امید جمشیدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به هشدار دامپزشکی در زمینه احتمال شیوع تب برفکی در برخی استان‌های کشور باید در زمینه پیشگیری و مقابله با این بیماری برنامه ریزی شود.
وی بیان کرد: با توجه به تصویب ستاد تنظیم بازار استان و دستور استاندار، همچنان خروج دام زنده از استان ممنوع بوده و دامداران باید ضمن جدی گرفتن هشدار‌های بهداشتی دامپزشکی، در زمینه رعایت موارد بهداشتی قرنطینه‌ای اقدام کنند.
جمشیدی تصریح کرد: باید دامداران از رفت و آمد‌های غیرضروری افراد در واحد دامپروری جلوگیری کرده و در صورت وجود دام‌های غیرواکسینه و حساس در مقابل بیماری تب‌برفکی، هرچه سریعتر به اداره دامپزشکی شهرستان مراجعه کنند.
وی مرگ و میر و تلفات بره‌ها و گوساله ها، قطع ناگهانی اشتهای دام به سبب ایجاد تاول‌های دهانی و عدم تمایل دام به خوردن خوراک، وقوع لنگش، کاهش تولید شیر و یا قطع ناگهانی آن و سقط جنین در دا‌م‌ها، را از جمله علائم بیماری تب برفکی اعلام کرد.
معاون سلامت دامپزشکی استان اضافه کرد: دامداران در صورت مشاهده هرگونه علائم بالینی مخاطی واگیردار در دام‌ها یا سایر نشانی‌های اعلام شده هر چه سریعتر به نزدیک‌ترین اداره دامپزشکی مراجعه کرده و یا با سامانه 1512 ارتباط مردمی دامپزشکی اطلاع دهند.
به علت شیوع تب برفکی در اسفند سال 94 بیش از 20 رای گاو و گوساله در منطقه ایدنک شهرستان لنده استان کهگیلویه و بویراحمد تلف شد.
بیماری تب برفکی یک بیماری ویروسی بسیار عفونی و به شدت واگیر است که به لحاظ شدت خسارت های اقتصادی یکی از موانع اصلی در تامین بهداشت، تولید دام و فرآورده های دامی محسوب می شود.
تمامی دام های زوج سم از جمله گونه های نشخوارکنندگان اهلی نظیر گاو، گاومیش، گوسفند و بز مورد هدف و ویروس عامل بیماری تب برفکی قرار می گیرند.
شدت واگیری در دام های حساس بسیار بالا و حدود 100 درصد بوده اما میزان مرگ و میر بسیار پایین بوده و به طور عمده دام های جوان را در برمی گیرد.
7531/1662
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.