حسین کلانتری روز چهارشنبه در حاشیه گشایش نمایشگاه توانمندی ها، دستبافت ها و صنایع دستی تولیدی زنان این استان در شهر یاسوج اظهار داشت: در سال های اخیر زمینه حضور زنان در عرصه تولید و معرفی دستاوردهایشان بیش از پیش فراهم شده و دولت بر حمایت همه جانبه از آن ها تاکید دارد.
وی افزود: دولت در سال های اخیر برنامه ها و طرح های ویژه ای از جمله ارائه تسهیلات روستایی و عشایری و مشاغل خانگی برای حمایت و تشویق زنان کارآفرین و توانمند داشته است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: تاکنون مشکلی در پرداخت تسهیلات روستایی و عشایری و مشاغل خانگی به زنان کارآفرین کهگیلویه و بویراحمد وجود نداشته و در صورت جذب تمام این اعتبارات، اعتبار جدیدی به خاطر وضعیت استان و حمایت از مشاغل خانگی و صنایع دستی استان تزریق خواهد شد.
کلانتری تصریح کرد: هنر دستان زنان ایرانی و به خصوص بانوان کهگیلویه و بویراحمد باکیفیت، ظریف و دقیق است و بدون تردید مشاغل خانگی و صنایع دستی زنان استان حمایت می شوند تا به درآمد پایدار و تولید ثروت منجر شوند.
وی عنوان کرد: تیمی به منظور ارتقای جایگاه تولیدات زنان این استان در حوزه صنایع دستی و هنرهای دست زنان، گمارده شده تا با برنامه اصولی بازار های هدف را در عرصه ملی و بین المللی شناسایی کنند و با رعایت الزامات استاندارد در زمینه بسته بندی، کیفیت بخشی و دیگر موارد زمینه برند سازی دستاورد های زنان کهگیلویه و بویراحمد را فراهم کنند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به راه اندازی نمایشگاه دائمی صنایع دستی در استان، گفت: تا پایان دی ماه با وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص بحث نمایشگاه دایمی رایزنی هایی انجام خواهد شد.
کلانتری ابراز داشت: در این نمایشگاه که نخستین نمایشگاه دستاورد ها و توانمندی های زنان کهگیلویه و بویراحمد است، خود باوری و توانمندی این زنان به نمایش گذاشته شده، به طوری که بیش از ۱۰۰ غرفه مختلف تصویرگر هنر زنان این خطه است.
وی از زنان کهگیلویه و بویراحمد خواست تا با حضور در این نمایشگا هنرنمایی خلاقانه زنان استان را ببینند و زمینه اشتغال برای آن ها نیز فراهم شود.
نخستین نمایشگاه دستاوردها، توانمندی ها، دستبافت ها و صنایع دستی تولیدی زنان کهگیلویه و بویراحمد روز چهارشنبه با حضور استاندار و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی در شهر یاسوج افتتاح و راه اندازی شد.
نمایشگاه دستاورد ها و توانمندی های زنان کهگیلویه و بویراحمد به مدت پنج روز دایر است و مکان برپایی آن محل نمایشگاه های دائمی شهرداری یاسوج واقع در خیابان قرنی و تعداد غرفه های آن نیز ۱۲۰ مورد است.
زمان بازدید از این نمایشگاه ساعت ۹ صبح تا ۱۲ ظهر و ۱۵ عصر تا ۲۰ شب خواهد بود.
۳۵ هزار هنرمند صنایع دستی در استان فعال هستند که ۶ هزار نفر از آنان از سال ۱۳۹۴ تاکنون کارت شناسایی دریافت کرده اند.
هم اکنون ۱۲۰ کارگاه صنایع دستی در استان فعالیت می کند.
سالانه ۲۱۸ هزار متر مربع انواع صنایع دستباف در کهگیلویه و بویراحمد تولید میشود.بیشترین دست بافتهها در شهرستانهای دنا و گچساران تولید میشود.
جاجیم بافی، سفره بافی، نمدمالی، نی چیت بافی، مشته بافی، رندبافی، گچمه بافی، ریسندگی، سوزن دوزی، سبد بافی، رودوزیهای سنتی و سیاه چادر بافی از مهمترین دست بافتههای سرپنجه هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد است.
استان کهگیلویه و بویراحمد با بیش از ۷۲۰ هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد.