در شرایط کنونی که همه مناطق استان کرمان در حال توسعه و پیشرفت هستند، معرفی ظرفیت های این منطقه پرگهر بار سنگینی به دوش رسانه های هفت شهرستان جنوبی است.
جنوب استان کرمان با هفت شهرستان ثروتمند اما کم برخوردار بیش از یک میلیون نفر از خون گرم ترین و مهمان نواز ترین مردمان جهان را در خود جای داده است که بیشتر آنها برای گذران زندگی به امورات کشاورزی مشغول هستند و این وابستگی به کشاورزی از گذشته های دور در این دیار زرخیز وجود داشته چرا که این منطقه به واسطه نوع اقلیم و خاک حاصلخیزی که دارد بهترین مکان برای کشت انواع محصولات کشاورزی در چهار فصل سال به شمار می رود.
ظرفیت کشاورزی جنوب کرمان با برداشت سالانه بیش از چهار میلیون و 500 هزار تن محصول برای همه مردم روشن است اما این خطه کهن با تمدن هفت هزار ساله خود ظرفیت های دیگری هم در حوزه های مختلف معدنی و گردشگری دارد که تاکنون آنگونه که در شان اهالی جنوب است به این ظرفیت های خدادادی توجه نشده است.
با شروع به کار دولت تدبیر و امید، مدیری بر کرمان حاکم شد با رویکردی اقتصادی و از همان روزهای نخست مسئولیت خود تاکید کرد جنوب استان کرمان بر روی گنجی بزرگ قرار گرفته و باید با تلاش و همدلی این گنج را بیرون آورده و کیفیت زندگی در شهرهای جنوبی را بالا برد.
به گفته این مقام دولتی زمانی می توانیم جلوی مهاجرت مردم از روستاها و شهرهای جنوب را بگیریم که کیفیت زندگی را به نحو مطلوبی بالا برده باشیم و اینگونه شد که در سال 1393 پروژه شهر نمونه اقتصاد مقاومتی در قلعه گنج کلید خورد و تا به امروز هنوز کسی نتوانسته تمام توفیقات دولت در این منطقه جنوبی استان کرمان را آنگونه که رقم خورده برای عموم مردم تشریح کند.
شاید برای افرادی که در خارج از گود نشسته اند قبول تحقق چنین تحولاتی کمی سخت باشد اما واقعیت این است که حجم محرومیت و کمبودها و نارسایی ها به قدری در این مناطق زیاد بود که اقدامات جهادی دولت نمود بیرونی آنچنانی پیدا نمی کرد.
در چنین منطقه ای که مردم از امکانات معمولی زندگی برخوردار نیستند به طور قطع آستانه صبر و تحمل افراد نیز پایین بوده و برخی از بحث ها و اختلافات، ناخواسته به وقایع و حوادث دردناکی منتهی می شود و همچنین طبیعی است برخی از نشریات و سایت های استانی و کشوری برای افزایش مخاطبان، همین حوادث را تیتر کرده و در سطح استان و کشور منتشر می کنند که باید از پنجره انصاف نگاه کنیم و ببینیم که آیا اینگونه تیترها چه پیامدهایی برای منطقه داشته و خواهد داشت!
آیا از وجود ظرفیت های بی شمار جنوب کرمان بی خبریم؟! اگر از این ظرفیت ها مطلع هستیم پس چرا آنها را برای دنیا بازگو نمی کنیم تا شمار زیادی از سرمایه گذاران داخلی و خارجی به این مناطق گسیل شوند و جنوب استان کرمان برای همیشه گرد و غبار محرومیت را از چهره مظلوم و خسته خود پاک کند؟!!
امرو تمام مناطق استان کرمان در حال توسعه و پیشرفت هستند و 24 موسسه اقتصادی مسئولیت توسعه این مناطق را بر عهده گرفته اند، این موئسسات برنامه های خود را تدوین کرده و اقدامات توسعه ای آغاز شده است و می طلبد نخبگان و اصحاب قلم و اندیشه در جنوب کرمان نیز کمر همت را بسته و جهادی وار، با معرفی ظرفیت ها و استعدادهای نهفته در هفت شهرستان جنوبی مسیر ورود سرمایه گذاران را به این خطه پر گهر هموار کنند.
امروزه نفوذ و قدرت اعجاب انگیز رسانه بر کسی پوشیده نیست و دولت ها نیز دریافته اند که بدون کمک و حمایت رسانه ها هیچ کاری از پیش نخواهند برد چرا که رسانه چشم بینا و زبان گویای مردم است و تمام ظرفیت ها، فعالیت ها و نارسایی ها را بیان و مسیر درست را نشان می دهند.
خوشبختانه جنوب استان کرمان با بیش از 60 نشریه و سایت خبری ظرفیت خیلی خوبی برای اطلاع رسانی به شمار می رود و شرایط امروز منطقه ایجاب می کند این رسانه ها برای پیشرفت جنوب متحد شده و تمام فرصت ها و ظرفیت ها را از سایه به روشنایی بیاورند تا مردم کشور بداند جنوب کرمان مکانی فوق العاده برای زندگی و سرمایه گذاری است.
جنوب کرمان، قطعه ای از بهشت که برخی حاشیه سازی ها مانع نمایان شدن و شکوفایی آن شده است.
در هر صورت حرکت جهادی رسانه های جنوب کرمان در راستای معرفی اقدامات دولت و ظرفیت ها و استعدادهای منطقه می تواند نقطه عطفی برای شکوفایی هرچه بیشتر شهرستان های جنوبی استان کرمان باشد و در این راه ارزشمند انتظار می رود مدیران دستگاه های دولتی تعامل خود را با اصحاب رسانه بیش از پیش تقویت کرده و در هر شرایطی به صاحبان قلم و اندیشه پاسخگو باشند و این سیاست، رویکرد دولت تدبیر و امید در شفافیت و پاسخگویی مدیران است چرا که شاهد بودیم رزم حسینی استاندار کرمان در جلسات متعددی از رسانه ها خواست تا مدیران غیر رسانه ای را معرفی کنند و همینطور هم شد.
امید است با حرکت هوشمندانه و خداپسندانه در راستای تقویت بنیه اقتصادی مردمان جنوب کرمان کاری کنیم که آیندگان به نیکی از ما یاد کنند و به خاطر داشته باشیم فرصت خدمت به مردم نسیب هر کسی نمی شود پس بیاییم با تدبیر پیش برویم...
و در آخر، آن جمله معروف که می گوید، گاهی اوقات خیلی زود دیر می شود، پس مراقب باشیم...
رئیس ایرنا در جیرفت
3029/7429
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.