همیشه در باب تحکیم نهاد خانواده روابط درونی این مجموعه در کانون توجهات روانشناسان قرار داشته است. بدون تردید یکی از مهمترین بخش‌ های این ارتباط را باید ارتباط پدر و مادر با فرزندان دانست. امری که متأسفانه چندی است در بسیاری از موارد با توسعه‌ فزاینده فضای مجازی به ‌طور طبیعی رابطه معکوسی را در خانواده گسیل داده است.
والدینی که تا قبل از انفجار ارتباطات و گستردگی شبکه‌ های مجازی، ارتباط عاطفی و نزدیک‌ تری را با فرزندان خود برقرار می ‌کردند و به انحای گوناگون لحظات بیشتری از زندگی خود را نسبت به دوره کنونی با دلبندان خود سهیم می‌ شدند. حالا شاید شوربختانه بتوان گفت در واقع به اقتضای شرایط وقت ناگزیر به این ارتباط بوده‌اند.
بی‌ حوصلگی فرزندان روی آوردن آنها به سرگرمی‌ هایی جز در کنار یا با مشارکت والدین، اختلالات عصبی و روحی پیدا و پنهان، گریزان شدن از محیط خانواده، ایجاد انگیزه بیشتر برای ارتباط با دنیای خارج از خانواده، خطرات موجود در جامعه که در کمین کوچک‌ ترین غفلت از سوی والدین است و ده‌ها مورد دیگر را می‌ توان به ‌عنوان تنها گوشه‌ ای از دستاوردهای عدم مدیریت صحیح استفاده از تکنولوژی جدید فضای مجازی برشمرد.
این در حالی است که با قاطعیت می‌ توان گفت این تکنولوژی نمی ‌تواند جایگزین مناسبی برای کانون گرم خانواده باشد.
در کمال تأسف باید گفت امروز با طی مسیر غلطی که ناخواسته در پیش‌ گرفته‌ایم،‌ فرزندانی که بیش از همه علاقه دارند حضور پدر و مادر را در کنار و همراه خود به معنای واقعی احساس کنند، در بازی ‌ها و شادی ‌ها و مشکلاتشان سهیم و آن‌ ها را یاور باشیم با بی‌ توجهی یا کم ‌توجهی به ‌سادگی به فراموشی سپرده‌ ایم تا ضمن ایجاد زمینه آسیب ‌های شدید اجتماعی روحی و روانی با دست خود آینده نامطمئنی را پیش روی آن‌ ها قرار دهیم.
امروز روانشناسان یکی از مهم‌ ترین علل آسیب‌ های روحی کودکان را بی‌ توجهی والدین به آن ‌ها ناشی از سرگرم شدن بیش‌ از حد با فضای مجازی می‌ دانند والدینی که باید با سرایت اعتیادآور این پدیده در خانواده احساس مسئولیت بیشتری را نسبت به فرزندان داشته باشند تا حضور گرم و ارتباط تنگاتنگ عاطفی‌ شان آرامش ‌بخش فرزندانی باشد که چشم به آینده‌ ای روشن دوخته‌ اند بیایید فرزندانمان را تنها نگذاریم.
حال که سخن در باب گسل های عاطفی بدینجا رسید نکته‌ ای در خصوص صندوق‌ های خانگی هم که در گزارش این صفحه آمده عرض کنم و آن این‌ که در این پدیده رو به رشد اجتماعی، خوشبختانه برخی شکاف‌ ها و گسل‌ های عاطفی با مشارکت و همدلی اعضاء پر می ‌شود و این نکته ظریفی است که چنانچه به آن بیش از قبل توجه شود می‌ تواند در استحکام روابط عاطفی اعضای فامیل اثر گذار باشد و اگر بدانیم که این صندوق ‌ها علاوه بر رفع برخی مشکلات مالی اعضاء، به ‌خاطر همان روح تعاونی که در بطن ماجرا وجود دارد می‌ تواند بسیاری از گسل‌ های عاطفی را جبران و خانواده‌ ها را به‌ هم نزدیک کند، مسئله ای که خانواده‌ های ایرانی در زمان توسعه فضای مجازی و کاهش روابط درون فامیلی به آن نیاز مبرم دارند.
دریافت: داوود رجبی ** انتشار: بهنام احمدی
7347/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.