این میزان رسیده است.
وی تقویت زیرساختهای درمانی، اجرای طرح هتلینگ بیمارستانها و افزایش تعداد پزشکان متخصص را از عوامل کاهش ارجاع بیماران به استانهای همجوار ذکر کرد.
** جذب بیش از 160 پزشک در بیمارستانهای کهگیلویه وبویر احمد
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت که از زمان اجرای طرح تحول نظام سلامت تاکنون بیش از 160 پزشک متخصص و فوق تخصص در رشتههای مختلف مورد نیاز به صورت تمام وقت جذب بیمارستان ها و مراکز درمانی دولتی این استان شدهاند.
دکتر غلام عباس سبز اظهار داشت: هم اینک نیز 64پزشک متخصص و فوق تخصص در هشت رشته تخصصی و به صورت تمام وقت در بیمارستان های دولتی این استان مشغول فعالیت هستند.
وی ادامه داد: 70 درصد از مجموع 233پزشک متخصص و فوق تخصص در سطح بیمارستان ها و کلینیک های تخصصی استان به صورت تمام وقت مشغول انجام خدمات درمانی هستند.
سبز بیان کرد: کمبود پزشک متخصص به عنوان یکی از معضلات و چالش های اساسی نظام سلامت در استان ظرف 2 سال گذشته تا حد قابل ملاحظه ای مرتفع شده است.
وی با بیان اینکه چهار بیمارستان خصوصی و غیردانشگاهی نیز در کهگیلویه و بویر احمد مشغول انجام فعالیت های درمانی و پزشکی هستند، گفت: مجموع تخت های موجود در بیمارستان های استان 980 تخت که 715مورد از آنها مربوط به بیمارستانهای دولتی و دانشگاهی است.
وی ابراز داشت: دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز بر اساس ارزیابی های انجام شده از سوی وزارت بهداشت و سایر نهادهای نظارتی در پنج بسته از مجموع هفت بسته خدمتی طرح تحول نظام سلامت دارای رتبه های برتر و بالاتر از میانگین کشوری شناخته شد.
** رشد پنج برابری خدمات درمانی به روستاییان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه دستاوردهای عظیم طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت و روستاها که تا حدودی محل مناقشه و دستمایه ای برای انتقادها و بی مهری ها از سوی منتقدان شده، گفت که خدمات بهداشتی و درمانی در بین روستاییان این استان پس از اجرای طرح تحول سلامت به حدود پنج برابر افزایش یافته است.
سید رشید غفاری اظهار داشت که میزان سرانه درمان در طرح پزشک خانواده روستایی و شهرهای زیر 100هزار نفر این استان از 210 هزار ریال قبل از اجرای طرح تحول سلامت اکنون به بیش از 960 هزار ریال رسیده است.
وی تصریح کرد که اکنون 100 درصد جمعیت شهری و روستایی این استان زیر پوشش خدمات بهداشتی این طرح قرار گرفتهاند.
رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد گفت که بیش از 130 پزشک و 80 ماما اکنون در مراکز، پایگاهها و خانههای بهداشت روستایی مشغول خدمات رسانی به مردم این استان هستند.
وی ابراز داشت: تاکنون افزون بر 64 میلیارد ریال برای بهبود و خرید تجهیزات مورد نیاز مراکز و خانههای بهداشت روستایی کهگیلویه و به ویر احمد از محل اجرای طرح تحول سلامت هزینه شده است.
غفاری تاکید کرد که افزون بر 106 میلیارد ریال نیز برای بهسازی، تعمیرات و خرید تجهیزات در مراکز بهداشتی و پایگاههای سلامت شهری این استان از محل اجرای این طرح پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه حدود 16 پایگاه جدید در حاشیه شهرهای زیر 100 هزار نفر کهگیلویه و بویر احمد ایجاد شده گفت که به ازای هر 2 هزار و 500 نفر نیز یک نیروی مراقب سلامت مشغول ارائه خدمات بهداشتی و پیشگیرانه در این پایگاهها هستند.
غفاری با اشاره به اجرای طرح هشت سالن اجتماعات و هشت مهمانسرا در هر یک از شهرستانهای هشت گانه کهگیلویه و بویراحمد افزود: تمامی مراکز و شبکههای بهداشت و درمان شهرستانهای استان از سالنها و مهمانسراهای شیک و در خورشان برخوردار شدهاند.
وی میزان اعتبار هزینه شده برای بهسازی و ساخت این طرحها در شهرستانهای استان را افزون بر 9 میلیارد ریال ذکر کرد.
غفاری همچنین از نام نویسی افزون بر 648 هزار و 740 نفر از جمعیت استان در سامانه یکپارچه سازی بهداشت (سیب) در سطح استان خبر داد.
