سینا سعیدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کبد متعلق به مرحوم « شهباز شیروانی » که به دلیل سکته مغزی دچار مرگ مغزی شده بود با رضایت خانواده اش به بیمار نیازمند اهدا شد.
وی بیان کرد: تیم جراحی پیوند اعضای شیراز با حضور در بیمارستان شهید رجایی شهر دوگنبدان کبد این مرد ۶۵ ساله را پس از خارج کردن از بدن وی به بیمارستان فوق تخصصی بوعلی سینا شیراز انتقال دادند و به یک بیمار نیازمند پیوند زده شد.
وی عنوان کرد: امسال ۳۰ عضو حیاتی ۱۶ بیمار مرگ مغزی در کهگیلویه و بویراحمد به بیماران نیازمند اهدا شده است.
اهدای عضو بیماران مرگ مغزی شده در کهگیلویه و بویراحمد، اینک به یک فرهنگ عمومی در بین مردم این استان تبدیل شده است.
با رواج فرهنگ پیوند عضو در میان مردم کهگیلویه بویراحمد، خانواده بیماران مرگ مغزی شده خود با واحد هماهنگی پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی یاسوج هماهنگی و زمینه اهدای اعضای بدن بستگان خود را فراهم میکنند.
واحد فراهم آوری پیوند اعضا از سال ۱۳۹۰ در دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد فعال شده است.
جوانترین اهدا کننده عضو در استان کهگیلویه و بویراحمد کودک ۱۹ ماهه و مسنترین اهدا کننده عضو بیش از ۷۰ سال سن داشته است.
انجمن اهدای عضو در روزهای اخیر در یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد با هدف ترویج بیشتر فرهنگ اهدای عضو تشکیل شده است.
بیش از پنج هزار نفر از مردم نوعدوست و نیکوکار استان فرم اهدای عضو بعد از مرگ را تکمیل کردهاند.
براساس آمارها سالانه بین پنج تا هشت هزار مرگ مغزی در ایران رخ میدهد و روزانه بین هفت تا ۱۰ نفر به دلیل نرسیدن عضو جان میسپارند.
این آمار حاکی است که روزانه ۲۰ بیمار مرگ مغزی در کشور بدون اهدای اعضای بدن خود میمیرند.
براساس گزارشهای انجمن اهدای عضو ایران در هر ۱۰ دقیقه یک نفر به لیست انتظار دریافت عضو اضافه میشود، در هر ۷۰ دقیقه یک نفر در کشور با مرگ مغزی جان خود را از دست میدهد، در هر ۲ ساعت یک بیمار نیازمند به پیوند، جان خود را از دست میدهد و در هر ۱۲ ساعت یک بیمار در ایران موفق به دریافت عضو حیاتی میشود و به زندگی بازمیگردد.
این آمارها نشان میدهد فرهنگ اهدای عضو باید بیش از پیش گسترش یابد تا شمار بیشتری از هموطنان بتوانند شانس دوبارهای برای زندگی داشته باشند.