گودرز باقری فرد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال جاری یکهزار و ۷۸۹ هکتار از جنگل های کهگیلویه و بویراحمد با استفاده از بذرپاشی با گونه های بادام تلخ،بلوط،بنه و گلابی وحشی احیا شد.
وی بیان کرد: امسال همچنین اجرای طرح جنگل های دست کاشت استان در سطح ۳۲۳ هکتار با استفاده از نهال های بلوط،بنه،کنار و کهورصورت گرفته است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: توسعه گیاهان دارویی با روش بذرپاشی و کپه کاری در سطح بیش از ۶هزار و هفت هکتار از اقدامات مهم انجام شده برای احیای مراتع استان در سال جاری بوده است.
باقری فرد تصریح کرد: عملیات اجرایی ذخیره نزولات آسمانی در سطح ۵۲۳هکتار از دیگر برنامه های انجام شده برای احیای منابع طبیعی در کهگیلویه و بویراحمد است.
وی اظهار داشت: اجرای عملیات شیاربندی و غنی سازی با بادام از مراحل اجرای این طرح است.
باقری فرد ذخیره نزولات آسمانی کنترل هرز آب، کنترل سیلابها، جلوگیری از فرسایش خاک، کاهش خطرات سیلاب، افزایش رطوبت خاک و تغذیه آبهای زیرزمینی را از مهمترین اهداف این طرح اعلام کرد.
باقری فرد عنوان کرد: امسال همچنین ۲۵۰ هزار اصله نهال در نهالستان های کهگیلویه و بویراحمد تولید شد.
وی گفت:بیش از ۴۰ هزار هکتار از مراتع کهگیلویه و بویراحمد از سال ۱۳۸۳ تاکنون زیر کشت گیاهان دارویی رفته است.
باقری فرد بیان کرد:امسال ۱۸ تن شیرابه گیاه دارویی آنغوزه در این استان برداشت شد که نسبت به پارسال ۳۰ درصد افزایش یافته است.
این استان دارای ۵۵۲ هزار هکتار مرتع و ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد دامی است.
وجود بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ گونه گیاه دارویی و خوراکی در جای جای کهگیلویه و بویراحمد، یکی از ارزشمندترین گنجینه های ناشناخته در این استان بشمار می رود.
این استان با دارا بودن بیش از ۴۰۰ گونه گیاه دارویی یکی از متنوعترین استانهای کشور درزمینه تولید گیاهان دارویی است.
کهگیلویه و بویراحمد دارای ۴۶ گونه گیاهی بومی و سه گیاه دارویی کمیاب دنیا شامل باریجه، آنغوزه و گزانگبین است که به وفور در ارتفاعات این استان یافت میشود.
بیلهر، جاشیر خوراکی، تره کوهی، کلوس، بن سرخ، کارده، آویشن، لاله واژگون، ترنجبین، خارو، خشت، چوش، درمه، برنجاس، کاسنی و سیاه دانه ازجمله گیاهان دارویی و خوراکی در کهگیلویه و بویراحمد است.
از این مجموع افزون بر یک هزار و ۲۰۰ گونه آن تنها در منطقه حفاظت شده دناست به گونه ای که به اندازه ۶۰ کشور دنیا در آن گیاه دارویی می روید.
همین ظرفیت ها و گنجینه های ارزشمند نیز مسئولان و متولیان امر در دولت و استان را بر آن داشته تا با ایجاد زیرساخت های توسعه ای و اجرای سند توسعه و نقشه راه گیاهان دارویی کهگیلویه و بویراحمد را در مسیر رشد و مدار توسعه قرار دهند.
بر اساس برآوردهای انجام شده توسط متخصصان و تکنسین های شرکت دانش بنیان میزان سرمایه گذاری گیاهان دارویی در کهگیلویه و بویراحمد رقمی افزون بر ۵۰۰ میلیارد ریال است.