دستاوردی که افزون بر امکان فراهم شدن معرفی استعدادهای جدید در ورزش باعث دسترسی عادلانه همه افراد به فضاهای ورزشی شده است.

درحالی که تا چند سال پیش زیرساخت های ورزشی این شهرستان ها تنها محدود به مناطق شرکت بهره برداری نفت و گاز در شهر دوگنبدان بود اما این روزها بسیاری از محلات پایین شهر دوگنبدان،باشت و بیشتر مناطق روستایی شهرستان های گچساران و باشت صاحب فضای ورزشی شده اند.

هر چند دولت تدبیر و امید در همه مناطق کشور سعی در احداث فضاهای ورجدید کرده به طوری در سال های ۹۷ و ۹۸ بیش از یکهزار طرح ورزشی بهره برداری و سه هزار پروژه دیگر در دست اجرا دارد اما شهرستان های گچساران و باشت به دلیل امکان استفاده از اعتبارات وزارت نفت سرعت توسعه زیرساخت های ورزشی چشمگیرتر بوده است.

اهمیت ورزش برای همه

در شرایطی که پیشرفت تکنولوژی میزان تحرکی جسمی مردم را به حداقل رسانده امروزه ورزش بیش از هر زمان دیگری ضرورت زندگی انسان هاست.

کارشناسان حوزه سلامت می گویند:حرکات ورزشی علاوه بر افزایش قدرت و توانایی جسمانی، باعث سلامت روحی نیز می شود.

صاحب نظران علوم اجتماعی معتقدند که یکی از نتایج مفید ورزش بر روی شخصیت افراد افزایش اعتماد به نفس است و ورزشکاران موفق در برابر مشکلات قوی تر هستند.

آنان افزایش شور و نشاط، امید به آینده ، دوری از آسیب هایی چون اعتیاد را از دیگر پیامدهای ورزش می دانند.

دیدگاه های مردم

یک دانش آموز ساکن محله سادات شهر دوگنبدان گفت که تا چند سال پیش فضاهای ورزشی بیشتر در مناطق شرکت نفت بود و بچه های دیگر مناطق شهر دوگنبدان در کوچه ها به بازی مشغول می شدند که همواره با اعتراض ساکنان روبه رو می شد.

امیرحسین کشاورز افزود: در آن زمان توپ بازی بچه ها از سوی همسایه ها پاره می شد و کودکان و نوجوانان شرایط سختی برای بازی داشتند اما هم اکنون حتی مناطق روستایی دارای زمین چمن مصنوعی هستند.

یک بانوی ساکن روستای سرابیز باشت گفت: تلاش برای رونق ورزش در این شهرستان به ایجاد فضاهای ورزشی ختم نشده و برگزاری جشنواره بازی های بومی و محلی مشک و ملار فضای با نشاطی به روستاها بخشیده است.

زهره حسینی با قدردانی از همت مسئولان برای توسعه زیرساخت های ورزشی در این شهرستان گفت: ایجاد مجتمع ورزشی در شهر باشت می تواند تکمیل کننده این خدمات باشد.

یک فرهنگی گچسارانی معتقد است که پرورش نسلی پویا نیازمند نهادینه شدن فرهنگ ورزش در بین کودکان و نوجوانان است که این مقوله نیازمند توسعه زیرساخت های ورزشی در محله هاست.

کبری کریمی با یادآوری ایجاد زیرساخت های ورزش زنان از مسئولان قدردانی کرد و افزود: رواج ورزش در خانواده نیازمند توسعه زیرساخت های ورزش بانوان است.

زیرساخت های ورزشی ایجاد شده در گچساران و باشت به روایت آمار

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۸۶ زیرساخت ورزشی در مناطق مختلف این استان از ابتدای دولت تدبیر و امید بهره برداری شده که ۶۲ مورد آن در شهرستان های گچساران و باشت بوده است.

حسین کلانتری اظهار داشت: این طرح ها در مناطق مختلف روستایی، شهری کهگیلویه و بویراحمد با سرمایه گذاری سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بهره برداری شده است.

وی بیان کرد:تصریح کرد: در حالی که تا پیش از شروع بکار دولت تدبیر و امید برخی زیرساخت های ورزشی در مناطق محروم این استان وجود نداشت اما اکنون در بیشتر روستاها حتی بانوان هم صاحب فضاهای ورزشی استاندارد شده اند.