**ساخت 70 خانه بهداشت روستایی
غفاری یکی از مهمترین دستاوردهای طرح تحول سلامت در استان محروم کهگیلویه و بویراحمد را بازسازی و ساخت فضاها و خانههای بهداشت روستایی دانست و گفت: سال 93 و از محل اجرای این طرح افزون بر 70 مورد خانه بهداشت در محرومترین نقاط این استان به بهره برداری رسید.
وی تصریح کرد: میزان اعتبار هزینه شده و تجهیز این 70 باب خانه بهداشت روستایی در استان افزون بر 75 میلیارد ریال بوده است.
** آغاز عملیات اجرایی 55 طرح بهداشتی از محل تحول سلامت
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت که عملیات اجرایی 55 طرح بهداشتی از محل اجرای طرح تحول نظام سلامت از دهه فجر سال جاری در این استان آغاز شده است.
غفاری اظهار داشت که میزان اعتبار پیش بینی شده برای اجرای این طرحها افزون بر 250 میلیارد ریال است.
وی گفت که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حدود 70 درصد توسط استانداری و دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد نیز به ترتیب 20 و 10 درصد تأمین این میزان اعتبار را تعهد کردهاند.
غفاری تصریح کرد که با توجه به مشکل کمبود منابع مالی و با رایزنیهای انجام شده قرار است که 30 درصد اعتبار تعهد استانی از طریق بنیاد برکت تأمین شود.
رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد که از این تعداد 11 مورد خانه بهداشت، 2 مرکز جامع سلامت، 10 مرکز جامع سلامت روستایی، چهار مورد خانه پزشک، بهسازی 2 مورد مرکز ستادی و 23 مورد نیز پایگاه سلامت بهداشتی است.
** کاهش 22 درصدی میزان سزارین در کهگیویه و بویراحمد
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز گفت که 22 هزار زایمان طبیعی به صورت رایگان از آغاز طرح تحول سلامت (اردیبهشت 93) تاکنون در این استان انجام شده است.
غلام عباس سبز اظهار داشت که میزان سزارین نیز حدود 40 درصد قبل از اجرای طرح تحول سلامت به 22 درصد در کهگیلویه وبویر احمد رسیده است.
وی تصریح کرد که افزون بر 225 هزار بیمار بستری از خدمات اجرای این طرح ملی تاکنون بهره مند شدهاند.
وی گفت: میزان پرداختی از جیب این بیماران نیز کمتر از 5.5 درصد بوده در حالی که پیش از اجرای طرح تحول سلامت هر بیمار حدود 40 درصد هزینههای درمانی در بیمارستانها را پرداخت میکرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به سایر اقدامها و دستاوردهای طرح تحول سلامت در کهگیلویه و بویراحمد، ادامه داد که تاکنون 64 پزشک متخصص در هشت رشته تخصصی در سطح بیمارستانهای استان مقیم شدهاند.
وی، این هشت رشته تخصصی را شامل جراحی عمومی، زنان و زایمان، طب اورژانس، ارتوپدی، داخلی و جراحی، مغز و اعصاب، بیهوشی و کودکان ذکر کرد.
سبز همچنین نتیجه مثبت حضور این تعداد پزشک مقیم و متخصص در بیمارستانهای کهگیلویه وبویراحمد را یادآور شد و گفت که هم اینک بالای 85 درصد وضعیت بیماران و مراجعه کنندگان به بیمارستانهای این استان ظرف کمتر از 6 ساعت تعیین تکلیف میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تاکید کرد که از زمان اجرای طرح تحول سلامت افزون بر 2 میلیون نفر به صورت سرپایی و در کلینیکهای درمانی استان از بستههای حمایتی و خدماتی این طرح بهره مند شدهاند.
وی، افزایش دستگاههای سی تی اسکن از 2 دستگاه به چهار مورد، راه اندازی سه مرکز آی سی یو نوزادان در سه شهر دوگنبدان، یاسوج و دهدشت و افزایش 2 برابری میزان تختهای بیمارستانی را از دیگر دستاوردهای مهم طرح تحول سلامت در کهگیلویه و بویراحمد ذکر کرد.
وی گفت که رتبه کهگیلویه و بویراحمد در پنج بسته از هفت بسته خدمتی طرح تحول سلامت از میانگین کشوری بالاتر بوده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت که از زمان اجرای طرح تحول سلامت در استان افزون بر یک میلیون و 900 هزار بیمار در سطح بیمارستانها و مراکز درمانی دولت به صورت رایگان ویزیت شدهاند.
** راه اندازی اورژانس هوایی از رؤیا تا واقعیت
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کهگیلویه وبویراحمد گفت که برای خرید این بالگرد افزون بر 100 میلیارد ریال هزینه شده و در هر مأموریت قادر به حمل هفت سرنشین از جمله 2 بیمار اورژانسی است.
