این محقق در حوزه آب در مطلب خود چنین آورده است : دره بلوچی در بخش جنوبی رشته‌کوه‌های جوپار کرمان واقع شده و در آن دره بسیار پر خم و پیچ و آثار زه آب‌های آن در نقاط مختلف آشکار می گردند.
بالا بودن میزان زه آب‌ها و یا آب‌پایه و دائمی این دره بیش از 15سال قبل یک نفر به نام حاج علی عسکری همت را تشویق کرد که در مجاورت ساحل سمت راست رشته قناتی را احیا و مرمت نماید.
وی برای بهره‌برداری بهتر از آب در بالادست مادرچاه قنات خاکریزی به ارتفاع 20متر احداث و بدین ترتیب بخشی از آب‌های سطحی دره را ذخیره تا به‌تدریج در دل زمین نفوذ کند.
هزینه‌های سنگین اجرایی و عدم پشتیبانی ارگانها سبب شد که عسکری همت امور اجرایی خود را در این دره تعطیل کند. بازدیدهای صحرایی مکرر از دره مزبور نشان می دهد که از آبهای دائمی و پایه آن به خوبی می‌توان استفاده کرد.
برای رونق بخشیدن به این دره پیشنهادات ذیل مطرح می‌گردد:
1- احیا و مرمت رشته قنواتی که با قدمت چندین قرن راه‌اندازی شده و در حال حاضر متولی ندارند.
2- از آنجایی‌که مکان‌های مستعدی برای احداث خاکریز به ‌صورت طرح های آبخیزداری در این زیر حوزه وجود دارد برنامه‌ریزی برای مطالعه و اجرای آن‌ها ضروی است .
3- احداث سیستم پخش سیلاب در دامنه‌ها به‌منظور مهار سیلاب‌ها و تزریق مصنوعی سفره‌های زیرزمینی منطقه و نیز جلوگیری از خطر سیلاب‌ها.
**کارشناس آب
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.