به گزارش ایرنا، همچنان بار اصلی اجرای این طرح ها بیش از آنکه بر اساس سازوکارها ، راهبرد و سیاست دولت و سازمان برنامه و بودجه در اختیار بخش خصوصی باشد بیشتر بر دوش مجموعه دولت و دستگاه های اجرایی سنگینی می کند.
دولت تدبیر و امید از همان سال ۹۲ و در راستای سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی اولویت کاری و سیاست ها و برنامه های خود را بر پایه این طرح مهم راهبردی مبنی بر واگذاری طرح های نیمه تمام عمرانی به بخش خصوصی متمرکز کرد و البته سازوکارها ، مشوق ها و تدابیرلازم برای اجرایی شدن این مهم را نیز در نظر گرفت.
اما با وجود این مشوق ها، تاکیدات دولت و ساز و کارهای تسهیل گرایانه در جریان واگذاری طرح های عمرانی نیمه تمام به بخش خصوصی همواره این چالش و ضعف مشارکت بخش خصوصی در استان کهگیلویه وبویراحمد وجود دارد.
جلوگیری از فرسایشی شدن طرح های اقتصاد مقاومتی
استاندار کهگیلویه وبویراحمد تاکید کرد که طرح های اولویت دار اقتصاد مقاومتی در فرایند واگذاری به بخش خصوصی مشمول سخت گیری های بی مورد و بروکراسی های اداری و در نتیجه فرسایشی شدن این طرح ها نشود.
حسین کلانتری در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: بسیاری از طرح های عمرانی با قابلیت واگذاری به بخش خصوصی در این استان وجود دارد اما فرآیندها و الزام های قانونی لازم در زمینه مشارکت بخش خصوصی برای آنها رعایت نمی شود که باید سازمان برنامه و بودجه و دفتر سرمایه گذاری استانداری نیز با دقت و حساسیت موانع و چالش های موجود در روند این واگذاری ها را در اسرع وقت احصا و به شورای برنامه ریزی ارجاع دهند.
وی فرآیند جذب اعتبارات عمرانی در قالب اسناد خزانه توسط سازمان برنامه و بودجه و همکاری و مشارکت خوب دستگاه های مختلف اجرایی استان را در بودجه سال ۹۷ مثبت دانست و گفت: دستگاه های اجرایی کهگیلویه و بویراحمد سال گذشته افزون بر ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال بودجه عمرانی در قالب (اسناد خزانه) جذب کردند.
کلانتری گفت: این مهم بیانگر توانایی لازم در دستگاه های اجرایی استان در زمینه واگذاری طرح ها به بخش خصوصی و استفاده از روش های نوین مالی و همچنین ظرفیت های بالقوه غیر دولتی برای تکمیل و اتمام طرح های نیمه تمام عمرانی و اقتصادی در بخش های مختلف است.
اضافه شدن ۱۷ طرح اقتصاد مقاومتی
حسن نوروزی رئیس سازمان برنامه و بودجه کهگیلویه وبویراحمد نیز گفت: ۱۷ طرح عمرانی در سال جاری به طرح های اقتصاد مقاومتی در استان اضافه شده است.
وی تصریح کرد: پنج طرح از این تعداد در حوزه جهاد کشاورزی است.
وی یادآور شد: از سال های گذشته نیز ۳۴ طرح در قالب طرح های اقتصاد مقاومتی در سطح استان در حال اجراست که میانگین پیشرفت فیزیکی آنها بالای ۷۰درصد است.
وی میزان اعتبار اختصاص یافته برای اجرایی شدن این تعداد طرح را افزون بر ۲۱۰ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: تاکنون نیمی از این اعتبار برای این طرح ها هزینه شده است.
بر اساس تبصره ۱۹ قانون بودجه ۱۳۹۷ به دولت اجازه داده شد برای جلب مشارکت بیشتر بخش خصوصی و تعاونی در اجرای طرحهای منتخب جدید و نیمه تمام (با اولویت طرحهای نیمه تمام) و بهرهبرداری طرح های تکمیل شده یا در حال بهرهبرداری، در قالب ساز و کار مشارکت عمومی و خصوصی انواع قرارداد (مانند واگذاری، مشارکت، ساخت و بهره برداری یا برونسپاری) را با بخش خصوصی و تعاونی منعقد کند.
بر اساس اعلام سازمان برنامه و بودجه کشور هم اینک بیش از ۶ هزار طرح ملی و حدود ۷۵ هزار پروژه استانی نیمه تمام در سطح کشور وجود دارد که برای اتمام و تکمیل آنها به اعتباری افزون بر ۴۵۰ هزار میلیارد تومان نیاز است.
همچنین بر اساس اعلام این سازمان ظرف یک سال گذشته تاکنون کمتر از ۷۲ پروژه ملی به بخش خصوصی واگذار شده است.
۳۰۱۶/۱۶۶۲