حسین لایقی مطلق روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از روند پایش مراتع گچساران بر علیه ملخ های صحرایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: ملخ های صحرایی از طریق منطقه دشستان استان بوشهر، هندیجان در خوزستان و شهرستان مهر در استان فارس کهگیلویه و بویراحمد را محاصره کرده و امکان حمله ملخ ها به مراتع و مزارع استان جدی است.

وی اظهار داشت: بی بی حکیمه،لیشتر، امامزاده جعفر،سرابننیز و پشتکوه از مهمترین مناطق پایش شده  امسال در کهگیلویه و بویراحمد هستند.

لایقی مطلق تصریح کرد: هم اکنون سه تیم متشکل از ۵۰ نفر از سوی جهاد کشاورزی استان و یک تیم از بسیج کهگیلویه و بویراحمد در شهرستان های گچساران،باشت و بهمئی مشغول پایش مراتع هستند.

وی از کشاورزان نیز خواست در صورت مشاهده ملخ های صحرایی مراتب را به جهاد کشاورزی گزارش کنند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: یک تیم ۱۵ نفره با تجهیزات هم برای اعزام به استان بوشهر و مشارکت درمبارزه با ملخ های صحرایی ساماندهی شده است.

لایقی مطلق ابراز داشت: سم و تجهیزات سم پاشی برای مبارزه احتمالی در استان تامین شده است.

لایقی مطلق ادامه داد: پیش از این در مرحله نخست ۱۲۵ هزار هکتار از مراتع و مراتع استان در گچساران، باشت، بویراحمد، کهگیلویه و سایر شهرستان‌های استان کهگیلویه و بویراحمد پایش و  در۱۱ هزار و ۵۰۰ هکتار نیز کار مبارزه با آفت ملخ انجام شده بود.

ملخ‌های مهاجر که بهمن ماه سال گذشته از کشورهای حوزه شبه جزیره عربستان از جمله امارات، عمان و کشور عربستان وارد برخی استان‌های جنوب شرق کشور شده بود، تاکنون در برخی استان‌های کشور از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، بوشهر، فارس، جنوب خراسان جنوبی، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و حتی اردبیل و گلستان مشاهده شده‌اند.

کارشناسان می‌گویند: تخم گذاری ملخ به صورت خوشه‌ای انجام می‌شود که در آینده منجر به تولید ۳۰۰ تا ۴۰۰ ملخ می‌شود.

ملخ‌های مهاجم تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علف‌های هرز را می‌خورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه روز می‌تواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.

ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر می‌تواند مهاجرت کند.

این نوع از ملخ‌ها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینه‌های مختلف ازجمله جنگل‌ها، باغ‌های میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین می‌برند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز می‌شوند.

سالانه ۹۱۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود.

این استان ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی است.

استان ۷۲۳ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران قرار دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.