جلال پورانفرد اظهار داشت که در سال آینده دومین اورژانش هوایی برای 6 شهرستان جنوبی گچساران، باشت، دهدشت، چرام، بهمئی و لنده کهگیلویه و بویراحمد نیز راه اندازی خواهد شد.
وی تصریح کرد با ایجاد اورژانس هوایی میزان فوتیهای حوادث کاهش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه در ایام نوروز امسال تاکنون افزون بر 20 مأموریت اورژانسی توسط این بالگرد انجام شده است گفت که ممترین آن نجات چهار زن باردار در دورترین روستاها و مناطق محروم این استان بوده است.
پورانفرد تصریح کرد که راه اندازی اورژانس هوایی میانگین فاصله زمانی هشت ساعته در انجام یک مأموریت را به کمتر از 50 دقیقه کاهش داده است.
وی تصریح کرد که هزینه هر ساعت پرواز 30 تا 60 میلیون ریال است که باید برای کاهش هزینهها از اورژانش هوایی به نحو مطلوبی استفاده کرد.
پورانفرد یادآور شد که در آینده ای نزدیک نیز اورژانس هوایی استان به یک تا 2 فروند هواپیما مجهز خواهد شد و استان کهگیلویه وبویراحمد به عنوان مرکز اورژانس هوایی جنوب و جنوب غربی کشور معرفی خواهد شد.
** اضافه شدن 42 دستگاه آمبولانس
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کهگیلویه وبویراحمد همچنین خرید بیش از 42 دستگاه آمبولانس به ناوگان اورژانس 115 جادهای با تمامی تجهیزات و امکانات روز پزشکی با اعتباری افزون بر 10 میلیارد ریال را از جمله دستاوردهای مهم طرح تحول سلامت در این استان ذکر کرد.
پورانفرد عنوان کرد: از 39 پایگاه امداد و نجات کهگیلویه و بویراحمد 11 پایگاه و از 60 دستگاه آمبولانس، 40 دستگاه در دولت یازدهم ایجاد و تأمین شده است.
وی میانگین حضور نیروهای امدادی در استان بر صحنه حوادث را حدود 7.9 دقیقه ذکر کرد و گفت: راه اندازی اورژانس هوایی تا حدود زیادی در راستای بهبود این وضعیت مؤثر خواهد بود.
** توجه به کرسیهای آزاداندیشی سرلوحه کار معاونت دانشجویی
معاون دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز توجه و اهتمام ویژه به برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و جلسات پرسش و پاسخ در حوزههای مختلف جامعه را یکی از اولویتها و برنامههای جدی این دانشگاه در دولت تدبیر و امید دانست و گفت که این جلسات در عین پویایی و نشاط اما با کمترین تنشها مواجه بوده است.
جمشید محمدی اظهار داشت که سال گذشته افزون بر 15 نشست کرسیهای آزاداندیشی و 29 جلسه پرسش و پاسخ با موضوعات گوناگون و در زمینه مسائل و چالشهای روز جامعه در این دانشگاه برگزار شد.
وی، سرانه هر دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج را افزون بر 16 میلیون ریال ذکر کرد و گفت که این میزان بودجه نیز صرف معیشت و وضعیت رفاهی و فرهنگی دانشجویان میشود.
وی گفت که ظرفیت خوابگاه های ملکی دخترانه و پسرانه در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج حدود هزار نفر است که 850 نفر از این تعداد دانشجویان دختر مستقر در چهار خوابگاه هستند.
** ارزیابی های مثبت نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه
مسئول دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی نیز با مثبت ارزیابی کردن کارهای فرهنگی و توجه ویژه دولت تدبیر و امید به مسایل معنوی و اعتقادی دانشجویان نیز گفت که اجرای برنامه ها و رویکرد اساسی این نهاد در راستای دغدغه های رهبر معظم انقلاب و ترویج گفتمان انقلاب اسلامی است.
حجت الاسلام ابوالفضل ملاعلی اظهار داشت که ترویج مقوله عفاف و حجاب، ساده زیستی، ارتقای سطح معلومات دینی و اعتقادی دانشجویان ،برگزاری برنامه های متنوع فرهنگی و هنری برای ایجاد امید و نشاط دینی از مهمترین اهداف و کاکردهای برنامه های فرهنگی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج است.
وی، اهمیت و دغدغه مسایل اعتقادی و دینی در وجود دانشجویان را یادآور شد و گفت که برگزاری مراسم معنوی اعتکاف که با ازدحام و استقبال چشمگیر دانشجویان مواجه بود یکی از نمونه های بارز نشاط معنوی و اوج همدلی و معنویت خواهی جامعه دانشگاهی در برابر هجمه های وسیع و تهاجم فرهنگی دشمن است.
