به گزارش ایرنا، بررسی‌ زوایای پیدا و پنهان پدیده زمین خواری و واکاوی پرونده‌های خرد و کلان در سالیان گذشته در استان کهگیلویه و بویراحمد ،نفوذ و نقش تعیین کننده برخی کارکنان سازمان ها و نهادهای مختلف ودستگاه های مربوطه را در بروز این پدیده نامیون تا حدود زیادی آشکار کرده است.

در برخی مناطق شمالی شهر یاسوج به طور واضح نفوذهایی از سوی کارکنان دستگاه های اجرایی و مربوطه در جعل سند و همراهی با غارتگران بیت المال از سالیان گذشته وجود داشته است.

 برخی از کارشناسان و اعضای کارگروه امور زیربنایی استان نیز با توجه به افزایش پدیده پیچیده زمین خواری و خطر نفوذ برخی دستگاه ها و همچنین طمع ورزی هایی که در برخی طرح های توسعه ای پروژه های سرمایه گذاری وجود داشته، معتقدند که باید در زمینه تصویب طرح ها در کارگروه ها و کمیته های مربوطه و شورای برنامه ریزی بازنگری مجدد و عمیق تری صورت گیرد.

به گفته این کارشناسان ضعف نظارت از سوی دستگاه های متولی از جمله منابع طبیعی، شهرداری، بنیاد مسکن ، جهادکشاورزی ، راه و شهرسازی و حتی استانداری در بروز و افزایش پدیده زمین خواری در سالیان گذشته در استان دخیل بوده است.

البته در ۲ شهرستان بویراحمد و دنا به دلیل شرایط خاص اقلیمی آنها و نیز ارزش بالای زمین تعرض و دست درازی به زمینهای ملی همچنان رو به افزایش است.

معاون فنی سازمان برنامه و بودجه و از اعضای کارگروه امور زیربنایی کهگیلویه وبویراحمد معتقد است که با ادامه روند و تصویب های غیرکارشناسی طرح ها ظرف ۱۰ سال آینده وضعیت اکولوژیکی و زیست محیطی استان بویژه شهر یاسوج دچار تغییرات ناخواسته خواهد شد.

سید انتظام سهمگین تصریح کرد: با چنین روندی دیگر نمی توان تفاوت آب و هوایی و اقلیمی بین مناطق گرمسیری و مرکز استان به عنوان پایتخت طبیعت ایران قایل بود.

سهمگین یاداور شد: طرح های فاقد توجیه اقتصادی در حوزه گردشگری بزرگترین و مهمترین عامل در نابودی محیط زیست و طبیعت بکر این مطنقه و شهر یاسوج شده است و باید به طور جدی مانع از توسعه این طرح ها و اجرای پروژه های غیرمجاز جدید در این زمینه شد.

یکی دیگر از کارشناسان و از اعضای کارگروه امور زیربنایی کهگیلویه وبویراحمد نیز تاکید کرد: برخی طرح های سرمایه گذاری هنگام تصویب آنها در کارگروه ها و شورای برنامه ریزی با آنچه که در صحنه عمل و اجرا اتفاق می افتد هیچ گونه سنخیتی ندارند.

سید کرامت فرج زاده تصریح کرد: بسیاری از طرح های سرمایه گذاری در حوزه گردشگری علاوه بر نابودی جنگل ها و منابع طبیعی کمترین توجیه اقتصادی را نیز برای سرمایه گذار به دنبال ندارد.

وی یاداور شد که تصویب این طرح ها در کارگروه ها بویژه در زمینه تغییر کاربری ها باید با حساسیت ، دقت و کار کارشناسی بیشتری صورت گیرد.

فرج زاده گفت: برخی طرح های سرمایه گذاری با کمترین توجیه فنی و مالی برای سرمایه گذار، عاملی برای تخریب زمین های ملی و منابع طبیعی ، ایجاد روزنه ها و منفذهای جدید برای پدیده زمین خواری شده است.

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد نیز گفت:  اجرای طرح های خدماتی، صنعتی و گردشگری در اراضی ملی یا زمین های کشاورزی واگذاری و تغییر کاربری شده استان باید مشمول محدودیت زمانی شوند تا از ایجاد طرح های توسعه ای بی ثمر و غیرمجاز در اراضی ملی جلوگیری شود.

عزیز فیلی یادآور شد: تصویب واگذاری زمین های ملی و تغییر کاربری های کشاورزی برای ارایه و طرح در  کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی باید با لحاظ کردن تمامی جوانب باشد.

وی یکی از ضعف های اساسی در تصویب طرح ها در کاروگروه ها و کمیته های ذیل این کارگروه را مربوط به ضعف کارشناسی و و نظارت از سوی دستگاه های متولی دانست و تصریح کرد: طرحی که در کارگروه و یا شورای برنامه ریزی استان مطرح می شود باید دارای کمترین  ایراد فنی و یا کارشناسی و با پایش نهایی ارائه شود.

وی خواستار تسریع و شتاب بخشی در پاسخ به استعلام ها البته با رعایت تمامی جوانب و کارکارشناسی شده به متقاضیان طرح های سرمایه گذاری در استان شد..

فیلی ادامه داد که اجازه ایجاد کاربری ها نباید بدون سنخیت با بافت و مبلمان شهری تا شعاع پنج تا ۱۰ کیلومتری مبادی ورودی و خروجی شهرهای ۱۷ گانه استان باشد.

در آخرین نشست کارگروه امور زیربنایی استان ۱۲ طرح بررسی شد که پنج مورد آن مورد مخالفت اعضا قرار گرفت و سه مورد نیز برای کار کارشناسی بیشتر و بازدید مجدد به نشست های آینده موکول و مابقی نیز به تصویب رسید.

عمده این طرح ها در حوزه گردشگری بود.

۳۰۱۶/۱۶۶۲

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.