غلامرضا تاجگردون روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اتصال گچساران به شبکه ریلی مهمترین این طرح هاست که اجرای آن می تواند تحول چشمگیری در حمل و نقل، رفاه مردم و رونق صنعت گردشگری ایجاد کند.

وی بیان کرد:بخشی از طرح مطالعاتی راه آهن بندر امام، بهبهان، گچساران به ممسنی انجام شده است.

نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی با یادآوری قرار داشتن بارگاه حضرت بی بی حکیمه (س)خواهر امام هشتم (ع)، طبیعت بکر و مناطق تاریخی گچساران، ابرازامیدواری کرد با اجرای این طرح زمینه توسعه صنعت گردشگری در این شهرستان فراهم شود.

تاجگردون ابراز داشت: احداث دهکده گردشگری در منطقه سدچم شیر از دیگر طرح های پیش بینی شده در بودجه امسال است.

وی با بیان اینکه عملیات اجرایی احداث سد چم شیر امسال به پایان می رسد ابراز داشت: تحقق دهکده گردشگری سد چم شیر از دیگر پروژه هایی است که افزون بر ایجاد یک منطقه بی نظیر گردشگری برای رفاه مردم منطقه می تواند نقشی گرهگشا در ایجاد فرصت های شغلی داشته باشد.

وی بیان کرد: احداث موزه نفت یکی دیگر از طرح های برنامه ریزی شده در بودجه امسال است که زمین مورد نیاز این طرح در نزدیکی جاده سلامت در کوی نفت شهر دوگنبدان اختصاص یافته است.

منطقه نفتخیز گچساران نخستین بار در فاصله سال‌های ۱۳۰۲ و ۱۳۰۳ هجری شمسی، توسط کنسرسیوم دارسی مورد مطالعه قرار گرفت. 
استخراج نفت از میدان گچساران در سال ۱۳۱۸ هجری شمسی از چاه شماره ۱۳ این شهرستان آغاز شد. 
برنامه‌های حفاری تا پیش از ملی شدن صنعت نفت ادامه یافت و در این مدت به ۱۶ حلقه چاه نفت تولیدی و ظرفیت تولید ۶۰ هزار بشکه در روز نفت خام، افزایش یافت. 
پس از ملی شدن صنعت نفت، شرکت اکتشاف و تولید نفت ایران در سال‌های ۱۳۳۵ و ۱۳۳۶ عملیات حفاری را بار دیگر در این منطقه آغاز کرد. 
این برنامه تا سال ۱۳۴۵ ادامه داشت و تعداد چاه‌های حفاری شده به ۴۶ حلقه افزایش یافت.

شهرستان گچساران به خاطر داشتن مرتفع ترین واحد بهره برداری نفت کشور در منطقه «سقلاتون» به بام نفت ایران مشهور شده است. 
به گفته کارشناسان میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد نخستین چاهی که در گچساران نفت از آن استخراج شده است و برخی دیگر از تاسیسات تاریخی قابلیت ثبت در فهرست آثار ملی را ملی دارد. 

تاجگردون گفت: احیای روستای تاریخی نیمدور از دیگر طرح هایی است که بودجه آن در سال جاری تصویب شده است.

نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: احیای این روستا از طریق آبرسانی به زمین های دیم صورت می گیرد.

وی با اشاره به اینکه با وجود جاری بودن رودخانه در پایین دست روستای نیمدور بخش عمده ای از زمین های کشاورزی این روستا تشنه است افزود: تبدیل زمین های کشاورزی نیمدور به آبی از نیازهایی است که افزون بر رونق تولید می تواند به مهاجرت معکوس و افزایش سرمایه های اهالی نیز کمک کند.

تاجگردون عنوان کرد: اجرای طرح انتقال آب به زمین های کشاورزی دهستان بویراحمد گرمسیری، سرتیپ آباد خان احمد باشت و طرح اتصال فارس به شمال خوزستان از مسیر جاده باشت به چرام از دیگر طرح های پیش بینی شده در بودجه امسال است.

وی تاکید کرد: آبرسانی به زمین های کشاورزی دشت باشت،خان احمد،مجتمع آفتابگردان، پردیس هنری گچساران، محور بابا کلان- گچساران - چرام و گچساران به گناوه و فاز ۲ آبرسانی به دشت امامزاده جعفر، آبرسانی از سد چمشیر به جنوب شرق دوگنبدان، تکمیل آبرسانی به دشت لیشتر و اجرای سیستم آبیاری نوین  از مهمترین طرح های در دست اجرای شهرستان های گچساران و باشت است.

شهرستان های گچساران و باشت با حدود ۱۵۰ هزارنفر جمعیت در جنوب کهگیلویه وبویراحمد قرار دارند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.