اگرچه جشنواره تئاتر استانی فجر به عنوان مهمترین رویداد هنرهای نمایشی سالانه کهگیلویه و بویراحمد صحنه رقابت هنرمندان برای راهیابی به مرحله کشوری است و معمولا دفتر این جشنواره ها با اشک و لبخندهای هنرمندان بسته می شود اما این بار به دلیل اینکه از هر ۲۶ اثر ارسال شده به دبیرخانه تئاتر فجر این استان حمایت مالی شد لبخندهایش پر رنگ تر از اشک های آن شد.
هنرمندان این استان با حضور موفق در جشنواره های بین المللی بارها توانمندی های خود را نشان داده اند.
مهرداد علی پور کارگردان نمایش صدمین سالگرد فتح گریه که نمایش او به عنوان اثر برتر جشنواره تئاتر استانی کهگیلویه و بویراحمد به مرحله نهایی جشنواره تئاتر فجر راه یافت می گوید: به تصویر کشیدن آئین های استان و شجاعت زن لر از مهمترین دلایل موفقیت نمایش صدمین سالگرد فتح گریه در جشنواره تئاتر فجر امسال بود.
وی تصریح کرد:حمایت از همه نمایش های تئاتر که اجرای خیابانی داشته اند و جوایزی خوبی که برای افراد شرکت کننده در نظر گرفته شده بود یکی از نکات برجسته جشنواره امسال تئاتر فجر استان بوده است.
او تاکید کرد: در این جشنواره نفرات اول ۱۰ میلیون ریال،نفرات دوم ۶ میلیون ریال و برگزیدگان سوم چهار میلیون ریال جایزه نقدی دریافت کرده اند ضمن اینکه همه نمایش ها از ۱۰ تا ۴۰ میلیون ریال کمک هزینه اجرا دریافت کردند.
علی پور از تلاش های مسئولان برای تحقق این امر امیدوار کننده در عرصه تئاتر استان قدردانی کرد.
این هنرمند برجسته به قرار داشتن هنرمندان در راس امور فرهنگی استان و شهرستان گچساران اشاره کرد و افزود: هنرمندان خاک صحنه خورده با استفاده از تجربیات خود می توانند به اعتلای فرهنگ و هنر کمک کنند.
وی بیان کرد: برگزاری دوره های مختلف جشنواره تئاتر فجر در یکی از شهرستان ها و خروج از تمرکز در مرکز استان از دیگر نکات برجسته جشنواره تئاتر فجر است که در سال های اخیر محقق شده است.
علی پور ابراز امیدواری کرد: با بهره برداری از مجتمع بزرگ پردیس فرهنگی هنری شهر دوگنبدان که در مراحل پایانی ساخت است بتوان شاهد موفقیت های بیشتری در عرصه هنر و فرهنگ گچساران و حتی جنوب کشور باشیم.
این هنرمند که از سال ۱۳۷۲ در زمینه تئاتر و موسیقی فعالیت دارد معتقد است که درخشش بیشتر هنرمندان استان در عرصه های ملی و بین المللی نیازمند آموزش های تخصصی هستند.
علی پور ادامه داد: در شرایطی تنها ۶ نمایش به مرحله مسابقه سی و یکمین دوره جشنواره تئاتر فجر استان راه یافت که در صورت صعود تیم های نمایشی بیشتر امکان راهیابی ۲ نمایش به مرحله پایانی وجود داشت.
وی از مرکز هنرهای نمایشی خواست تا با اعزام اساتید کشوری به کهگیلویه و بویراحمد در زمینه های مختلف به رونق و تخصصی شدن برنامه های فرهنگی در این خطه کمک کنند.
علی پور با یادآوری استقبال گسترده مردم فرهنگ دوست استان و به ویژه شهرستان گچساران در روزهای برگزاری جشنواره تئاتر فجر کهگیلویه و بویراحمد بر برنامه ریزی بهتر برای رونق بیشتر تئاتر در این خطه تاکید کرد.
وی ابراز داشت: استان کهگیلویه و بویراحمد با پیشنیه فرهنگی کهن و آداب و رسوم غنی قابلیت های خوبی در زمینه هنرهای نمایشی دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای نخستین بار در تاریخ ۳۱ دوره تئاتر استان همه ۲۶ اثر شرکت کننده در جشنواره حمایت مالی شدند.
محمد علی پیرسبزی افزود: توسعه علمی هنر تئاتر نیازمند بودجه، نیروی انسانی متخصص و کار مستمر است.
وی با بیان اینکه توجه به هنر نباید مقطعی باشد گفت: هنر تئاتر نباید فقط به جشنوارهها محدود شود.
پیر سبزی ابراز کرد: امسال ۱۷۲ ساعت اجرای خیابانی از سوی هنرمندان در استان انجام شده است و برای انجام نمایش های خیابانی از سوی هنرمندان استان تا پایان سال جاری برنامه ریزی شده است.
وی میزان آموزش های اجرا شده برای هنرمندان را ۱۲۰ ساعت در سال جاری عنوان کرد.
پیرسبزی گفت:۶ اثر نمایشی ماهی نه ماهی" به کارگردانی کورش شمش از گچساران ، "چفترچین" به کارگردانی مسلم نارکی از گچساران ، " صدمین سالگرد فتح گریه" به کارگردانی مهراد علی پور از گچساران ، " گاوهای جنگی" به کارگردانی اعظم فرزین ، " مادر مانده" به کارگردانی رامین حامدی از یاسوج و " شب ساعت هشت" به کارگردانی ثارالله آذریتون در بخش مسابقه حضور داشتند.
وی افزود: این آثار پس از ۲ روز نمایش از سوی سه داور برجسته کشوری علی عابدی بجنورد، آرش دادگر و وحید لک مورد داوری قرار گرفت.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گچساران با بیان اینکه ایجاد زیرساخت های فرهنگی نخستین گام برای حمایت از هنرمندان است گفت: پردیس هنری این شهرستان ۷۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد و این طرح تا پایان سال جاری به بهرهبرداری رسد.
امیر حسین نوروزی افزود: این پروژه در زمینی به مساحت ۱۰ هزار و ۳۰۰ مترمربع با زیربنایی بیش از ۶ هزار متر در ۲ و سه طبقه در ورودی شهر دوگنبدان در حال احداث است.
وی ادامه داد: این ساختمان دارای هشت سالن از جمله موسیقی، پلاتو، نگارخانه، گالری، موزه، سینما، گیم نت، کافی نت، کنفرانس، کتابخانه تخصصی، سینما تکس و سالنهای ۱۵۰ و ۴۰۰ نفری است.
استان ۷۲۳هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران قرار دارد.