کلانتری گفت: هفته گذشته ۱۶ طرح ورزشی شامل سالن های چند منظوره ورزشی، خانه جوان، زمین چمن مصنوعی فوتبال در کهگیلویه و بویراحمد بهره برداری شد که این تعداد هشت  پروژه در شهرستان نفتخیز گچساران بوده است.

وزارت نفت یاریگر ورزش

نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت  گفت: در سال های اخیر تلاش شده به کمک اعتبارات مسئولیت های اجتماعی وزارت نفت فضاهای ورزشی به صورت عادلانه در دسترس زنان و مردان در همه مناطق حتی روستاهای دور دست قرار گیرد.

غلامرضا تاجگردون افزود: برپایی ۶ دوره جشنواره بومی های محلی با نام مشک و ملار و هماهنگی برای برپایی همایش های بزرگ پیاده روی از دیگر تلاش های مسئولان برای همگانی شدن ورزش در این شهرستان هاست.

وی ابراز داشت:۹۰درصد اعتبارات مسئولیت های اجتماعی وزارت نفت این شهرستان ها در حوزه ورزش هزینه شده است.

غلامرضا تاجگردون اظهار داشت: در حالی که تا پیش از شروع دولت تدبیر و امید هیچ چمن مصنوعی فوتبال در این شهرستان ها احداث نشده بود اکنون تعداد زیادی از روستاها صاحب این زیرساخت ورزشی شده اند.

وی با اشاره به وجود استعدادهای ورزشی چون پدر بوکس ایران زنده یاد حسن باشت باوی، نوروز حیدری مربی پیشین تیم ملی هاکی گفت: توجه به ورزش قهرمانی و همگانی در شهرستان های گچساران و باشت ضروری است. 

چشم انداز آینده

رئیس اداره ورزش و جوانان گچساران گفت: ۱۲۵ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای ۹ طرح ورزشی در مناطق کمتر توسعه یافته این شهرستان امسال اختصاص یافت.

فریدون عبدالخانی افزود: این میزان اعتبار از محل بودجه مناطق نفتخیز برای ساخت چهار باب سالن ورزشی و پنج زمین چمن مصنوعی در مناطق مختلف گچساران در نظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: ۱۰۰ میلیارد ریال از این میزان اعتبار برای ساخت چهار سالن ورزشی در مناطق آبشیرین، تلخاب شیرین، آرو و چهار بیشه علیا در نظر گرفته شده است.

عبدالخانی ابراز کرد: پنج چمن مصنوعی در روستاهای کلاغ نشین، گناوه، آب انجیر،آبگرمو و دانشگاه آزاد با اعتباری بیش از ۲۵ میلیارد ریال امسال ساخته خواهد شد.

وی افزود: سرانه فضای ورزشی هم اکنون ۸۰ سانتی متر مربع است در حالی که قبل از دولت تدبیر و امید ۵۳ سانتی متر مربع بود.

عبدالخانی اظهار کرد: ۳۶۰ میلیارد ریال اعتبار برای ساخت ۳۹ طرح ورزشی در دولت تدبیر و امید هزینه شد.

وی ساخت ۲۶ چمن مصنوعی را از مهمترین این طرح ها اعلام کرد و گفت: از این تعداد چمن مصنوعی ۲۱ چمن از سوی وزارت نفت در مناطق کمتر توسعه یافته این شهرستان اجرا شد.

عبدالخانی  ساخت سه سالن ورزشی، خانه جوان، پایگاه قهرمانی، جایگاه وی. آی. پی استانی و تکمیل زمین چمن تختی را از دیگر طرح های اجرا شده در این شهرستان اعلام کرد.

وی تصریح کرد: هم اکنون چهار هزار و ۵۵۹ ورزشکار سازمان یافته در این شهرستان فعالیت می کنند.

عبدالخانی افزود: ۴۱ درصد معادل یکهزارو۸۵۲ نفر  از ورزشکاران سازمان یافته این شهرستان بانوان هستند.

رئیس اداره ورزش و جوانان گچساران اظهار کرد: تعداد هیات‌های ورزشی این شهرستان هم اکنون بیش از ۳۰ هیات است.

وی گفت: هم اکنون ۱۶ سالن چند منظوره، ۳۰ چمن مصنوعی، یک واحد زورخانه باستانی، سه استادیوم ورزشی، پنج واحد اماکن ورزشی و یک پیست موتورسواری در این شهرستان وجود دارد.

