به گزارش ایرنا اطهره نژادی در حاشیه کارگاه های چهار روزه تاب آوری و توان افزایی خانواده در شهر یاسوج گفت: باید به مردم اعتماد کنیم و در جوامع محلی شنونده حرف‌های آنها باشیم و با کمک مسئولان محلی، ریشه‌های مسائل را بررسی کرده و راه حل را نیز با کمک مردم پیدا کنیم.

وی با اشاره به کارگاه های تاب آوری اجتماعی که به مدت چهار روز در شهر یاسوج در حال برگزاری است یادآوری کرد: این طرح برای چهارمین سال در کشور اجرا می‌شود سه نکته  در آنمورد توجه قرار می گیرد که با تاب آوری فردی تفاوت دارد ضمن آنکه تاب آوری موضوعی مختص به همه افراد خانواده است.

نژادی گفت در تاب آوری اجتماعی  ابتدا باید ظرفیت جذب افراد بالا برود. افراد باید قوی باشند و مشکلات آنها را به سرعت از پا درنیاورد. یا به عنوان مثال محله ها اگر مشکل دارند از هم گسیخته نشوند و همدیگر را رها نکنند.

وی ادامه داد: نکته دومی که در تاب آوری اجتماعی روی آن تاکید می شود ظرفیت انطباق است. بدان معنا که فرد باید یاد بگیرد که چطور با شرایط جدیدش سازگار شود. اگر اتفاقی برای فرد افتاد باید بتواند با شرایط جدید زندگی خود را ادامه دهد نه اینکه ارتباط خود را با محیط  قطع کند.

نژادی با بیان اینکه ظرفیت گذار سومین نکته در تاب آوری اجتماعی است عنوان کرد: ما دائم در حال تغییر هستیم و باید این موضوع را در نظر داشته باشیم. اگر به عنوان مثال در خانواده ای سرپرست زندانی شد نباید خانواده متلاشی شود و باید انسجام خود را حفظ کند.

نژادی ادامه داد: در دنیا تاب آوری اجتماعی برای بعد از بحران های طبیعی شکل گرفته است.

وی افزود: یکی از اهداف اجرای این طرح صحت سنجی خبرهای استان‌های مختلف کشور راجع به آسیب‌های اجتماعی با کمک سمن‌هاست.

مشکلات را بزرگ نکنیم

وی تاکید کرد: با بزرگ کردن مشکلات و مطرح کردن آنها گاهی به رغم اینکه نیت کمک است اما نتیجه عکس حاصل می شود.

وی درباره پرداختن رسانه ها به مصادیق آسیب های اجتماعی نیز گفت: باید رسانه ها از بزرگنمایی این موضوعات بپرهیزند زیرا گاهی تکرار  یک اتفاق و فراوانی انتشار، آن  آسیب را به مد تبدیل می کند.

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در بخش دیگری با اشاره  به موضوع زنان سرپرست خانوار گفت: ‌پروژه‌ توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار با حمایت معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و همکاری وزارت کار ‌آغاز شده است.

نژادی با اشاره به تدوین شاخص‌های شکوفایی خانواده گفت: یکی از نگرانی‌ها در سطح ملی، افزایش آمار طلاق در کشور است که تحلیل‌های مختلفی در این زمینه وجود دارد.

وی یادآوری کرد: نمی توان نسخه واحدی برای مسائل استانهای مختلف  پیچید و باید ریشه مسائل در هر استان به صورت خاص و ویژه بررسی شود.

به برنامه ریزی مشارکتی اعتقاد داشته باشیم

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در رابطه با نقش تشکل‌های مردم‌نهاد در کاهش آسیب‌های اجتماعی، گفت: برای توسعه کشور و پیشرفت به دور از آسیب‌های اجتماعی باید به برنامه‌ریزی مشارکتی اعتقاد داشته باشیم و همه افراد ذی‌نفع و ذی‌نفوذ در برنامه‌ریزی نقش داشته باشند.

وی افزود: دولت ها به تنهایی نمی‌توانند مشکلات را حل کنند بنابراین بهترین راه این است که زمینه را برای همیاری مردم  و تشکل ها فراهم کنیم.

نژادی تحکیم بنیان خانواده و افزایش مشارکت اقتصادی را دو مطالبه مهم زنان عنوان کرد و گفت: طرح ملی گفت‌وگوی خانواده و گفت‌وگوی بین‌نسلی در سراسر کشور در حال اجرایی شدن است.

نژادی در رابطه با موضوع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار هم گفت: معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری با همکاری وزارت کار پروژه‌ای را در استان‌های کشور در راستای توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار شروع کرده ‌که این پروژه در صورت تحقق بودجه موردنیاز، گسترش داده می‌شود.

‌سند ارتقا وضعیت زنان و خانواده رونمایی می‌شود

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری همچنین  از رونمایی سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

نژادی با بیان اینکه سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده به زودی با حضور معاون امور بانوان و خانواده ریاست‌جمهوری رونمایی می‌شود، ابراز کرد: بر این اساس، مشکلات با کمک بخش غیردولتی و دانشگاهیان احصا شده و اولویت‌های اصلی برای بهبود وضعیت خانواده‌ها در این سند کاملا مشخص است.

کارگاه طرح توان افزایی و ارتقای تاب آوری در جوامع محلی با شرکت اعضای بیش از ۳۰ سازمان مردم نهاد استان به مدت ۴ روز برگزار می شود.

اعضای سمن ها بعد از فراگیری این آموزش ها به عنوان تسهیل گر در جوامع محلی به آموزش شهروندان و مردم جامعه روستائی می پردازند.

این طرح براساس موافقت نامه معاونت امور زنان و خانواده  ریاست جمهوری با دفتر امور بانوان و خانواده استانداری، در قالب کارگاه های آموزشی در استان اجرا می شود.

۹۹۲۹/۱۶۶۲

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.