دیار کریمان، وقتی باغ فتح آباد را ققنوس وار از میان آوارها و خرابه ها، با زیبایی وصف ناشدنی پیوند زده تا جهانیان این عظمت و شکوه را بستایند، عزم خود برای احیای فرهنگ و تمدن را خاطر نشان کرده است.
این استان به فراغت باغ شاهزاده ماهان، به قدمت بازار بزرگ، به تاریخ ارگ بم و به وسعت جغرافیای خود از میهمانان پذیرایی می کند تا در گرمای وجود آرامگاه شاه نعمت الله ولی چشم به حیات دوباره مدرسه حیاتیه دوخته و در بزرگترین خانه خشتی جهان در رفسنجان آرامشی وصف ناشدنی را به تجربه بنشینند.

*** باغ فتح آباد از دیروز تا امروز
باغ فتح آباد از دل یک خزان سرد و بی روح با تکیه بر همت دولت مردان تدبیر و امید به بهاری امید بخش و زیبا رسیده و در تارک تاریخی خود به یاد دارد که کار بازسازی این باغ از از 30 اردیبهشت ماه سال 93 آغاز و در 13 مرداد 94 به پایان رسید .
این با در بهار دلگشای امید و زیبایی، شاهد بیشترین تعداد بازدیدکنندگان داخلی و خارجی است و همچون نگینی در دل کویر کرمان می درخشد.
رزم جدی علیرضا رزم حسینی به عنوان استاندار کرمان و بنا به شنیده ها با مطالبه گری بانویی فرهیخته چون همسرش از 26 فروردین 93 در باغ فتح آباد آغاز شد و رسانه ها آغاز مرمت باغ فتح آباد (بیگلربیگی) کرمان را تیتر کردند.
کلنگ مرمت باغ فتح آباد کرمان با دست خالی مسئولان اما همت بلندشان که خود به گواه تاریخ دانان الگوی احداث باغ شاهزاده ماهان، اثری از دوران قاجار و از یادگارهای فضلعلی خان بیگلربیگی است به دست استاندار کرمان به زمین زده شد.
باغ فتح آباد که سال 1381 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده بود و به گواه تاریخ جزو موقوفات رستم خان امیری یکی از بازماندگان فضلعلی خان بیگلربیگی محسوب می شود امروز به جاذبه گردشگری کرمان تبدیل شده است.
باغ فتح آباد به عنوان اثری تاریخی از دوره قاجاریه که در 25 کیلومتری شمال شرق شهر کرمان مایه مباهات ساکنان اختیار آباد شده است و مردم از رونق گرفتن این مجموعه ابراز رضایت می کنند و این در حالی است که این باغ در نوروز امسال یکی از پربازدید ترین اماکن تاریخی استان کرمان بوده است.


*** بنای امید در بزرگترین خانه خشتی جهان
خانه حاج آقا علی زعیم الله به عنوان بزرگترین خانه خشتی جهان در رفسنجان، این روزها سختی تیشه ها را بر جان خود حس می کند تا بنای امید در این اثر تاریخی در قالب هتلی چهار ستاره، متجلی شود.
این خانه بزرگ و نامدار، در آستانه عید سعید غدیر خم در تاریخ نهم مهرماه سال 94 میزبان گام هایی ازجنس اراده و همت بود تا کلنگ آغاز بازسازی و مرمت این بنای خشتی را بر دل آن جاودانه کند و پس از آن نیز استاندار کرمان تا کنون بیش از هشت سفر به رفسنجان داشته و از روند مرمت این بنا دیدن کرده است.
مدیرعامل شرکت توسعه و عمران موقوفات استان کرمان بیان کرد: مرمت مجموعه حاج آقا علی رفسنجان 15ماه به طول انجامید و در حال حاضر مرمت آن با صرف 25 میلیارد تومان تمام شده است.
سرایداری با تاکید بر اینکه عملیات مرمت و بازسازی در مجموعه‌های تاریخی متعلق به اوقاف با نظارت کامل میراث فرهنگی انجام شده است، گفت: کوچکترین دخل و تصرفی در این خانه صورت نگرفت و کار را به صورت اصولی و فنی پیش رفت.
مدیرعامل شرکت توسعه و عمران موقوفات استان کرمان متذکر شد: از ابتدای سال 95 روزانه بیش از 1500 نفر بازدید کننده از این خانه ثبت شده است.
بزرگترین خانه خشتی جهان در رفسنجان به زودی با بهترین و زیباترین جلوه های میهمان نوازی ایرانی، از میهمانان خود پذیرایی خواهد کرد.
حاج آقا علی معروف به زعیم الله رفسنجانی در سال یک هزار و 136 هجری شمسی سنگ بنای بزرگترین خانه خشتی جهان را در قاسم آباد شهر رفسنجان گذاشت، او که در آن زمان بزرگترین تاجر ایران زمین بود در این خانه از تاجران دیگر مناطق پذیرایی می کرد.
مجموعه حاج آقا علی نمونه ای زیبا و باشکوه از معماری های عصر قاجاریه که در 5 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان رفسنجان و در روستای قاسم آباد واقع شده است و قدمت آن به 130 سال می رسد که این بنای تاریخی و ارزشمند با 12 هزار متر مربع مساحت با زیربنایی بالغ بر هفت هزار متر مربع با معماری ایرانی یکی از بزرگترین و زیباترین خانه های خشتی و سنتی جهان به شمار می آید

