محسن جعفری نژاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این کشت‌های غیر مجاز عاملی برای تهدید این رودخانه محسوب می‌شوند که هم اینک نیز معضلات اجتماعی و اقتصادی برای جوامع محلی به وجود آورده است.
وی افزود: ضروری است که برنامه کشت برای سال آینده در کمیته اضطرار رودخانه بشار، به صورت کنترل شده تدوین و بر اساس حق آبه پایدار برای مسائل مختلف در حاشیه این رودخانه برنامه ریزی شود.
جعفری نژاد بیان کرد: کشت‌های غیر مجاز باید ممنوع اعلام شوند و تنها کشت‌های مجازی که بر اساس ظرفیت این رودخانه تعریف شده‌اند، صورت گیرد.
مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: خشکسالی‌های پی در پی در این استان سبب شده که از این به بعد ظرفیت رودخانه بشار به عنوان یک رودخانه پایدار نباشد.
وی عنوان کرد: این رودخانه از سال‌های گذشته تاکنون به عنوان یک پتانسیل و ظرفیت بر اساس یک مدل توسعه‌ای دیده نشده ولی با شرایط حساس ایجاد شده نیاز است که تمهیدات لازم برای جلوگیری از خشک شدن این رودخانه اندیشیده شود.
مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت که از دیگر عوامل آسیب های وارد شده به رودخانه بشار می توان به تغییر مسیر بستر های پل های رودخانه بشار زیر پل های بشار 1 و 2 اشاره کرد که سبب تغییر مسیر رودخانه بشار شده اند.
وی گفت: الگوی ناپایدار برداشت شن و ماسه و تخریب بر بستر رودخانه و برداشت های بسیار زیاد به طرق مجاز و غیر مجار نیز به این رودخانه آسیب های جبران ناپذیری وارد کرده است.
بر اثر برداشت های غیر مجاز و بی رویه آب از بستر رودخانه بشار یاسوج حادثه های زیست محیطی در مناطق پایین دست این رودخانه در حال رخ دادن است که در طی این ماه نیز در محدوده پل مختار یاسوج در رودخانه بشار یاسوج ده ها هزار قطعه ماهی و دیگر آبزیان تلف شده و از بین رفتند.
سطح زیر کشت زمین های روستای مختار شهرستان بویراحمد واقع در حاشیه رودخانه بشار (کشت لوبیا و برنج) 800 هکتار بوده که 500 هکتار از آن به سیستم آبیاری نوین مجهز شده است.
9868/6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.