جواد نگارستانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیماری تب کریمه کنگو را به دلیل مرگ و میر بالایی که در مبتلایان دارد بیماری مهم عنوان کرد و افزود: عفونت تب کریمه کنگو از طریق تماس با حیوان آلوده بطور مستقیم و غیر مستقیم، به انسان منتقل می‌ شود.
وی ادامه داد: زمانی که انسان با ترشحات و خون بدن حیوان آلوده تماس پیدا می‌ کند، بیماری بطورمستقیم انتقال می یابد.
وی تصریح کرد: اما در روش غیر مستقیم، کنه‌ ای که روی بدن حیوانات اهلی وجود دارد، از خون دام آلوده تغذیه می‌ کند و آلوده می‌ شود و چنانچه این کنه، روی بدن انسان قرار گیرد، می‌ تواند آلودگی را منتقل کند.
مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان علائم بالینی تب کریمه کنگو را دارای چهار مرحله عنوان کرد و گفت: دوره کمون این بیماری بستگی به شیوه انتقال ورود ویروس دارد.
وی اظهار داشت: پس از گزش کنه، دوره کمون معمولا یک تا سه روز است و حداکثر به 9 روز می‌ رسد.
وی ادامه داد: دوره کمون این بیماری به دنبال تماس با بافت‌ ها یا خون‌ آلوده معمولاً پنج تا 6 روز طول می کشد و حداکثر زمان ثابت شده 13 روز ‌است.
نگارستانی آغاز علائم ناگهانی قبل از خونریزی را حدود یک تا هفت روز طول عنوان کرد و گفت: بیمار دچار سردرد شدید، تب، لرز، درد عضله، (بخصوص در پشت و پاها)، گیجی، درد و سفتی گردن، درد چشم، ترس از نور (حساسیت به نور) می‌ شود.
وی افزود: ممکن است حالت تهوع، استفراغ بدون ارتباط با غذا خوردن و گلودرد و احتقان ملتحمه در اوایل بیماری وجود داشته باشد که گاهی با اسهال و درد شکم و کاهش اشتها همراه می ‌شود.
مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان تصریح کرد: تب در بیماری کریمه کنگو معمولاً بین سه تا 16 روز طول می‌ کشد و تورم و قرمزی صورت، گردن و قفسه سینه، پرخونی خفیف حلق و ضایعات نقطه ‌ای در کام نرم و سخت شایع هستند.
وی ادامه داد: تغییرات قلبی عروقی شامل کاهش ضربان قلب و کاهش فشارخون مشاهده می ‌شود.
وی ادامه داد: مرحله خونریزی ‌دهنده تب کریمه کنگو کوتاه است که به سرعت ایجاد می‌ شود و معمولاً در روز سوم تا پنجم بیماری آغاز یک تا 10 روز (بطور متوسط چهار روز) طول می‌ کشد.
نگارستانی گفت: خونریزی در مخاطها و خونریزی زیرجلدی که قطری در حدود 1–2 میلیمتر دارد در پوست بخصوص در قسمت بالای بدن و در طول خط زیربغلی دیده می ‌شود و در محل ‌های تزریق و تحت فشار ممکن است ایجاد شود.
وی ادامه داد: برخی موارد خونریزی از بینی، استفراغ خونی، ملنا و خونریزی غیرطبیعی رحم آن قدر شدید است که بیمار نیاز به تزریق خون دارد.
مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، به علائم دوره نقاهت این بیماری اشاره کرد و گفت: با کمرنگ شدن ضایعه‌ های پوستی از روز دهم، به تدریج روند بهبودی آغاز می ‌شود.
وی ادامه داد: مشخصه دوره نقاهت، طولانی بودن آن به همراه ضعف است که ممکن است برای یک ماه یا بیشتر باقی بماند.
وی تصریح کرد: گاهی موهای بدن کامل می‌ ریزند که البته پس از چهار تا پنج ماه ترمیم می ‌شود و بهبودی معمولاً بدون عارضه است اما التهاب عصبی یک یا چند عصب ممکن است برای چندین ماه باقی بماند.
نگارستانی راههای پیشگیری از این بیماری را سمپاشی دامها با استفاده از سموم مناسب ضد عفونی جهت کاهش کنه‌ ها، محیط آلوده به خون و ترشحات بیمار و به دلیل اینکه دام های آلوده بدون علامت خاص هستند.
وی گفت: باید از مصرف گوشت تازه خودداری شود و دام پس از ذبح تا 24 ساعت در دمای منفی یک تا چهار قرار گیرد تا ویروس ‌های آن کشته و پس از آن مصرف شود.
وی تاکید کرد: از خرید گوشت های بازرسی نشده بدون مهر دامپزشکی (کشتار غیرمجاز) خودداری کنید.
نگارستانی به شهروندان توصیه کرد، چنانچه گوشت از منبع نامطمئن تهیه شود، احتمال ابتلا به بیماری افزایش پیدا می کند و ذبح کنار خیابانی و خرید آن خطرناک است این گوشت ها مورد تایید سازمان دامپزشکی نبوده و ممکن است آلوده باشند بنابراین خرید و مصرف گوشت مورد تایید سازمان دامپزشکی و مراکز معتبر مشکلی ندارند.
مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: افرادی که در کشتارگاهها کار می کنند باید از دستکش، چکمه و روپوش استفاده کنند در واقع رعایت بهداشت فردی تنها راه پیشگیری از ابتلا به بیماری است.
3029/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.