به گزارش ایرنا، ماه مبارک رمضان که فرا می رسد، آرامش و معنویت بر دلها حاکم می شود و افراد خود را به مقام قرب الهی نزدیکتر می بینند.
ماه میهمانی خداوند علاوه بر معنویتی که بر روح مسلمانان می نشاند، در زندگی و امور جاری افراد نیز تغییرات و تحولاتی بر جای می گذارد و آداب و رسوم خاص این ماه مبارک در جامعه جاری می شود.
دیار کریمان در کنار فرهنگ غنی تاریخی خود، از آداب و رسوم مذهبی در ایام خاص بهره می برد و مردم کرمان ایام روزه داری را با حفظ برخی رسوم سنتی سپری می کنند.
مدیر مرکز کرمان شناسی با اشاره به آیین های رایج قبل از آغاز ماه مبارک رمضان در کرمان گفت: در روزهای آخر ماه شعبان و قبل از فرا رسیدن ماه مبارک رمضان سنت غبار روبی و تمیز و آماده کردن مساجد برای حضور مومنان انجام می شود.
سید محمد علی گلابزاده افزود: سنت حسنه آشتی دادن و رفع اختلافات و کدورت ها در میان مردم کرمان بسیار مرسوم است و شروع ماه رمضان فرصت بسیار خوبی برای آشتی کنان بین افراد است.
وی بیان کرد: با توجه به نبودن امکانات امروزی بیداری در سحر های ماه مبارک رمضان با شیوه های مختلفی انجام می شد که مشهورترین آن توپ سحری بود که قبل از اذان صبح مردم از آن آگاه می شدند.
وی اظهار کرد: ادعیه خوانی در کروچه ها، کوبیدن مشت به دیوارها توسط همسایه ها و کوبیدن طبل نیز از جمله راه های بیدار کردن مسلمانان برای روزه داری در کرمان بشمار می رود.
مدیر مرکز کرمان شناسی بیان کرد: در زمان افطار نیز نوای اذان از مساجد مومنان را به پایان روزه داری دعوت می کرد و در برخی نقاط استان نقاره زنی هم رایج بود.
وی با اشاره به غذاها و خوراک های مخصوص ماه مبارک رمضان در کرمان افزود: مردم کرمان اعتقاد بر غذای ساده در وعده های سحر و افطار دارند و زولبیا، بامیه، قاووت، شیربرنج، شله زرد، و شربت های مختلف از طعام های سفره های سحری و افطار محسوب می شود.
گلابزاده تصریح کرد: آئین هایی از جمله الله رمضونی، چهل منبرون، کلید زنی و دوختن کیسه مراد توسط مردم بویژه جوانان و نوجوانان کرمانی انجام می شد که در حال در برخی مناطق استان انجام می شود.
وی با اشاره به سنت حسنه افطاری دادن در ماه رمضان بیان کرد: رسم افطاری دادن به فقرا، نیازمندان و آشنایان از قدیم در بین مردم کرمان رواج دارد و افراد خیر و متمول در مساجد و تکایا اقدام به افطاری دادن می کنند.
محقق و پژوهشگر کرمان شناسی ادامه داد: در شب های قدر ایین های شب زنده داری و احیا، خواندن دعای جوشن کبیر، عزاداری و زنجیر و سینه زنی در مساجد و تکایا انجام می شود.
وی گفت: در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان ، اغلب مراسم جشن عروسی و ازدواج برگزار می شود و مومنان کرمانی پس از یک ماه روزه داری و عبادت به استقبال عید فطر می روند.
گلابزاده ادامه داد: پس از رویت هلال ماه شوال و اعلام عید فطر، اهالی کرمان در روز عید پس از برگزاری نماز یعد فطر به دیدار بزرگان و خویشاوندان می روند.
3029/7437
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.