کسادی بازارهای کهگیلویه و بویراحمد آن هم در روزهای طلایی نزدیک به پایان سال،جلوگیری از گردشگری بهاره و پلمپ ده ها واحد خدماتی از حداقل آثار زیانبار ویروس منحوس کرونا در استان است که باعث نگرانی فعالان اقتصادی شده است.

در حالی که هر ساله روزهای پایان سال زمان رونق کسب و کارهایی چون آرایشگاه ها،شیرینی فروشی،رستوران های تولید غذاهای سنتی،آجیل های محلی،صنایع دستی و خوراکی هایی چون روغن محلی، سبزی های کوهی و سایر تولیدات کهگیلویه و بویراحمد بود اما این روزها خبری از این کسب و کارها نیست.

کسادی بازار از نظر فعالان کسب و کارهای کوچک و تولیدکنندگان کهگیلویه و بویراحمد

یک فعال صنایع دستی گفت: بخشی از تولیدات صنایع دستی به ویژه عروسک های لیلی، ظروف ساخته شده از حصیر و دست بافته های هنرمندان این استان هر ساله در نمایشگاه های سوغات و هدایا که در روزهای پایانی سال و تعطیلات نوروزی در شهرهای مختلف برپا می شد  به فروش می رسید اما امسال به دلیل پیشگیری از ایجاد تجمعات برگزاری این نمایشگاه ها لغو شده است.

مریم محرابی افزود: با توجه به اینکه بخش زیادی از دست ساخته های هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی از سوی گردشگران خریداری می شود منتفی شدن پذیرش گردشگر در استان باعث از بین رفتن امید فعالان عرصه صنایع دستی شده است.

یک بانوی خانه دار بیان کرد: هر ساله با پخت و فروش غذاهایی محلی نظیر آش ماست،آش کارده و دمپخت گوشتی در منطقه گردشگری شلالدون در اسفند و فروردین درآمدزایی می کردم اما امسال افزون بر محروم شدن از این درآمد میزان قابل توجهی خرج خرید اقلام بهداشتی نظیر ماسک، ژل های شست و شوی و الکل می شود.

فاطمه احمدزاده افزود: با انتشار ویروس کرونا تولیدکنندگان روغن،دوغ، شیر،مویز و محصولات بسته بندی نشده نیز بازار فروش خود را از دست داده اند.

صاحب یک آرایشگاه  گفت: در حالی که از بهمن ماه نوبت دهی برای انجام خدمات زیبایی در هر سال شروع می شد و صاحبان آرایشگاه ها برای اینکه بتوانند پاسخگوی تقاضای مشتریان خود باشند اقدام به گرفتن چند شاگرد می کردند،اما امسال ترس از ویروس کرونا باعث شده که آرایشگاه ها خلوت و مشتریان انگشت شماری به این مکان ها بیایند.

م  - ش افزود: برخی از فعالان در آرایشگاه ها نیز برای حفظ جان خود و در امان بودن از خطر ابتلا به ویروس کرونا اقدام به تعطیلی واحد صنفی خود کرده اند.

یک فروشنده پوشاک با اشاره به اینکه هر ساله اسفند ماه به اندازه همه نیمه دوم سال درآمد کسب می کرد اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا باعث شد تا دیگر عید و رسوم سال نو اولویت مردم نباشد.

فرشته نقدی افزود:اصناف پوشاک فروشی که به امید رونق هر سال در بهمن ماه اقدام به خرید جنس کرده بودند اکنون نه تنها درآمدی ندارند بلکه سرمایه آنان هم خوابیده است.

وی با اشاره به هزینه هایی مانند کرایه مغازه،مالیات اظهار داشت: ویروس کرونا باعث ضرر و زیان زیادی برای کاسبان در روزهای پایانی سال شده است.

کرونا و رکود بازار مهمترین محصول کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی یاسوج گفت: انتشار ویروس کرونا باعث رکود فروش انواع گل رز تولیدکنندگان کهگیلویه و بویراحمد شده است.

سید امیر حسینی با اشاره به اینکه انتشار ویروس کرونا بر روی بازار و همه محصولات کشاورزی آثار منفی داشته است اظهار داشت: تولیدکنندگان گل رز در استان بیشترین خسارت ها را از انتشار ویروس کرونا دیده اند.

وی بیان کرد: امکان صادرات گل رز هلندی به خارج از کشور نیست و بازار فروش در استان تهران به عنوان مقصد اصلی فروش این محصول بسیار ضعیف است.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی یاسوج تاکید کرد: قیمت هر شاخه گل رز هلندی که پیش از این در روز مادر یا روزهای خاص تا ۱۵ هزار تومان هم رسیده بود هم اکنون به شاخه ای یکهزار تا یکهزار و ۵۰۰ تومان کاهش یافته است.

حسینی تاکید کرد: قیمت هر شاخه گل رز هلندی در زمان عادی سه تا چهار هزار تومان به فروش می رسد.

وی تصریح کرد: ادامه این روند امکان خانه نشین شدن تعدادی از کارگران فعال در گلخانه های تولید گل رز کهگیلویه و بویراحمد را به دنبال خواهد داشت.

سالیانه بیش از ۲۰ میلیون شاخه گل رز هلندی در کهگیلویه و بویراحمد صادر می شود که بخش عمده ای از آن در بازارهای تهران به فروش می رسد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی یاسوج بیان کرد: تولید کنندگان محصولات گلخانه ای چون گوجه فرنگی هم به دلیل اخلال در صادرات پس از انتشار ویروس کرونا نیز خسارت های زیادی دیده اند.

حسینی از مسئولان خواست با اقدام هایی مانند کمک های بلاعوض، بخشودگی های مالیاتی یا بیمه ای به تولید کنندگان فعال در این حوزه ها کمک کنند.

تمدید مهلت بخشودگی جرایم مالیاتی

مدیرکل امور مالیاتی کهگیلویه وبویراحمد گفت: براساس بخشنامه رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور مهلت بخشودگی جرایم قابل بخشش اسفند ماه امسال تا پایان خرداد ماه سال ۱۳۹۹ تمدید شده است که می تواند فرصتی برای اصناف خسارت دیده از سردی بازار اسفند به دلیل انتشار ویروس کرونا باشد.

محمدعلی غفاری اظهار داشت: این اقدام در راستای حفظ حقوق شهروندی،تکریم فعالان اقتصادی و کمک به سلامت جامعه اجرایی شده است.

وی بیان کرد:مودیانی که برگ مالیات قطعی آنها از تاریخ دوازدهم بهمن ماه ابلاغ شده چنانچه حداکثر تا روز ۳۱ خرداد سال ۱۳۹۹ نسبت به پرداخت اصل بدهی قطعی شده خود اقدام کنند، مشمول حکم بند (۲) بخشنامه شماره ۲۰۰/۹۸/۴۵ مورخ ۱۳۹۸/۵/۲۷ خواهند بود.

آزمایش کرونای ۹ شهروند کهگیلویه و بویراحمد مثبت اعلام و هم اکنون تحت مراقبت و درمان هستند.

نتیجه آزمایش ۱۱۵ شهروند که مشکوک به ویروس کرونا بوده اند منفی اعلام شده است.

تاکنون ۶ هزار و ۵۶۶ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و ۱۹۴ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده‌اند و همچنین تعداد بهبود یافتگان به ۲ هزار و ۱۳۴ نفر رسیده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.