به گزارش ایرنا مجید نژادبیگلری روز سه شنبه در نشست درجه‌ بندی نانوایی‌ های شهرستان رفسنجان در فرمانداری این شهرستان افزود: در راستای طرح جامع نان سالم که از مزرعه تا سفره که از چهار سال قبل در حال اجرا است پنج هدف شامل بهینه 'سازی کاشت، داشت و برداشت'، 'استانداردسازی ناوگان حمل و نقل'، 'تجهیز مکانهای ذخیره سازی و سیلوهای گندم'، 'بهینه سازی کارخانجات آردسازی و نانوایی ها' را دنبال می کند تا نانی سالم و با کیفیت را به دست مردم برسانیم.
وی افزود: در گام اول بهینه سازی کاشت، داشت و برداشت که متولی آن جهاد کشارزی شمال و جنوب استان کرمان است در سال 92 قبل از اجرای 'طرح جامع نان سالم از مزرعه تا سفره ' حدود 68 هزارتن گندم برداشت شد که این میزان در سال جاری به 218 هزار و 500 تن رسیده و با رشدی معادل چهار برابر تولید گندم قبل از اجرای این طرح روبرو هستیم.
وی ادامه داد: در سالهای 93، 94، 95 و امسال تولید گندم از مزارع استان به ترتیب 145 هزار تن، 154 هزار تن، 204 هزار تن و 218 هزار و 500 تن بوده که رشد داشته ایم.
نژادبیگلری بیان کرد: در زمینه برداشت گندم نیز در بحث آبیاری و کاهش و مبازره با آفات و علفهای هرز طی چهار سال گذشته برنامه هایی اجرا شده به طوریکه 180 کمباین برداشت گندم با عمری بالای 30 سال داشتیم که در حال حاضر با بیش از 300 کمباین با متد روز با عمر زیر یکسال برداشت گندم انجام می شود که به گندم آسیبی وارد نمی شود.
وی با اشاره به اینکه در زمینه استانداردسازی ناوگان حمل و نقل هم ارتقاء صورت گرفته است گفت: برای استانداردسازی محل ذخیره و سیلوهای گندم نیز 2 سیلو یکی سال گذشته در سیرجان با ظرفیت 50 هزار تن و دیگری چهار سال پیش در ارزوئیه با ظرفیت 100 هزار تن ذخیره گندم افتتاح شده است.
نژادبیگلری عنوان کرد: در کنار این سیلوها سیلوهای ذخیره گندم در جیرفت و ماهان هم که عمری بالای 40 سال داشتند و تمام خط های انتقال گندم آنها فرسوده شده بود بازسازی شد.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه بروزرسانی کارخانجات تولید آرد نیز هفت کارخانه داریم که از این تعداد 6 کارخانه در راستای کیفی سازی تولید آرد خط های تولیدی قدیمی بروز شده و درجه یک هستند یک کارخانه ( صاحب الزمان) هم در کرمان فرسوده و عمری بالای 50 سال دارد که قرار است با احداث کارخانه جدید در شهرک خضرا این کارخانه به این مکان انتقال یابد و در 22 بهمن ماه سال آینده به بهره برداری برسد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان گفت: 15 سال قبل ما در استان 2 کارخانه تولید آرد داشتیم که گندم را از استانهای هرمزگان، یزد، فارس و زاهدان به این کارخانجات می آوردیم که خوشبختانه هم تولید گندم افزایش یافته و خودکفا شدیم هم تعداد کارخانجات تولید آرد افزایش یافته است.
وی افزود: در مورد ارتقاء سطح کمی و کیفی، متحدالشکل شدن لباس، کفش، رنگ درب نانوایی های دولتی و آزادپز در استان کرمان طی این چهارسال فعالیتهای خوبی انجام شده است.
نژادبیگلری خاطرنشان کرد: همچنین دراین راستا حذف جوش شیرین، حذف افزودنی های غیرمجاز و نظارت های بهداشتی از سوی اداره دارو و غذا را داریم که باانجام این مراحل درجه بندی نانوایی ها در سه درجه طلایی، نقره ای و برنز برای نانوایی ها انجام و این رتبه ها به آنها اعطا می شود و این پایش رتبه ها و درجه بندیها هر 6 ماه یکبار انجام می شود.
وی افزود: تا 22 بهمن امسال درجه بندی نانوایی ها در کل شهرستانهای استان انجام می شود.
رفسنجان با جمعیت 311 هزار نفری در 110 کیلومتری کرمان قرار دارد.
خبرنگار: مریم رضایی ** انتشار دهنده: نجمه حسنی*
7433/3029
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.