احد جمالی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بخش مارگون که تا پیش از این از توابع شهرستان بویراحمد محسوب می شد به استناد ماده ۱۳ قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری مصوب سال ۱۳۶۸ به پیشنهاد وزارت کشور و با تصویب هیات دولت به شهرستان ارتقا یافت.

وی اظهار داشت: در تقسیمات جدید و با مصوبه هیات دولت شهرستان مارگون به مرکزیت شهر مارگون و از ترکیب دو بخش مرکزی و دالون تشکیل می شود.

وی تصریح کرد: بخش مرکزی مارگون از ۲ دهستان مارگون و دالون ایجاد شده است.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه وبویراحمد همچنین یادآور شد: بر اساس تقسیمات جدید روستای جوکار مرکز دهستان دالون و بخش زیلایی به مرکزیت روستای ماشمی از ترکیب دهستان زیلایی و دهستان شورم نیز ایجاد می شود.

جمالی ادامه داد: روستای پوله به عنوان مرکز دهستان شورم در این تقسیمات جدید تعیین شده است.

وی همچنین یادآور شد: در شهرستان بویراحمد نیز بخش مرکزی این شهرستان به شهر یاسوج تغییر می یابد و بخش سپیدار به مرکزیت روستای سپیدار از ترکیب دهستان سپیدار و سیوکی ایجاد شده است.

معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: روستای سیوکی مرکز دهستان سیوکی خواهد شد.

با این تقسیمات جدید تعداد شهرستان های کهگیلویه وبویراحمد به ۹ شهرستان و شهرهای استان نیز به ۱۹ مورد می رسد.

 جمالی افزود: شهرستان جدید مارگون با جمعیتی حدود ۲۱ هزار نفر در فاصله ای حدود ۶۰ کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه وبویراحمد واقع شده است.

وی گفت: حدود ۱۷ هزار نفر از جمعیت این شهرستان جدید روستایی و بالای سه هزار و ۵۰۰ نفر نیز شهری است که در برخی فصول سال از جمله بهار و تابستان جمعیتی بیش از ۱۰ هزار نفر از عشایر سایر مناطق استان و حتی استان های همجوار به منطقه های خوش آب و هوای مارگون کوچ می کنند و حدود نیمی از سال را در مراتع ، صحراها و دامنه های زیبای این منطقه ساکن هستند.

جمالی تاکید کرد: برخی موقعیت ها و ویژگی های بارز و منحصر به فرد از جمله همسایگی با استان چهار محال و بختیاری ، قرار گرفتن در مسیر جاده ملی پاتاوه – دهدشت و همچنین مسیر یاسوج به اصفهان ، داشتن شرایط مساعد آب و هوایی و ظرفیت های ویژه گردشگری ، قرار گرفتن طرح کارخانه سیمان مارگون با ظرفیت اسمی روزانه ۶ هزار تن و همچنین ظرفیت های منحصر به فرد در حوزه کشاورزی و دشت های حاصلخیز سقاوه ، رودخانه ها و آبشارهای زیبا و مفرح و قطب تولید ماهیان سردابی شرایط و بستر را برای تبدیل شدن این بخش به شهرستان به عنوان یکی از مطالبات و خواسته های بحق مردم فراهم کرد.

 وی بیان کرد: بدون شک اشخاص دیگری هم در زمینه شهرستان شدن و ارتقای این بخش به شهرستان ایفای نقش و تلاش کردند اما صفر تا صد شهرستان شدن مارگون در یک فرایند قانونی منسجم و با پیگیری های حسین کلانتری و نقش ویژه وزارت کشور بویژه معاون سیاسی وزیر و همچنین حوزه تقسیمات کشوری تایید و با همکاری و نگاه راهبردی دولت و شخص رئیس جمهوری اجرایی شد.

وی ابراز داشت: پس از ابلاغ رسمی این تغییرات ایجاد شده، سایر مراحل و اقدامات قانونی از جمله انتخاب فرماندار نیز پس از برگزاری باشکوه انتخابات و از اوایل سال آینده انجام خواهد شد.

معاون سیاسی، امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تغییرات انجام شده در زمینه تقسیمات کشوری بویژه برای مردم مارگون را خوشایند و زمینه ساز تحول و تغییرات گسترده توسعه ای در بخش های مختلف عنوان کرد.

موضوع تقسیمات کشوری حدود ۱۱۳ سال قبل به ادبیات قانونگذاری ایران راه یافت و از آن روز تاکنون این قانون تحولاتی را پشت سر گذاشته است.

نخستین قانون تقسیمات کشوری سال ۱۲۸۵ تحت عنوان قانون ایالات و ولایات تدوین شد که در این قانون کشور به ولایت و بلوکات تقسیم بندی شده بود.

دومین قانون تقسیمات کشوری مربوط به سال ۱۳۱۶ تحت عنوان قانون تقسیمات کشوری است که در آن وظایف فرمانداران و بخشداران مشخص و ایران به استان‌های شمالی، شرقی و غربی و .. تقسیم ‌شده بود.

سومین قانون تقسیمات کشوری نیز مربوط به سال ۱۳۶۲ است که قانون فعلی تقسیمات کشوری را شامل می‌شود؛ در این قانون شهرستان‌ها، بخش‌ها و دهستان‌ها و شهرها تعریف می‌شوند و شرایط ایجاد هر کدام مشخص شده است.

برای اینکه یک منطقه را بتوان بهتر اداره کرد نماینده سیاسی دولت را در آن مناطق مستقر می کنند که بتواند آن منطقه را مدیریت کند؛ استقرار نماینده سیاسی نیز تنها با ایجاد شهرستان یا بخش امکان پذیر است.

وقتی یک منطقه، شهرستان یا بخش می شود فرمانداری یا بخشداری در آنجا ایجاد می‌شود و ادارات نیز ملزم به ایجاد شعبه در آن مناطق هستند و مردم آن منطقه از خدمات دولت استفاده می‌کنند و دیگر نیازی نیست بخواهند چند کیلومتر را طی کنند تا به ادارات مربوطه برسند، دسترسی‌ها راحت‌تر ، ترددها کمتر و تصادفات جاده ای و مصرف سوخت کاهش می‌یابد و در وقت مردم منطقه صرفه جویی می‌شود.


 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.