در عصر تکنولوژی و پیشرفت علوم مختلف فاصله گرفتن بخش های مختلف بخصوص صنعت از دانشگاه و نداشتن ارتباط تنگاتنگ راهی است به بیراهه و اقدامی است غیرممکن.
تکمیل زنجیره صنعت، معدن و دانشگاه به شکل علمی و اصولی می تواند پیشرفت بخش های مختلف جامعه را رقم بزند،چنانچه این ارتباط می تواند رابطه ای دو سر سود باشد و برای دانشگاه و صنعت با توجه به ظرفیت های این دو بخش برکات زیادی را به همراه داشته باشد.
حضور دانشگاه ها به صورت عملی در صنعت و بر عکس می تواند دانشگاه را به سمت کارآفرینی و صنعت را به سمت علمی شدن سوق دهد.
نبود اعتماد بین صنعت و دانشگاه در دهه های گذشته منجر به ورود دانش آموختگان با علمی نظری به جامعه شد، از طرفی این بی اعتمادی صنعت کشور را آنطور که باید و شاید به جایگاه مطلوب نرساند.
هر چند مشکلات زیادی فراروی صنعت استان کرمان وجود دارد که برخی از این واحدها با ظرفیت تولید پایین سرپا نگه داشته و یا انان را در معرض ورشکستگی قرار داده اما برداشته شدن فاصله صنعت و دانشگاه می تواند به نوعی با مداخله دادن اقدامات علمی از زیانده شدن صنایع در زمینه بهره وری و تکنولوژی جلوگیری کند.
تشکیل کارگروه تعامل صنعت، معدن و دانشگاه دارای مزیت های فراوان از جمله نمایش حلقه مفقوده ارتباط صنعت و دانشگاه است که می تواند با حضور نمایندگان و کارشناسانی از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان، دانشگاه ها، نماینده اداره کل محیط زیست، نماینده اداره کل امور مالیاتی، نماینده اداره کل منابع طبیعی استان و سایر دستگاههای مربوطه با حضور در واحدهای تولیدی صنعتی و معدنی و تشکیل جلسه با مدیران و مسئولان راهکارهای ارتباطی را مطرح و بررسی کند.
طرح پیشنهادات در زمینه طرح های تحقیقاتی و پژوهشی و همچنین ارتباط و آشنایی بیشتر بین صنعت و دانشگاه و پیگیری مصوبات و راهکارهای مطرح در کارگروه تعامل صنعت، معدن و دانشگاه راهی مطلوب برای ارتقا سطح علمی صنایع و معادن استان و البته تاثیرگذارتر شدن تحقیقات علمی است.
وجود ارتباط قوی و دو طرفه بین صنعت و دانشگاه در تحقق اهداف کلان و والای اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی نقش اساسی دارد.
کارشناسان معتقدند برای اینکه علم تبدیل به نفع برای جامعه شود، باید بین مراکز تولید علم و دانشگاه، حوزه، مؤسسات پژوهشی و حتی محققان و دانشمندان و مراکز مصرف ‌کننده‌ علم که بخش‌ های مختلف جامعه است ارتباط مناسبی شکل بگیرد.
تولیدکننده‌ علم باید با توجه به نیاز مصرف‌ کنندگان، تولید علم را در دستور کار خود قرار دهد از طرفی مصرف‌ کننده نیز باید بتواند در چارچوب سامانه ای هوشمند نیاز خود را به تولیدکننده‌ علم منتقل کند.
در حالی بر طرف کردن بی اعتماد صنعت به دانشگاه و فقدان نهادهایی مرتبط کننده این دو بخش می تواند به پویاتر شدن صنایع و معاون و البته بهبود شرایط اقتصادی جامعه بیانجامد.
خبرنگار ایرنا در کرمان**
انتشار: بهنام احمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.