به گزارش ایرنا، علی محمد احمدی روز چهارشنبه در دیدار با معاون پشتیبانی و امور استان‌های بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اظهار داشت: افزایش نرخ مهاجرت از روستاهای کهگیلویه و بویراحمد به سوی حاشیه شهرها به ویژه یاسوج رو به افزایش و نگران کننده است.
وی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی را یکی از زنجیره‌های کارآمد و اثرگذار در فرآیند توسعه پایدار روستاها دانست و گفت: نقش این نهاد انقلابی تا حدود زیادی در ایجاد زیرساخت‌ها، بهسازی و رونق روستاها تعیین کننده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: بدون شک هرگاه منابع و امکانات به طور عادلانه و با نگاه ایجاد فرصت برابر در روستاها توزیع شود هیچ شخص روستایی و یا کشاورزی نیز حاضر نخواهد بود که زندگی ساده و بی آلایش و با آرامش خود را به یک عمر زندگی در سراب کاذب شهرهای بزرگ واگذار کند.
وی ابراز داشت: با توجه به افزایش سطح توقعات و ظهور نیازهای جدید نوع مطالبه گری و درخواست‌ها در روستاها نیز بالا رفته و قدرت اقناع سازی و تأمین این نیازها تا حدودی برای متولیان امر و دولتمردان مشکل شده است.
احمدی با بیان اینکه امروزه ریشه بسیاری از معضلات و آسیب‌های اجتماعی از حاشیه شهرها است، گفت: به جای صرف هزینه‌های هنگفت برای ساماندهی مکان‌های حاشیه‌ای باید سرمایه گذاری را بر روی توسعه پایدار روستاها متمرکز کرد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد همچنین شرایط و محرومیت‌های عمیق و تاریخی در کنار پراکندگی و مشکلات متعدد زیرساختی در روستاهای این استان را یادآور شد و خواستار توجه ویژه و بیش از پیش مسئولان و متولیان امر در سطح ملی برای رفع چالش‌های موجود شد.
احمدی ابراز داشت: یکی از راهبردها و اولویت‌های دولت دوازدهم به ویژه معاونت توسعه روستایی رئیس جمهوری توسعه پایدار روستاها، جلوگیری و کنترل مهاجرت روستاییان است که در این راستا نیز گام‌های مثبت و امیدوارکننده‌ای برداشته شده است.
وی به تفاهم نامه رفع محرومیت زیلایی بویراحمد به عنوان یکی از اقدام‌های مثبت دولت در این استان اشاره کرد و گفت: بر اساس این تفاهم نامه افزون بر 720 میلیارد ریال برای اجرای 10 طرح عمرانی، خدماتی و توسعه برای رفع محرومیت دهستان زیلایی شهرستان بویراحمد اختصاص یافت.
وی گفت: بر اساس این تفاهم نامه حدود 50 درصد از اعتبار مورد نیاز طرح‌های زیربنایی و عمرانی در این دهستان توسط معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری تأمین خواهد شد.
کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی حدود 713 هزار نفر دارای یکهزار و 676 روستای دارای سکنه بر اساس سرشماری عمومی نفوس مسکن سال 95 است.
دفتر امور روستایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز اعلام کرد: ظرف یک دهه گذشته افزون بر 590 روستا در این استانن خالی از سکنه شده‌اند.
دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز اعلام کرد که هم اینک که بیش از 77 هزار نفر در حاشیه شهرهای استان زندگی می‌کنند که بخش عمده آنان از روستاها به شهر مهاجرت کرده‌اند.
3016/6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.