رضا جزینی زاده با اشاره به وجود 334 گونه جانوری مختلف در این استان افزود: بیش از 18 هزار گونه حیوانی شاخص حیات وحش با احتساب مناطق آزاد استان شامل کل و بز، قوچ و میش، انواع طیور، آهو، جبیر، خرس سیاه، یوزپلنگ و غیره در کرمان وجود دارد.

وی ادامه داد: مناطق تحت مدیریت این نهاد شامل مناطق شکار ممنوع، حفاظتی، پناهگاه، پارک ملی و اثر ملی است. 

گونه حیوانی

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان اضافه کرد: یک اثر طبیعی ملی، چهار پناهگاه حیات وحش، هفت منطقه شکار ممنوع، یک پارک ملی، 10 منطقه حفاظت شده و یک قرق اختصاصی در استان کرمان وجود دارد. 

جزینی زاده همچنین گفت: حفظ منابع خدادادی و طبیعی و نیز حفظ منابع تجدید پذیر در کشور از اهداف و وظایف ماست باید تعامل فرابخشی داشته باشیم. 

وی با بیان این مطلب که 34 درصد اراضی بیابانی کویر را داریم، وضعیت اقلیمی استان کرمان را شامل همجواری با کوهها و بیابانها، داشتن تنوع اقلیمی و انواع گونه های حیوانی و پوشش گیاهی و بحث های گردشگری برشمرد که این موارد جزو نماد ویترینی زیستی کشور مطرح شده اما با گرد و غبار همراه است و بر اثر خشکسالی، مصرف بی رویه سموم کشاورزی، مصرف بیش از حد آب این ظرفیت ها را با چالش روبرو کرده است . 

وی پوشش گیاهی استان کرمان را پوشش گرمسیری و نواحی خشک و بیابانی و پوشش سردسیری تقسیم کرد و اظهار داشت: تاکنون هزار و 350 گونه گیاهی در این استان شناسایی شده است.

وی تصریح کرد: 308 گونه گیاه دارویی و اسانس دار، 129 گونه گیاه آندمیک، یک گونه گیاه در حال انقراض (انغوزه)، 11 گونه آسیب پذیر و بیش از 100 گونه گیاه با ریسک کمتر در استان کرمان وجود دارد.

جزینی چالش های اصلی محیط زیست در استان کرمان را افزایش گرد و غبار و مشکلات ناشی از آن، خشکسالی و بحران آب، آلودگی برخی صنایع و معادن بزرگ و استفاده بی رویه از کود و سم (آفت و علف کش) نام برد.

 

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 997932
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.