حسین کلانتری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تشریح جزئیات این طرح گفت: طرح تقویت فاصله گذاری اجتماعی با هدف کمک به تشدید قطع زنجیره انتقال بیماری با رویکرد کاهش تماسها، عدم برگزاری اجتماعات و حذف ترددهای غیرضروری و با تصمیم ستاد ملی مدیریت و مبارزه با کرونا تصویب شده است.
وی با بیان اینکه جزئیات و فرآیند اجرای این طرح به استان ابلاغ شده است، گفت: طرح فاصله گذاری اجتماعی طرحی جدید، جامع، کامل و فراگیر و با همکاری و محوریت خود مردم با هدف قطع زنجیره انتقال شیوع و کنترل ویروس کرونا عملیاتی می شود.
وی مدت زمان اجرای این طرح در حدود یک هفته و تا پایان ۱۵ فروردین ۹۹ عنوان کرد و گفت: در صورت نیاز و با تصویب ستاد ملی مبارزه با کرونا اجرای این طرح تمدید خواهد خواهد شد.
بر اساس اجرای این طرح تنها افراد ساکن و بومی هر شهر حق تردد در آن شهر را دارند و همچنین نحوه شناسایی افراد ساکن و بومی با استفاده از کارت ملی، پلاک خودرو، بیمه نامه خودرو صورت میپذیرد.
بر اساس طرح ملی فاصله گذاری اجتماعی نیز خروج افراد غیرساکن و مسافر شهرهای محل حضور فعلی برای رفتن به محل سکونت خود بلامانع و بلکه تسریع میشود و این افراد در طول مسیر اجازه ورود به شهرها را نداشته و از کنار گذرها عبور خواهند کرد.
همچنین بر مبنای این طرح مدارس و دانشگاه ها تا پایان زمان طرح تعطیل است و پارک ها، بوستان ها، تفرجگاه ها، مراکز تفریحی، استخرها و... که محل تجمع افراد هستند نیز تعطیل خواهند بود.
ادارات دولتی برابر بخشنامه صادره معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری استخدامی حداکثر با یک سوم نیروهای اداری و به صورت شیفت بندی خدمات رسانی خواهند کرد.
برگزاری هرگونه مراسم که موجب تجمع افراد شود اعم از رسمی و غیررسمی ممنوع است.
تردد خودروهای امدادی و درمانی، پلیس، حمل بار، کالاها، مایحتاج مردم، سوخت مشمول ممنوعیت ها نمیشود.
محدودیت حداکثری در جابجائی مسافر با هواپیما، قطار و اتوبوس های بین شهری ضمن اجرای کامل پروتکل های بهداشتی، اعمال می شود.
طرح کنترل های بهداشتی در مبادی خروجی با تشخیص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با مشارکت بسیج، هلال احمر و سایر بخش های ذیربط در نقاط مورد نظر، اجرایی خواهد شد
استاندار کهگیلویه وبویراحمد پویش «در خانه بمانید » را همچنان بهترین راه مقابله با شیوع کرونا دانست و گفت: طرح فاصله گذاری اجتماعی در کنار طرح های سامانه سلامت، تست و نمونه گیری، سامانه ۴۰۳۰، غربالگری ورودی ها کارساز بوده و اجرای کامل آنها در کنترل و مهار ویروس کرونا بسیار موثر هستند.
وی با بیان اینکه تاکنون ۹۴ درصد از مردم استان در طرح سامانه سلامت شرکت کرده اند و روزانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ تست کرونا انجام می شود گفت: از جهتی شناسایی بیشتر افراد و افزایش آمار مبتلا به کرونا را بیان می کند و از سویی مانع گسترش و شیوع این ویروس و همچنین عاملی برای قطع زنجیره بیماری کرونا خواهد شد.
کلانتری از عموم مردم استان خواست بیش از پیش همکاری و همراهی خودرا با مجموعه دست اندرکاران استان که شبانه روز و بی وقفه تلاش می کنند تا از گسترش بیماری کرونا جلوگیری کنند تقویت کنند و به توصیه ها و تاکیدات مجموعه بهداشت و درمان، پلیس راهور و مسئولان استانی توجه کنند.
وی همچنین از تلاش ها، همکاری و زحمات دانشگاه علوم پزشکی، سپاه فتح استان، نیروی انتظامی، هلال احمر، صدا و سیما، بخش خصوصی، شهرداری ها، هنرمندان، تشکل های مردم نهاد، اصحاب رسانه، دهیاران، شوراهای اسلامی و عموم مردم استان تشکر کرد.
کلانتری از نماینده ولی فقیه در استان، نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری، نمایندگان و منتخبین مردم استان در مجلس شورای اسلامی از ائمه جمعه و جماعات نیز که به انحاء مختلف برای جلوگیری از گسترش و شیوع بیماری کرونا در استان همکاری و تلاش کردند نیز قدردانی کرد.
وی تاکید کرد: از همه ظرفیت ها و توان استان و ظرفیت های ملی و قانونی برای تامین سلامت مردم و شهروندان و همچنین جلوگیری و کترل این بیماری به عنوان اولویت نخست متولیان و دست اندرکاران امر استفاده خواهیم کرد.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به ضرورت تامین مایحتاج مردم نیز گفت: در این راستا نیز هیچ کمبودی نداریم و همه نیازها، کالاهای اساسی مردم تامین و ذخیره سازی شده است.
کلانتری یادآور شد: همه صنوف تا ۱۶ فروردین تعطیل هستند و چهار صنف خبازان، قصابان، خواربار فروشی ها و میوه و تره باری ها تنها در صورتی مجوز فعالیت دارند که پروتکل بهداشتی را به طور کامل رعایت کنند.
استاندار بر نظارت و دقت بیشتر و مستمر بر این صنوف و از جمله پمپ بنزین ها و CNGها به دستگاه های متولی تاکید کرد.
شمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در استان کهگیلویه وبویراحمد تا ظهر امروز ۹۶ نفر اعلام شده است.