حجت الاسلام قاسم مؤمن شاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سیستم صوتی،  استقرار مبلغان دینی، زیرساخت های مانند آب و برق و امنیت در حرم بی بی حکیمه (س) برای پذیرایی از هیات های عزاداری از امروز اول محرم تا شام غریبان آماده شده است.

وی بیان کرد: کاروان هایی متشکل از کارکنان صنعت نفت و گاز گچساران روزهای پنجشنبه و جمعه هفته جاری برای برپایی آئین های عزاداری در ماه محرم  به حرم بی بی حکیمه (س) عزیمت می کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: طرح بصیرت عاشورایی نیز در بقعه متبرکه بی بی حکیمه (س) اجرامی شود.

وی عنوان کرد: برگزاری آئین های سخنرانی و عزاداری در شب‌ های دهه نخست محرم، برپایی تجمع بزرگ لبیک یا حسین‌ (ع) ، ویژه برنامه شیرخوارگان حسینی‌، برگزاری برنامه احلی من العسل (همایش نوجوانان حسینی‌) با همکاری ادارات آموزش و پرورش، ویژه‌ برنامه‌های روز تاسوعا و عاشورای حسینی‌ علیه‌السلام و شام غریبان از برنامه های اجرایی طرح بصیرت عاشورایی است.

مومن شاد در مورد دیگر بقاع متبرکه کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۲۰ مبلغ دینی آئین های بصیرت عاشورایی را در ۱۲ بقعه متبرکه شاخص استان اجرا می کنند.

وی همچنین از برپایی خیمه های معرفت در ۱۲ بقعه متبرکه استان همزمان با ماه محرم خبر داد.

مومن شاد ابراز داشت: برنامه های پیش بینی شده ماه محرم در بقاع متبرکه براساس سطح بندی در ۸۰ بقعه متبرکه پیش بینی شده که بیشترین حجم برنامه ها در روزهای محرم و صفر است.

آستان نورانی حضرت بی بی حکیمه خاتون (س) کانون معرفت از سرتاسر کشور به ویژه استان‌های هم جوار، کشورهای حوزه خلیج فارس و شیعه نشین از جمله کویت، قطر، بحرین، امارات و دیگر کشورهای عربی از قبیل لبنان، عراق، سوریه و عربستان، از سده‌های پیشین تاکنون بوده است.

بارگاه نورانی حضرت بی بی حکیمه (س) دختر باب‌الحوائج امام موسی کاظم (ع) و خواهر پیشوای هشتم شیعیان، امام رضا (ع) است.

مرقد مطهر امامزاده بی‌بی حکیمه (س) یکی از پرآوازه‌ترین امامزاده‌های جنوب کشور است که در ۸۰ کیلومتری جنوب گچساران در ضلع شرقی روستای بی‌بی حکیمه از توابع این شهرستان، حد فاصل بندر گناوه به مرکز گچساران (دوگنبدان) در میان تنگه‌ای بزرگ و طولانی قرار گرفته است.

این مکان مقدس در فضایی تقریبا دایره‌ای شکل قرار گرفته است که در اصل فضایی باز و طبیعی بوده که در عمق کوهستانی صعب ‌العبور و منحصر به فرد ایجاد شده، به گونه‌ای که سقف آن به شکل ناهمواری سنگ‌تراشی شده و دیواره‌های آن با سیمان زبره‌کاری شده است.

در کنار این آرامگاه، قبر دیگری وجود دارد که بر اساس روایات معتبر این محل به گل‌گل خاتون کنیز با نجابت و وفادار بی‌بی حکیمه (س) است.

طول ارتفاع آرامگاه بی‌بی حکیمه (س) از کف تا سقف بیش از ۱۰ متر و مساحت فضای حرم افزون بر ۴۲۰ متر مربع بوده و از کف حرم تا کف ساختمان اصلی که به در ورودی حرم منتهی می‌شود دارای ۱۲ پله منتهی به ورودی راهرو و بین دو جایگاه مردانه و زنانه است.

در نزدیکی آرامگاه بی‌بی حکیمه (س) درب کوچکی به نام«باب‌المراد» وجود دارد که به روایات متعدد ورودی غاری بوده که بی‌بی حکیمه (س) به همراه کنیز خود در آن پناه گرفته و از دست دشمنان پنهان شده بودند.

آستان مقدسه حضرت بی بی حکیمه (س) خواهر امام رضا (ع) چون مرواریدی در دل کوهستان های زاگرس جنوبی و در نزدیکی خلیج نیلگون همیشه فارس قرار دارد و زائرانی از جای جای کشور و خارج از کشور به زیارتش می شتابند تا بوی علی بن موسی الرضا(ع) را در جنوب و در آستان او استشمام کنند.

سالانه افزون بر یک میلیون نفر از سراسر کشور و کشورهای حوزه خلیج فارس به زیارت بارگاه بی بی حکیمه (س) خواهر بلافصل شاهچراغ(ع) در این شهرستان مشرف می شوند و به عشق اهل بیت(ع) راه پر پیچ و خم و ناهموار زیارتگاه بی بی حکیمه را از میان تپه ماهورهای بلند گچساران می پیمایند تا از این چشمه گوارای معرفت و حقیقت جرعه ای بنوشند.

۸۱۴۳/۱۶۶۲۱

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.