امین باقری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ریزگردها از اوایل صبح 2 روز گذشته تاکنون زندگی عادی و فعالیت روزمره اهالی این شهرستان را با مشکل مواجه کرده است.
وی با بیان اینکه 45 روستای ریگان نیز اکنون در محاصره گرد و غبار قرار دارد تصریح کرد: برق هفت روستای این شهرستان روز گذشته به دلیل توفان شن و گرد و غبار شدید قطع و ساعاتی بعد با تلاش ماموران اداره برق ریگان، وصل شد.
باقری وضعیت سلامت هوا در ریگان را بحرانی عنوان کرد و گفت: وجود گرد و غبار شدید شرایط سلامت هوا را در این شهرستان در وضعیت بسیار خطرناک قرار داده است.
وی عنوان کرد: گرد و غبار شدید راه ارتباطی 9 روستای شهرستان ریگان را نیز مسدود کرده و تلاش نیروهای راهداری برای بازگشایی این محورها ادامه دارد.
فرماندار ریگان از نجات 6 خودروی گرفتار در گرد و غبار در این شهرستان خبر داد و اظهار داشت: نیروهای امدادی طی 2 روز در محور ترانزیت ریگان - چابهار به منظور امدادرسانی به مسافران گرفتار در گرد و غبار در حالت آماده باش قرار دارند.
باقری ادامه داد: تردد خودروها در محور ترانزیتی ریگان - چابهار به دلیل گرد و غبار شدید به کندی انجام می شود.
وی از سالمندان و کودکان خواست برای حفظ سلامت خود تا فروکش کردن گرد و غبار در منازل خود بمانند و از انجام فعالیت های بدنی در محیط باز خودداری کنند.
فرماندار ریگان با اشاره به اینکه گرد و غبار خسارت 10 تا 30 درصدی به برخی نخیلات این شهرستان وارد کرده است اظهار داشت: گرد و غبار و توفان شن موجب ریزش محصول خرمای نخلداران ریگانی شده است.
باقری افزود: تمام مراکز بهداشتی درمانی در شهرستان ریگان امروز در حالت آماده باش قرار دارد تا به بیماران تنفسی خدمات رسانی کنند.
شهرستان کویری ریگان نیمی از سال گرفتار گرد و غبار و توفان شن است و این امر خسارات میلیاردی به زیرساخت های این شهرستان وارد کرده است.
ریگان بعد از خوزستان دومین نقطه در کشور در زمینه بروز گرد و غبار و وجود کانونهای بحران فرسایش بادی است.
هفت پروژه بیابان زدایی با اعتبار 500 میلیارد تومان با محوریت شهرستان ریگان در شرق استان کرمان در حال انجام است.
بیش از یک میلیون و 350 هزار هکتار از مجموع 2 میلیون و 133 هزار هکتار مساحت شرق استان بیابان و در مجموع 63 درصد این شهرستان ها بیابانی است.
970 هزار هکتار از بیابان های شرق استان کرمان تحت فرسایش بادی قرار دارد و 253 هزار هکتار نیز کانون های بحرانی حساس و فرسایش بادی به شمار می رود که تاسیسات شهری، روستایی، راهها و سایر زیرساخت ها را تهدید می کند.
430 هزار هکتار کانون های بحرانی در استان کرمان وجود دارد که 60 درصد کانون های بحرانی حساس به فرسایش بادی در چهار شهرستان شرقی استان کرمان از جمله ریگان قرار دارد.
کار تثبیت شن های روان در شرق استان کرمان از سال 1360 آغاز شد و تاکنون در بیش از 22 هزار هکتار مالچ پاشی، 47 هزار هکتار نهال کاری و سایر عملیات ها اجرا شده اما هنوز به تثبیت نرسیده است.
131 هزار و 900 هکتار عملیات های مختلف در طرح جامع مقابله با فرسایش بادی و هجوم ریزگردها در شرق استان کرمان در حال انجام است که پنج هزار هکتار آن به مالچ پاشی اختصاص دارد و بیشتر آن در شهرستان های ریگان و فهرج اجرایی می شود.
خشکسالی های چند سال اخیر در کرمان بویژه شهرستان های شرقی این استان موجب از بین رفتن پوشش گیاهی و بروز پدیده ریزگردها شده است.
وزیر جهاد کشاورزی جمعه هفته گذشته به ریگان سفر کرد و گفت، طرح تثبیت شنهای روان با حمایت دولت و مجلس شورای اسلامی در این شهرستان اجرا می شود.
ریگان تا مرکز استان کرمان 285 کیلومتر فاصله دارد.
7442/3029
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.