به گزارش ایرنا، محمود باقری روز یکشنبه در نخستین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج اظهار داشت: مهمترین اهداف برگزاری این کنگره شامل شناخت تاریخ معماری و شهرسازی استان، حفاظت از آثار تاریخی موجود در زمینه معماری و شهرسازی، آشنایی هر چه بیشتر دانش پژوهان و مردم استان با ارزش های معماری و شهرسازی، استفاده از تجربه های اندیشمندان این عرصه و بازخوانی دستاوردهای پژوهشی است.
وی افزود که این کنگره یک روزه به همت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد و با همکاری سازمان نظام مهندسی ساختمان استان به همراه شهرداری و دانشگاه های سما، دولتی و آزاد اسلامی این شهر برگزار شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: برگزاری این کنگره می تواند به حفظ آثار تاریخی عرصه شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد و ایجاد سبک های معماری اسلامی و ایرانی در استان کمک بسزایی کند.
باقری عنوان کرد که شهرسازی نوین در کهگیلویه و بویراحمد در بخش ساختمان های اداری و منازل مسکونی هیچ الهامی از معماری اصیل گذشته نگرفته و دچار نوعی بی هویتی شده که این یک بحران مهم به شمار می رود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج نیز با اشاره به اهمیت چشمگیر پژوهش در تمامی عرصه ها، گفت که راه حل رفع پیچیده ترین و دشوارترین مسائل در امور مختلف از جمله معماری و شهرسازی توسط نخبگان جامعه و با انجام پژوهش ها کشف می شود.
آرمین محمودی اظهار داشت: امروزه تصمیم گیری در تمامی مسائل در جوامع پیشرفته دنیا تنها در سایه تحقیق و پژوهش معنا پیدا می کند و اثرگذار خواهد بود.
وی افزود که جوامع با کمک تحقیقات بالغ تر می شوند و پژوهش نیز به یکی از مهمترین موتور محرک جوامع کنونی تبدیل شده است.
محمودی بیان کرد: برگزاری همایش های علمی همچون کنگره تاریخ معماری و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد سبب بالندگی هر چه بیشتر متولیان امر در این زمینه، کاربردی شدن ایده های محققان و رفع بهتر و سریعتر مشکلات کنونی خواهد شد.
وی عنوان کرد که دستاوردهای پژوهشی کنگره تاریخ معماری و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد یک منبع ارزنده برای استفاده نخبگان، محققان، جامعه دانشگاهی و متولیان امر در استان و کشور است.
60 مقاله علمی از دانشجویان، استادان دانشگاه، محققان، صاحبنظران و کارشناسان معماری و شهرسازی از کهگیلویه و بویراحمد به این کنگره ارائه شده بود که 40 مورد از آنها پس از بررسی هیات داوران برگزیده شناخته شد.
این 40 مقاله علمی برگزیده در قالب 12 مورد سخنرانی و 28 مورد پوستر بوده که ارائه و صاحبان آنها نیز با اهدای لوح سپاس و جوایز ارزنده مورد تجلیل قرار گرفتند.
جمعی از مسئولان اجرایی، دانشجویان، استادان دانشگاه، پژوهشگران، صاحبنظران و کارشناسان معماری و شهرسازی از کهگیلویه و بویراحمد در این کنگره یک روزه حضور داشتند و برنامه‌های متنوع فرهنگی از جمله موسیقی محلی نیز در آن اجرا شد.
خبرنگار: منصور زرگر**انتشار دهنده:حسینعلی راشکی
7535/8005
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.