به گزارش ایرنا، عباس سعیدی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید استاندار کرمان از یکی از ساختمانهای سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: محصول پسته این استان از نظر سطح تولید و ارزش اقتصادی رتبه اول و گردو و گل محمدی نیز در جایگاه دوم و سوم قرار دارد.
وی اظهار داشت: پنج درصد از اراضی استان کرمان به کشت محصولات کشاورزی اختصاص دارد و سطح زیر کشت محصولات زراعی در شمال این استان 117 هزار هکتار و در بخش باغی این رقم 313 هزار هکتار است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه طرح بهره وری آب، اقتصادی بودن محصولات کشت شده و اجرای طرح الگوی کشت را استاندار کرمان مطرح کرده است اظهار داشت: با توجه به مقدار سطح زیر کشت و کمبود منابع آبی در استان کرمان باید ببینیم هر محصول چقدر آب مصرف می کند و چقدر بازده اقتصادی دارد.
سعیدی ادامه داد: همچنین باید اطمینان حاصل کرد نیازهای استان کرمان در تولید محصولات کشاورزی کدام محصول است و با این احتساب می توان برخی از محصولات را از چرخه کاشت حذف کرد.
وی افزود: دانش فنی در مورد برخی محصولات کشاورزی در حال کشت در استان ایجاد نشده و یکسری دانش بومی نیز که وجود دارد در مورد محصولات جدید امکان اجرا ندارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان تاکید کرد: ماشین آلات کشاورزی این استان نیز باید همزمان و هم راستا با ورود محصولات جدید تغییر کند.
وی خرده مالکی را یکی از مشکلات فراوری بخش کشاورزی استان کرمان عنوان و اظهار کرد: عمده کشاورزان این استان خرده مالک هستند و استاندار کرمان در این راستا اقدامات خوبی انجام داده است.
سعیدی گفت: کشاورزی به دلیل تامین مواد غذایی و همچنین امنیت غذایی مورد اهمیت قرار دارد و حفظ اشتغال مولد در روستاها از مهاجرت به شهرها جلوگیری می کند.
وی گفت: تامین مواد اولیه برای سایر بخش ها، حفظ محیط زیست، جلوگیری از پیشروی کویر، تامین امنیت و تولید غذا و نیل به خودکفایی تا 95 درصد از جمله وظایف جهاد کشاورزی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان استمرار وقوع خشکسالی، کمبود منابع آبی، روند رو به رشد خرده مالکی در واحدهای تولیدی کشاورزی، نرخ پایین بهره وری آب در بخش کشاورزی و از جمله مشکلات فراوری بخش کشاورزی است.
سعیدی ضمن اعلام برنامه پیشنهادی محصولات زراعی و باغی سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان گفت: گندم در صورتی کشت می شود که از 6 تن به بالا در واحد سطح برداشت شود و کشاورزان نمونه می تواند 12 تن گندم در واحد سطح برداشت کنند لذا کشت های خرد باید حذف شود.
وی اظهار داشت: آموزش بهره وران می تواند بهره وری آب را ارتقا دهد.
وی گفت: کشاورز در صورتی می تواند ذرت دانه ای بکارد که بالای 10 تن محصول برداشت کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان ادامه داد: با اجرای راهبرد افزایش تولید محصول در واحد سطح، جایگزینی محصولات جدید، کاهش سطح زیر کشت و تناسب آب و زمین، کاشت گیاهان دارویی با بازده اقتصادی خوب، ارتقا بهره وری آب کشاورزی در مدت زمان اجرای طرح به میزان 5.3 دهم درصد اضافه خواهد شد.
وی افزود: ارتقا بهره وری اقتصادی محصولات کشاورزی نیز در مدت اجرای طرح پیشنهادی به میزان 50 درصد افزایش خواهد یافت.
3029
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.