در پیام سید ضیاء هاشمی که امروز پنجشنبه صادر شده آمده است: مرحوم آمیراحمد تقوی همیشه برای دوستدارانش الگو و اسوه ای از صداقت، صراحت، شفافیت و همچنین ساده زیستی، سلامت نفس و معنویت بود و در دوران حیاتش پاک زیست و هرگز از زیست طلبگی و سنت روحانیاش خارج نشد.
مدیرعامل ایرنا همچنین در پیام خود یادآور شده است: آن بزرگوار با نگرشی الهی پا به حوزه علمیه گذاشت تا سرمایه علمی و معنوی لازم برای ترویج دین و معارف الهی را کسب کند.
هاشمی افزوده است: این روحانی جلیل القدر پس از طی مراتب والایی از تحصیل علم در حوزه نجف، به تبعیت از آیه شریفه «لِیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَ لِیُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذا رَجَعُوا إِلَیْهِمْ» به میان قوم خود مراجعت کرد تا به خدمت تربیتی و دینی آنان بپردازد.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی در پیام تصریح کرده است: برای او هیچ اصلی بالاتر از بیان حق و دفاع از حق الناس نبود و با فروتنی و مردمداری خاص خود، در این راه مرارتها کشید و هزینه ها پرداخت.
هاشمی عنوان کرده است: وارستگی او باعث شده بود که نه فریفته تعلقات مادی دنیا شود و نه در معاملات سیاسی و اجتماعی، تسلیم بازی های رایج سیاسی گردد.
مدیرعامل ایرنا تاکید کرده است: مرحوم میراحمد تقوی که نماد بارزی از نقادی بود و به صراحت لهجه و کلام اشتهار داشت، خود نیز از این که در معرض نقد و انتقاد قرار گیرد، ابایی نداشت، چون هرگز دچار روحیه خود معصوم انگاری نگشته بود و به همین جهت بسیاری از دوستان و ارادتمندان و حتی منتقدانش خاطرات ماندگاری از گفتگوی انتقادی با آن بزرگمرد را به یاد دارند.
هاشمی در پیام خود آورده است: مرحوم میراحمد (ره) مصداق بارزی از یک معلم مشفق بود و با تاسیس حوزه علمیه در دهدشت خدمت بزرگی به ساحت علم و تعلیم در آن خطه کرد.
مدیرعامل ایرنا افزوده است: آن استاد فقید علاوه بر تدریس طلاب، از سرمایه معنوی و اجتماعی اش بهره گرفت تا زمینه حضور استادان و مدرسان علوم دینی را فراهم کند و باب گفتگوی عالمانه در آن خطه عالم پرور گشوده تر شود.
هاشمی در ادامه این پیام آورده است: او همچنین فرزندان فاضلی تربیت کرد که منشأ آثار ماندگاری در ساحت علم و تحقیق شده اند و به لطف الهی راه پدر را ادامه خواهند داد.
وی در پایان تصریح کرده است: اینجانب با تاسف و تاثر از بروز این ثلمه و ضایعه جبران ناپذیر، به عنوان یکی از ارادتمندان آن عالم ربانی، وفات ایشان را به فرزندان معزز و خاندان مکرم شان و نیز جامعه روحانیت و عموم مردم شریف استان کهگیلویه و بویراحمد تسلیت عرض می کنم و علو درجاتشان را در بارگاه الهی از حضرتش مسئلت می کنم.
حجت الاسلام و المسلمین آمیر احمد تقوی مؤسس حوزه علمیه شهرستان کهگیلویه و از مشاهیر و علمای برجسته کهگیلویه و بویراحمد صبح امروز پنجشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ در سن ۹۶ سالگی در بیمارستان امام خمینی (ره) دهدشت، مرکز شهرستان کهگیلویه به علت کهولت سن دار فانی را وداع گفت و به لقاء الله پیوست.
آمیر احمد تقوی در سال ۱۳۰۲ در بهبهان متولد شد. پدر وی آمیر علی صفدر تقوی عالم منطقه کهگیلویه بود. میراحمد خواندن، نوشتن و مقدمات عربی و قرآن را نزد پدر آموخت، مقدمات را در بهبهان نزد شیخ عبدالهادی مجتهدی فرا گرفت و در سال ۱۳۲۸ عازم نجف شد.
وی در نجف از اساتیدی چون شیخ محمد علی، شیخ علی رشتی،میرزا کاظم تبریزی، سید جلیل یزدی، سید عباس مهری، سیداسدالله مدنی، شیخ علی اصغر اراکی و سید علی سیستانی استفاده کرد.
آمیر احمد تقوی، یکی از تاثیرگذارترین شخصیتها در تاریخ استان کهگیلویه و بویراحمد است که پس از طی مدارج علمی در نجف اشرف و با حدود ۵۰ سال مجاهدت علمی و دینی در ترویج احکام اسلام، تعظیم شعائر دین، ارشاد جامعه، اصلاح ذات البین و حل و فصل اختلافات و منازعات مردم، کمک به بیماران و نیازمندان، تأسیس حوزۀ علمیه، احداث مساجد و حسینیهها، تجدید بنای شکوهمند امامزاده سید محمود (ع) در کهگیلویه منشاء خدمات فراوان و مرجع و ملجا اصلی امور مردم شد.
۳۰۱۶/۶۱۱۰