عبدالخانی  اظهار کرد: ۱۸ باشگاه ورزشی بانوان هم اکنون در این شهرستان وجود دارد.

وی  ابراز کرد: هم ‌اکنون ۱۰ سالن ورزشی با زیربنای بیش از ۱۲ هزار مترمربع و ۲ استخر شنا به مساحت سه هزار مترمربع در گچساران فعال است.

رئیس اداره ورزش و جوانان باشت نیز گفت:۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای ساخت پنج طرح ورزشی در مناطق مختلف این شهرستان اختصاص یافته است.

مهدی عسکری اظهار داشت: این اعتبار از محل بودجه نفت برای کمک به احداث سالن ورزشی بوستان،زمین چمن مصنوعی در روستاهای چاه تلخ،تلچگاه،چم بلبل و برغون پیش بینی شده است.

وی بیان کرد: در حالی که تا پیش از دولت یازدهم زمین مصنوعی فوتبال در این شهرستان وجود نداشت  با پیگیری های مسئولان هم اکنون ۱۲ زمین چمن ورزشی در روستاهای باشت ایجاد شده که هشت مورد آن در روستاها و بقیه در مناطق شهری احداث شده است.

عسکری عنوان کرد:روستاهای حاج قلندر،خان احمد،برمامیون،منصورآباد،کته،بوستان،شوش علیا،و بیدک در دولت تدبیر و امید صاحب زمین چمن ورزشی شده اند. 

رئیس اداره ورزش و جوانان باشت ابراز داشت:۱۵ طرح ورزشی از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون در مناطق شهری و روستایی باشت اجرا شده است.

عسکری تصریح کرد: این طرح ها با ۷۰ میلیارد ریال اعتبار اجرا شده است.

وی اظهار داشت: در این مدت ۱۰ طرح ورزشی در مناطق روستایی و پنج طرح نیز در مناطق شهری باشت احداث شده است

رئیس اداره ورزش و جوانان باشت ابراز کرد: هم اکنون سه طرح ورزشی در مناطق مختلف این شهرستان با اعتباری بیش از ۱۵ میلیارد ریال در دست اجراست.

وی تصریح کرد: بیش از یکهزار و ۲۵۹ ورزشکار سازمان یافته در رشته های مختلف ورزشی در شهرستان فعالیت می کنند.

عسکری گفت: هم اکنون ۱۶ هیات ورزشی در باشت فعالیت می کند در حالی که در سالهای گذشته چهار هیات بوده است.

رئیس اداره ورزش و جوانان باشت گفت: مدت زمان ۲ سال است که اعتبار اولیه مجتمع ورزشی در مرکز این شهرستان تامین شده و شروع عملیات اجرایی این طرح نیازمند اختصاص زمین است.

مهدی عسکری  اظهار داشت: ۳۵ میلیارد ریال اعتبار برای ساخت مجتمع ورزشی در شهر باشت اختصاص یافته و نیازمند تعامل شورا و شهرداری این شهر برای اجرای این طرح مهم است.

وی با اشاره به فعالیت ۱۶ هیات ورزشی در این شهرستان تصریح کرد:ایجاد یک فضای سرپوشیده برای فعالیت این ورزشکاران ضروری است. 

وی گفت: چهار هیات ورزشی باشت در حال اخذ مراحل قانونی برای فعالیت هستند. 

رئیس اداره ورزش و جوانان باشت با بیان اینکه شهرستان باشت ۲۱ ملی پوش را به جامعه ورزش معرفی کرده است افزود: این خطه استعدادهای فراوانی دارد که نیازمند توجه بیشتر است.

عسکری گفت: هم اکنون ۲ باشگاه ورزشی در این شهرستان فعالیت دارد و پنج باشگاه ورزشی دیگر در حال اخذ مجوز برای شروع فعالیت است.

وی ابراز داشت:در زمان حاضر یکهزار و ۱۲۰ ورزشکار در باشت فعالیت می کند.

رئیس اداره ورزش و جوانان باشت کسب ۷۵ مقام ورزشی،شرکت در ۴۸۰ مسابقه ورزشی بخشی از فعالیت های ورزشکاران این شهرستان است.

شهرستان های گچساران و باشت در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد  ۱۵۰ هزار نفر جمعیت دارد.


 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.