امام بخش قائدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا  افزود: در پی انتشار ویروس کرونا و نیاز مردم به این محصول بهداشتی همه خطوط تولید یک کارخانه تولید کننده مواد آرایشی و بهداشتی در کهگیلویه و بویراحمد تعطیل و توان کارخانه به تولید ژل ضدعفونی کننده اختصاص یافت.

وی بیان کرد: این میزان ژل تولید شده پاسخگوی نیاز مردم استان نیست.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: با وجود تقاضای استان های دیگر تا برطرف شدن نیاز استان ژل ضدعفونی و شست و شو به خارج از استان صادر نخواهد شد.

وی ابراز داشت: با توجه به نیاز استان به ژل ضدعفونی کننده داروسازانی که مجوز تولید فراورده های دارویی و بهداشتی دارند می توانند با دریافت الکل برای تولید این محصول بهداشتی اقدام کنند.

قائدی تصریح کرد: چند داروخانه در کهگیلویه و بویراحمد برای تهیه  ماسک و ژل ضدعفونی کننده در استان های دیگر اقدام کرده اند اما به دلیل نیاز همه نقاط کشور به این اقلام بهداشتی موفق به خرید نشده اند.

وی تاکید کرد:براساس یافته های علمی شست و شوی دست ها در خانه با آب گرم و صابون برای از بین بردن ویروس ها اثربخش است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد:در چند روز اخیر ۸۸ هزار عدد ماسک بین داروخانه ها و مراکز درمانی استان توزیع شده که ۵۰ هزار عدد آن برای بیماران خاص پیش بینی شده است که در داروخانه فروش داروهای بیماران خاص توزیع شده است.

 قائدی اظهار دشت: ۲ هزار عدد ماسک اطفال و یکهزار ماسک معمولی نیز از سوی خیران در کهگیلویه و بویراحمد توزیع شده است.

وی ابراز داشت:: هر ماسک تنها ۲ ساعت قابل استفاده است بنابراین  هر فرد آسیب پذیر حداقل روزی چهار ماسک برای انجام فعالیت های روزانه خود نیاز دارد.

وی بیان کرد: ۷۰۰ عدد الکل کوچک نیز از سوی یک خیر در شهر یاسوج بین مردم توزیع شد.

قائدی ابراز داشت: برای ضدعفونی ساختمان های اداری نیز الکل در ظروف ۲۰ لیتری توزیع شده تا نیروهای خدماتی به صورت سم پاشی سطوح پرکاربرد را گندزدایی کنند.

وی بیان کرد: در چند روز اخیر چند سری لباس های گان با ماسک های فیلتردار در بیمارستان های استان توزیع شده است.

ویروس کرونا از اوایل دی ماه در «ووهان»واقع در استان «هوبی» چین پدیدار شد و تاکنون علاوه بر کشورهای جنوب شرق آسیا، خاورمیانه، اروپا، قاره های آفریقا، اروپا و اقیانوسیه، کشورمان را هم تحت تاثیر قرار داده، تاکنون حدود سه هزار نفر در جهان بر اثر ابتلا به این بیماری ویروسی جانباختند.

بر اساس آخرین اعلام وزارت بهداشت بیماران ویروس کرونا در ۷ استان ایران مشاهده شده است.ویروس کرونا جزو خانواده بزرگی از ویروس‌هاست که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می‌شود.  

در معمولی‌ترین حالت، این ویروس باعث سرماخوردگی می‌شود اما در مواردی باعث سندروم حاد تنفسی یا همان "سارس" می‌شود که نشانه‌های ابتلا به آن تب، سرفه و تنگی نفس است.

دوره نهفتگی نسبتا طولانی این بیماری تنفسی مرگ‌ بار از چند روز تا دو هفته متغیر است و همین امر موجب می‌شود مبتلایان تا پیش از بروز علایمی چون تب و تنگی نفس به مراکز درمانی مراجعه نکنند.

این ویروس برخلاف ویروس سارس که در سال ۲۰۰۳ در چین شیوع پیدا کرد و پس از سرایت به ۲۶ کشور جهان ۸ هزار و ۱۰۰ نفر  را مبتلا کرد، در دوره نهفتگی نیز از فرد به فرد قابل انتقال است، کارشناسان تهدید واقعی کرونا را در همین قابلیت شیوع و انتشار گسترده آن می‌بینند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.