جلال پورانفرد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای تکمیل نیروهای انسانی پایگاه های اورژانس کهگیلویه و بویراحمد به 70 نیروی عملیاتی نیاز است.
وی با اشاره به اینکه برای هر پایگاه اورژانس حداقل هفت نیرو نیاز است ،افزود: برخی پایگاه های اورژانس این استان با تلاش مضاعف کارکنان با پنج نیرو اداره می شود.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: طرحی بودن تعداد زیادی از نیروهای انسانی از دیگر مشکلات فوریت های پزشکی این استان است.
پوران فرد بیان کرد: در حالی که 45 پایگاه امداد جاده ای و هوایی در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارد تنها 12 پایگاه دارای چارت سازمانی است .
وی ابراز داشت: وجود نیروهای طرحی افزون بر بار مالی برای دانشگاه باعث شده نیروهای متخصص پس از کسب تجربه کافی از سیستم خارج و نیروهای کم تجربه وارد شود که این امر برای جایگاه حساسی چون فوریت های پزشکی خوب نیست.
پوران فرد با اشاره به اینکه تلاش های زیادی از سوی متولیان برای رفع این چالش انجام شده ،افزود: مجوز کشوری برای بکارگیری نیروها وجود ندارد.
**برنامه های آموزشی
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به سوالی درباره آموزش گفت: آموزش نیروهای عملیاتی به صورت پایگاه به پایگاه و مراجعه کارشناسان به روز می شود اما با توجه به برخی نیاز جامعه برای آموزش شهروندان آمادگی برای دستگاه های اجرایی و افراد متقاضی وجود دارد.
** انجام 20 هزار ماموریت در سال جاری
وی با بیان اینکه 20 هزار ماموریت در سال جاری از سوی امدادگران کهگیلویه و بویراحمد انجام شد که بیش از 6 هزار ماموریت در بخش سوانح جاده ای بوده است.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمدافزود: با توجه به کوهستانی بودن استان مشکلات جاده های دسترسی توجه به امنیت شغلی نجات گران مرکز فوریت های پزشکی ضروری است.

**جال خالی بانوان در امدادرسانی
وی در پاسخ به سوالی درباره خالی بودن جای بانوان در ماموریت های عملیاتی امدادگران گفت:حضور بانوان در استان قم به صورت پایلوت آغاز شده و در صورت صدور مجوز خانم ها در استان کهگیلویه و بویراحمد وارد این عرصه خواهند شد.

** آنچه جایش خالی است
پوران فرد در مورد آنچه در فوریت های پزشکی کهگیلویه و بویراحمد جایش خالیست ،گفت: راه اندازی پزشکی از راه دور اورژانس از آرزوهای متولیان در این استان است.
** ایده آل های موجود
وی در پاسخ به ایده آل های آمبولانس های فوریت های پزشکی ،راه اندازی تجهیزات نوار قلب از راه دور در کهگیلویه و بویراحمد به عنوان نخستین استان را کار ارزشمندی دانست .
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمدافزود: پایگاه امداد جاده ای و هوایی از سال 1392 تاکنون در این استان ایجاد شده است.
پورانفرد افزود: 2 پایگاه هوایی و 23 پایگاه امداد جاده ای پنج ساله گذشته در کهگیلویه و بویراحمد افتتاح شده است.
وی بیان کرد: هم اکنون 43 پایگاه امداد جاده و 2 پایگاه امداد هوایی با حدود 240 نیروی عملیاتی و 60 نیروی ستادی در این استان فعالیت می کنند.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمدتصریح کرد: هم اکنون به طور میانگین در هر 30 کیلومتر از جاده های اصلی این استان یک پایگاه اورژانس فعالیت می کند در حالی که میانگین کشوری 35 کیلومتر است.
پوران فرد از برنامه ریزی برای راه اندازی 18 پایگاه اورژانس در جاده های فرعی این استان تا پایان برنامه ششم توسعه خبر داد.
وی گفت: با بهره برداری از این پایگاه ها نیاز استان به پایگاه های امدادرسانی در جاده های فرعی رفع خواهد شد.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد همچنین از در حال ساخت بودن چهار چایگاه امداد جاده ای در استان خبر داد.
حوادث رانندگی در کهگیلویه و بویراحمد از سال 1390 تا 1395 بیش از یک هزار کشته، 30 هزار زخمی و 150 ضایعه نخاعی در پی داشته است.
افزون بر 6 هزار کیلومتر راه ارتباطی شامل اصلی، فرعی، روستایی و بزرگراه در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.
8143/1662
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.