شهرام عسکری سه شنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیماری زنگ زرد گندم در مناطق گرمسیری استان مشاهده که با توجه به بارندگی های پیش رو ، کشاورزان باید برای مقابله با این آفت مزارع خود را پایش کنند.
وی نگفت که در چند هکتار از مزارع گندم مناطق گرمسیری استان آفت زنگ زرد شیوع پیدا کرده است.
وی بیان کرد: جهاد کشاورزی در شهرستان ها آماده همکاری با کشاورزان برای مقابله با این آفت است.
عسکری عنوان کرد: آفت زنگ زرد از جمله بیماری‌های محصول گندم است که در مواقعی که مزرعه دارای رطوبت بالا باشد، شرایط برای شیوع آن مساعد می‌شود و در روزهایی که بارش‌ها در استان روند افزایشی داشته احتمال شیوع آن نیز قوت گرفته است.
وی افزود: با افزایش بارندگی‌های اخیر ، رطوبت برای رشد این بیماری بسیار مناسب شده است و کشاورزان باید به طور مداوم از مزارع خود بازدید کرده و در صورت مشاهده آلودگی در هر کیفیت و مقدار با کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی مشورت کرده و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنند.
کهگیلویه ،گچساران، باشت،چرام، لنده و بهمئی شهرستان های گرمسیری ،استانکهگیلویه و بویراحمد هستند.
عسکری اظهار کرد: عامل بیماری زنگ زرد گندم قارچی به نام puccinia striiformis است که یکی از مهمترین بیماری‌های گندم در دنیا و ایران محسوب می‌شود و در زمان شیوع، موجب خسارت می‌شود.
وی گفت: علائم بیماری زنگ زرد در روی برگ‌های جوان به صورت جوش یا تاول‌هایی به رنگ زرد مایل به نارنجی ظاهر شده سپس این جوش‌ها به هم پیوسته و نوارهایی در امتداد رگبرگ‌ها در هر دو سطح برگ نمایان می‌شود.
در سال زراعی جاری در استان بیش از یک صد هزار هکتار گندم دیم و آبی، بیش از 32 هزار هکتار جو دیم و آبی و افزون بر 2 هزار و 500 هکتار کلزا زیر کشت رفته است.
در سال زراعی گذشته هشت هزار و 666 تن بذر اصلاح شده در استان تولید شد.
سال زراعی 96-97 حدود 40 هزار تن گندم بصورت تضمینی از کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد خریداری شد.
سالانه 910هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان 720 هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود.
استان 270 هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که 80تنها هزار هکتار آن آبی است.
7531/1662
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.