عشایرنشینان کهگیلویه و بویراحمد که  پس از ۱۵ سال تحمل خشکسالی و باران های سیل آسای پارسال روزگار سختی را پشت سر گذاشته اند، امسال به دلیل بارندگی های مطلوب خوشنود و سپاسگذار خداوند هستند.

در حالی که کمبود آب و علوفه در سال های اخیر و کاهش شدید درآمد بسیاری از عشایرنشینان را راهی حاشیه شهرها کرده بود، افزایش میزان تولید و وجود آب بهترین رهاورد باران برای این مردم زحمت کش بوده است.

امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد نیز تلاش کرده است با توزیع علوفه دستی، پرداخت تسهیلات بانکی زنجیره گوشت قرمز، بازگشایی ایل راه ها و سایر خدمات رفاهی  به رونق زندگی و تولید در این مناطق کمک کند.

یکی از اهالی مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به وضعیت بسیار بد کمبود آب آشامیدنی انسان و دام در سال های اخیر گفت: سال های خشکسالی زندگی در مناطق عشایری را بسیار دشوار کرده بود.

کاظم موسوی افزود: امسال باران ها بسیار خوب است و امید داریم چشمه ها پرآب و بهاری با علوفه های خوب در انتظار عشایر کهگیلویه و بویراحمد باشد.

یکی دیگر از اهالی عشایر  استان با اشاره به اینکه درآمد عشایر از طریق تولید فراورده های دامی تامین می شود می گوید:خرید علوفه دستی در سال های خشکسالی باعث کاهش شدید درآمد مردم شده بود.

لیلا  کشکولی با اشاره به اینکه زندگی دامداران به آب و علوفه وابستگی شدیدی دارد ابراز امیدواری کرد: باران های امسال بتواند رونق زندگی عشایر را به همراه داشته باشد.

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد نیز می گوید: به علت بازگشایی به موقع  ایل راه ها و آرام بودن بارندگی های امسال، همه راه های عشایری در پی بارش های خوب روز گذشته تاکنون باز است و تردد در آن ادامه دارد.

مجیدعلی پور افزود: هم اکنون ماشین آلات امور عشایر در حال بازگشایی های جزیی ایل راه های مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد هستند.

وی بیان کرد: بارندگی های بسیار خوب روز گذشته تاکنون نگرانی ها درباره کمبود علوفه برای دامداران عشایری را برطرف کرده است.

وی عنوان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون چهار هزار تن علوفه دستی بین عشایر استان توزیع شده است.

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: علوفه دام به میزان کافی در فروشگاه های عشایری ذخیره سازی شده و آماده توزیع به صورت یارانه ای بین عشایر استان است.

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه وبویراحمد نیز گفت: حدود یک هزار و ۱۰۰ خانواده عشایری که روزگاری به دلیل کمبود و یا نبود امکانات و برخی مشکلات معیشتی، امنیتی، بهداشتی و آموزشی به حاشیه‌های ناامن شهرها مهاجرت کرده بودند، در سال‌های گذشته و با بهبود اوضاع و شرایط خدمات‌رسانی به زندگی سنتی و عشایری خویش بازگشته‌اند.

مجید علی پور تصریح کرد: جمعیت عشایری این استان ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار بوده که هم اینک و ظرف چهار سال گذشته به ۱۲ هزارو ۳۰۰ خانوار افزایش یافته است.

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه وبویراحمد گفت: این آمار یکهزار و ۱۰۰ خانواری بر اساس بررسی ها و در جدیدترین آمایش و سرشماری از خانوارهای عشایری استان بدست آمده است.

وی یادآور شد: میزان تولید گوشت قرمز عشایر کهگیلویه و بویراحمد که در سال ۱۳۹۶ کمتر از هفت هزار تن بوده به هشت و هزار و ۱۸۰ تن افزایش یافته است.

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت:  در این مدت ۳۵ طرح پرواربندی دام در مناطق عشایری استان انجام شد که باعث افزایش ۱۵ هزار راسی جمعیت دام این مناطق شده است.

وی عنوان کرد: پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در دولت تدبیر و امید تاکنون بیش از ۷۰۰ شغل برای عشایر استان ایجاد کرده است.

علی پور بیان کرد: برای ایجاد این تعداد فرصت شغلی ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت به عشایر کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شده است.

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: امسال نیز ۴۵ میلیارد ریال تسهیلات در قالب طرح زنجیره گوشت در این استان به عشایر پرداخت شد.

مجید علی پور افزود: این میزان تسهیلات به ۱۰۰ خانوار عشایری در زمینه زنجیره تولید گوشت در استان امسال پرداخت شد.

وی بیان کرد: امسال ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات طرح زنجیره گوشت برای اشتغال عشایر استان در نظر گرفته شده است.

علی پور ابراز کرد: این میزان تسهیلات به ۴۰۰ عشایر در زمینه زنجیره تولید گوشت پرداخت می شود.

وی تصریح کرد: به هر یک از عشایر براساس تعداد دام بین ۱۰۰ میلیون تا یک میلیارد ریال تسهیلات پرداخت می شود.

علی پور با بیان اینکه این تسهیلات یک ساله وبا نرخ ۱۰ درصد پیش بینی شده افزود: عشایر استان می توانند با مراجعه به ادارات امور عشایر شهرستان ها و مرکز استان طرح خود را ارائه و برای دریافت این تسهیلات نام نویسی کنند.

کارشناس اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: از روز گذشته تا ساعت ۶.۳۰ دقیقه بامداد امروز در آبدهگاه ۹۶،آبمورد لوداب ۸۶، بوستان۷۶، باشت ۷۵.۵،کاکان منصورخانی ۷۲،لنده ۶۳،دهدشت ۶۱ و یاسوج ۵۷.۷ میلیمتر گزارش شده است.

وی بیان کرد: در این مدت در چرام ۵۶ ، قلعه دختر ۵۵،جاورده۴۹.۵،سی سخت ۵۰.۲،سرفاریاب ۵۰،،گنجه ای ۴۸ و سرآسیاب یوسفی میلیمتر باران ثبت شده است.

کارشناس اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد میزان بارندگی این مدت در منطقه امامزاده جعفر۴۳.۵،چیتاب ۴۳،لوداب ۴۱،دوگنبدان ۴۰.۵،لیکک۳۷.۵،دیشموک ۳۵،مارگون ۳۵ و قلعه رئیسی ۳۲ میلیمتر اعلام کرد.

میانگین میزان بارش باران کهگیلویه و بویراحمد در سال زراعی ۱۳۹۸-۱۳۹۹ تاکنون به ۲۰۳ میلیمتر گزارش شده است.

دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران کهگیلویه و بویراحمد  در سال زراعی ۹۷ و ۹۸ از نظر میانگین بارندگی استان‌ها در رتبه دوم پربارش ترین ها اعلام کرد.

بارش سال زراعی گذشته در کهگیلویه و بویراحمد (۹۷-۹۸) ۸۹۱ میلیمتر بوده است.

این استان با ۷۲۳ هزار نفر جمعیت یک درصد مساحت کشور را در اختیار دارد.

کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.