**چالش ها/ تاخیر در پرداخت مطالبات توسط بیمه ها
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تاخیر در پرداخت مطالبات بیمارستان ها از سازمان های بیمه گر را یکی از چالش های اساسی فرا روی اجرای طرح عظیم تحول سلامت در سطح ملی و استانی دانست.
ایلامی تصریح کرد که تاخیر در پرداخت مطالبات بیمارستانی هم اینک به بیش از یک سال می رسد و این مهم تا حدودی سبب نگرانی و حتی کاهش انگیزه در نیروها و کادر درمانی و بیمارستانی را به دنبال خواهد داشت.
وی، میزان مطالبات بیمارستان های استان از سازمان های بیمه گر را هم اینک بالای یک هزار میلیارد ریال ذکر کرد.
** کمبود فضای بیمارستانی
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به سایر معضلات و چالش های پیش روی اجرای طرح تحول سلامت گفت که اگرچه با اجرای این طرح به عنوان یکی از راهبردی ترین برنامه های دولت یازدهم، شاهد کاهش معضلات در حوزه درمان این استان بودیم اما برخی مشکلات که ریشه در گذشته های دور دارد، همچنان بر دوش مردم و حتی مسئولان حوزه سلامت سنگینی می کند.
ایلامی افزود که ساختمان برخی بیمارستان های کهگیلویه و بویراحمد بانمایی فرسوده و قدیمی دچار وضعیتی نامناسب هستند.
وی افزود که ساختمان فیزیکی برخی بیمارستان های استان مربوط به قبل از انقلاب و قدمتی بالای 40 سال دارند.
اسلامی با بیان اینکه چهار بیمارستان خصوصی و غیردانشگاهی نیز در استان مشغول انجام فعالیتهای درمانی هستند، گفت: مجموع تختهای موجود در بیمارستانهای استان نیز 980 تخت است که 715 مورد از آن مربوط به بیمارستانهای دولتی و دانشگاهی است.
اسلامی تاکید کرد که بیمارستان شهید بهشتی یاسوج ابتدا با 21 تخت مصوب در سال 1355 به عنوان تنها مرکز بیماران حوادثی در استان راه اندازی شد.
وی ادامه داد: هم اینک با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تعداد تختهای این بیمارستان با افزایش حدود 9 برابری به بیش از 220 تخت رسیده است.
وی بیان کرد: بیمارستانهای شهید رجایی یاسوج و گچساران نیز با انبوهی از مشکلات و کمبودها مواجه هستند که ساخت آنها مربوط به دوران قبل از انقلاب است.
وی ادامه داد: 2 بیمارستان دیگر دولتی در استان شامل امام خمینی (ره) دهدشت و امام سجاد (ع) یاسوج نیز اگرچه بهره برداری و راه اندازی آنها در دوران بعد از انقلاب و قدمتی حدود 20 سال دارند اما مشکلات و چالشهای موجود آنها به مراتب بیش از سه بیمارستان قدیمی در این استان است.
ایلامی افزود: اگر چه تا حدودی با اجرای طرح تحول نظام سلامت و اصلاح ساختار فیزیکی (هتلینگ) بیمارستانها میزان معضلات در این مراکز کاهش یافته اما تنها راه حل منطقی در این راستا بهره برداری از بیمارستانهای در حال ساخت و جایگزین است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ابراز امیدواری کرد که با بهره برداری از بیمارستانهای در دست اجرا شامل بیمارستان 283 تختخوابی یاسوج و 2 بیمارستان 96 تختخوابی نفت و 128 تختخوابی در شهرستان گچساران بسیاری از معضلات و چالشهای کمبود فضای بیمارستان در استان مرتفع خواهد شد.
وی گفت که بیمارستان 283 تختخوابی یاسوج که از سال 86 تاکنون عملیات اجرایی آن آغاز شده هم اینک بالای 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و که حدود 23 درصد پیشرفتان ظرف سه سال گذشته بوده است.
ایلامی تصریح کرد که با توجه به اهتمام ویژه دولت و تخصیص اعتبار مورد نیازان در سفر هیات دولت به استان قرار است این بیمارستان نیز تا پایان مرداد سال جاری به بهره برداری برسد.
وی ابراز داشت: با بهره برداری از این بیمارستانها مشکلات حوزه درمان استان به ویژه شهرهای یاسوج و دوگنبدان تا حد قابل ملاحظهای مرتفع خواهد شد.
کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی افزون بر 700 هزار نفر جمعیت، هشت شهرستان و یکهزار و 676 روستای دارای سکنه در جنوب غربی ایران واقع است.
گزارشگر:حمید جهان**انتشار دهنده:حسینعلی راشکی
8005/3016/6110
کپی شد