به گزارش ایرنا، ایران از جمله 10 کشور نخست جهان در حوادث و بلایای طبیعی و غیرطبیعی است و از این رو نیاز است برای مقابله با انواع اتش سوزی ،امکانات و تجهیزات کافی و استاندارد فراهم شود.
اما کمبود امکانات، استاندارد نبودن تجهیزات و کمبود نیرو در برخی از موارد باعث شده تا شعله های آتش به نقطه بحرانی تبدیل شود.
کمبود دستگاه آتش بر، نداشتن بالابر، خودروهای قدیمی، نداشتن تجهیزات اتش نشانی، فراهم نبودن مخزن آبگیری و بالگرد همه و همه از مشکلات بزرگ و کوچک نهادها برای مقابله با اتش سوزی است.
دلیل اصلی طولانی شدن اطفای حریق و امدادرسانی به موقع گروه های مختلف امدادی و آتش نشانی در مواقع اضطراری و پرخطر و یا طولانی شدن زمان اطفای حریق در آتش سوزی ها کمبودهای موجود در ناوگان آتش نشانی، فرسوده بودن برخی از تجهیزات و نبودن نیروهای آماده و ورزیده است.
در جلسه مدیریت بحران شهرستان کهگیلویه که با موضوع راهکارهای لازم برای مقابله با آتش سوزی مزارع و مراتع برگزار شد همه دستگاه های متولی شهرستان از کمبود امکانات و نداشتن تجهیزات لازم برای مقابله با آتش سوزی سخن گفتند.
در این جلسه چهار شهردار دهدشت، قلعه رئیسی ، دیشموک و سوق با اشاره به اینکه تجهیزات و ماشین اتش نشانی شهرداری های فرسوده و از رده خارج است خواستار توجه جدی مسئولان استانی در تامین تجهیزات مورد نیاز برای مقابله با مواقع بحرانی شدند.
شهرداران با اشاره به وضعیت نامناسب ماشین آلات گفتند: تجهیزات فرسوده و از رده خارج شهرداری ها جوابگوی مقابله با اتش سوزی ها نیست.
شهرداری دیشموک و قلعه رئیسی نیز بیان داشتند که ماشین آلات محدود شهرداری در سیلاب اخیر دچار خسارات مالی زیادی شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه در اظهار نظری جالب با اشاره به اینکه منابع طبیعی هر ساله برای مقابله با اتش سوزی مظلوم واقع می شود گفت: کمبود نیرو و کمبود وسیله نقلیه از مهمترین مشکلات است.
هدایت الله اویزش تصریح کرد: تنها امکانات این نهاد برای مقابله با آتش سوزی در شهرستان 2 ماشین و هفت نیرو است.
وی بر همکاری همه نهادها تاکید کرد و ‌گفت: اتش سوزی در حوزه کشاورزی زنگ خطری برای تهدید جنگل ها محسوب می شود.
آویزش بر همکاری جهاد کشاورزی در ممنوعیت اتش زدن کاه و کلش مزارع تاکید کرد و افزود: در مواقع بحرانی اماده باش همه نهادها ضروری است.
وی با اشاره به اینکه هر ساله از منطقه دره شور در حاشیه شهر دهدشت تا روستای امام زاده پهلوان شاهد اتش سوزی هستیم عنوان کرد: تامین ماشین الات از سوی شهرداری و راهداری برای مقابله با اتش سوزی در این مناطق باید در اولویت قرار گیرد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری عنوان کرد: ۸۰ درصد اتش سوزی ها ناشی از اتش زدن کاه و‌ کلش است که اطلاع رسانی مدیریت جهاد کشاورزی مانند سال های گذشته نقش مهمی در کاهش آتش سوزی ها خواهد داشت.
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای کهگیلویه که پاکسازی علفزارهای حاشیه جاده به او واگذار شده بود گفت: تنها امکانات این نهاد 2 لودر و یک دستگاه گردیدر است که در منطقه آجم دیشموک مشغول بازگشایی راه های ارتباطی مسدود شده ناشی از سیل هستند.
محمد ماهیاری عنوان کرد: در صورتی که بخشداران و مردم از این نهاد در راستای بازگشایی مسیرهای ارتباطی توقع نداشته باشند عملیات بازگشایی مسیرهای ارتباطی متوقف و ماشین آلات برای مدیریت آتش سوزی بکار گرفته خواهد شد.
رئیس جهاد کشاورزی نیز با اشاره به آمادگی کامل این نهاد برای مقابله با اتش سوزی گفت: اطلاع رسانی کامل در راستای ممنوعیت اتش زدن کاه و کلش در سطح شهرستان انجام شده است.
سید عمران تقوی تصریح کرد: نیاز است دیگر نهادها با استفاده از امکانات خود در مواقع بحرانی منابع طبیعی و جهاد را همکاری کنند.
رئیس جمعیت هلال احمر کهگیلویه که در این جلسه از سوی همه نهادها در راستای همکاری همه جانبه مورد تقدیر واقع شد نیز گفت: این نهاد بصورت 24 ساعته برای مقابله با هر گونه بحرانی بخصوص اتش سوزی آماده است.
سید عادل رهبریان اضافه کرد: هلال احمر علاوه بر تامین نیرو های امدادی در تامین تجهیزات اتش نشانی و دیگر ملزومات مورد نیاز همکاری لازم را خواهد داشت.
فرماندار کهگیلویه با اشاره به آماده باش کامل همه نهادها برای مقابله با آتش سوزی بر تشکیل تیم های 'واکنش سریع برای مهار آتش سوزی' در ادارات کهگیلویه تاکید کرد.
جعفر نیکبخت اظهار داشت: برای مقابله با اتش سوزی هر اداره ای موظف به تشکیل تیم واکنش سریع و مشخص شدن نیروهای لازم برای مقابله با اتش سوزی است.
وی استفاده از ظرفیت های موجود در ادارات برای مقابله با هر گونه بحرانی را ضروری دانست و گفت: ادارات باید از امروز برای مقابله با اتش سوزی مزارع به حالت اماده باش باشند.
نیکبخت تشکیل گروه گشت از مزارع از سوی جهاد کشاورزی و منابع طبیعی را ضروری دانست و گفت: ماشین الات دستگاهای اداری برای بهسازی جاده های بین مزارعی در اختیار جهاد کشاورزی و منابع طبیعی قرار گیرد.
فرماندار کهگیلویه بر گشت های نیروی انتظامی در حوزه های مختلف برای مقابله با اتش سوزی نیز تاکید کرد.
شهرستان 131 هزار نفی کهگیلویه دارای چهار شهر، چهار بخش و 10 دهستان است.
در سال زراعی جاری بیش از 57 هزار هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان زیر کشت گندم، جو و محصول کلزا رفته است.
7531/1662
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.