معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج روز دوشنبه در این باره به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مرحومه «هما تاج محمدیان» 39 ساله ساکن روستای پریکدان از توابع بویراحمد در نخستین روزهای سال ۹۸ در گذشت.
غلام عباس سبز افزود: مرحومه «محمدیان» مدت یک سال دیالیز می شد و در نوبت پیوند کلیه بود.
وی تصریح کرد: بیمار در تعطیلات عید برای پیوند کلیه به بیمارستان ابوعلی سینا شیراز نوبت داشت که به دلیل وقوع سیل، نتوانست به این بیمارستان مراجعه کند.
سبز بیان کرد: وی در روز 15 فروردین ماه به دلیل خونریزی شدید مغزی در بیمارستان شهید بهشتی یاسوج بستری و چند روز بعد دچار مرگ مغزی شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ابراز داشت: با رضایت خانواده ایثارگر و نوع دوست مرحومه «محمدیان» بامداد دوشنبه 19 فروردین ۹۸ با حضور تیم های پیوند دانشگاه های علوم‌ پزشکی یاسوج و شیراز در اتاق عمل بیمارستان شهید بهشتی یاسوج کبد و قرنیه چشم های این مرحومه برداشت و به مرکز فوق تخصصی ابوعلی سینا شیراز منتقل شد.
وی گفت: این دومین اهدای عضو در کهگیلویه و بویراحمد در سال 98 بوده است.
اهدای عضو بیماران مرگ مغزی شده در کهگیلویه و بویراحمد، اینک به یک فرهنگ عمومی در بین مردم این استان تبدیل شده است.
530 عضو حیاتی بیماران مرگ مغزی این استان از سال 1390 تاکنون اهدا شده است.
در سال 97 در کهگیلویه و بویراحمد 22 نفر 75 عضو حیاتی اهدا کردند.
با رواج فرهنگ پیوند عضو در میان مردم کهگیلویه بویراحمد، خانواده بیماران مرگ مغزی شده خود با واحد هماهنگی پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی یاسوج هماهنگی و زمینه اهدای اعضای بدن بستگان خود را فراهم می‌کنند.
واحد فراهم آوری پیوند اعضا از سال 1390 در دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد فعال شده است.
جوان‌ترین اهدا کننده عضو در استان کهگیلویه و بویراحمد کودک 19 ماهه و مسن‌ترین اهدا کننده عضو بیش از 70 سال سن داشته است.
انجمن اهدای عضو در روزهای اخیر در یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد با هدف ترویج بیشتر فرهنگ اهدای عضو تشکیل شده است.
بیش از پنج هزار نفر از مردم نوع‌دوست و نیکوکار استان فرم اهدای عضو بعد از مرگ را تکمیل کرده‌اند.
براساس آمارها سالانه بین پنج تا هشت هزار مرگ مغزی در ایران رخ می‌دهد و روزانه بین هفت تا 10 نفر به دلیل نرسیدن عضو جان می‌سپارند.
این آمار حاکی است که روزانه 20 بیمار مرگ مغزی در کشور بدون اهدای اعضای بدن خود می‌میرند.
براساس گزارش‌های انجمن اهدای عضو ایران در هر ۱۰ دقیقه یک نفر به لیست انتظار دریافت عضو اضافه می‌شود، در هر ۷۰ دقیقه یک نفر در کشور با مرگ مغزی جان خود را از دست می‌دهد، در هر ۲ ساعت یک بیمار نیازمند به پیوند، جان خود را از دست می‌دهد و در هر ۱۲ ساعت یک بیمار در ایران موفق به دریافت عضو حیاتی می‌شود و به زندگی بازمی‌گردد.
این آمارها نشان می‌دهد فرهنگ اهدای عضو باید بیش از پیش گسترش یابد تا شمار بیشتری از هموطنان بتوانند شانس دوباره‌ای برای زندگی داشته باشند.
9868/6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.