*** طنین ترانه تمدن میمند در گوش جهانیان
در تیرماه سال 94 و پس از سال ها انتظار منظر فرهنگی میمند در شهرستان شهربابک به عنوان نوزدهمین اثر تاریخی جمهوری اسلامی ایران به فهرست میراث جهانی اضافه شد تا طنین ترانه تمدن این سرزمین در گوش جهانیان تکرارشود و با تحقق این اقدام بزرگ و تاریخی بودکه بسیاری دریافتند این روستای شگفت انگیز سومین اثر جهانی استان کرمان پس از ارگ تاریخی بم و باغ شاهزاده ماهان نیز می باشد.
حضور استاندار کرمان در جمع هیات ایرانی حاضر در سی و نهمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در شهر بن آلمان یکی از رویدادهای مهم و البته موثر فرهنگی سال های اخیر این استان بوده است.
علیرضا رزم حسینی که توجه جدی و علاقه وافری به میراث فرهنگی و احیای آن دارد با علم به ظرفیت های آشکار و پنهان استان کرمان در دفاع از پرونده میمند و رفع نواقص آن که 2 سال قبل مطرح شده بود، به شخصه در این اجلاس حضور یافت و البته با دست پر بازگشت.
ثبت جهانی میمند که اکنون حلاوت بخش کام مردم دیار کریمان شده و در صدر اخبار حوزه های فرهنگی قرار گرفته، نشان از گنج های نهفته گردشگری در استان کرمان هم دارد که شاید گاهی آنها را در غبار فراموشی گم کرده ایم.
روستای صخره ای شگرف میمند که اکنون در زمره فهرست آثار تاریخی جهان قرار گرفته در 38 کیلومتری شمال شرقی شهربابک واقع شده است که با قدم گذاشتن در فضای این روستا و استشمام نخستین نسیم، ذهن به زیبایی های تاریخی این مکان سفر می کند و در می یابیم زمانی 12 هزار ساله نتوانسته، رسم خوشایند زندگی و ضرب زمین را در ضربان دل روستای صخره ای میمند از جریان و تپش باز دارد.
منظرگاه دستکند این روستا و چیدمان 400 خانه معروف به کیچه در دو تا پنج طبقه بر روی یکدیگر یادآور زندگی اجتماعی امروز و آپارتمان نشینی است که دو هزار و 500 اتاق را در روستای دستکند میمند به وجود آورده است.
دورنمای روستای صخره ای میمند، تصور این که مردمان این دیار دو هزار و 500 سال قبل یا به تعبیر گروه کارشناسان آمریکایی 12 هزار سال گذشته بدون ابزار و امکانات پیشرفته توانسته باشند چنین اعجازی را در قلب کوه رقم بزنند، دشوار می نماید.
خانه هایی که با سرانگشت مردمان مهمان نواز میمند در دل کوه کنده شده اند، هنوز هم در جریان زندگی مقاومند و قدمت تاریخی آنها به مانند مهری با افتخار بر پیشانی آن نقش بسته است.
تاریخ گواه است که کارشناسان یونسکو در بازدیدهای خود از این روستای تاریخی ایراداتی را درباره سیستم آب، شبکه هوایی برق، فاضلاب و وجود برخی ساختمان های نامتناسب با بافت تاریخی روستای میمند در مسیر دسترسی به این روستا مطرح کردند که با رفع این نواقص پرونده میمند برای ثبت جهانی کامل می شد.
در پی تلاش دولت تدبیر و امید در جهت حفظ مواریث فرهنگی کشور، سال گذشته به دستور استاندار کرمان 15 میلیارد ریال برای حفظ و آماده سازی روستای صخره ای میمند به منظور طرح در کمیته میراث جهانی یونسکو و ثبت در فهرست میراث جهانی هزینه شد.

*** کیمیاگری کرمانیان در جلوه نگاه جهانیان
کرمانیان که در حراست از قطره قطره های آب که دراین سرزمین حکم کیمیا دارد، نبوغ و تعالی اندیشه خود را در قالب قنات هایی بی نظیر به نمایش گذاشته اند با ثبت جهانی قنات های گوهر ریز جوپار، قاسم آباد و اکبرآباد بم، کیمیاگری خود را در جلوه نگاه جهانیان مهمان کردند.
روند ثبت جهانی قنات های استان کرمان از اواسط سال 2015 با تکمیل پرونده ثبت و تحویل آنها به کمیته میراث جهانی یونسکو آغاز شد.
ارزیابان یونسکو اواخر سال 2015 با سفر به ایران و کرمان و بازدید از قنات های مورد نظر، ارزیابی و بررسی های خود را به صورت میدانی انجام دادند.
در مرحله پایانی این فرآیند، پرونده قنوات استان کرمان به همراه سایر قنات های ایرانی در چهلمین نشست کمیته بررسی جهانی یونسکو در ترکیه مطرح و بررسی شد و روز جمعه بیست و پنجم تیرماه 95 با کسب اکثریت آرا و با حضور علیرضا رزم حسینی استاندار کرمان، محمدحسن طالبیان معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و احمد جلالی نماینده دائم ایران در یونسکو در این نشست به ثبت جهانی رسید.
قنات گوهر ریز در دامنه کوه های جوپار کرمان واقع شده و به لحاظ منطقه ای و موقعیتی هم اکنون یکی از قنات های مهم استان به شمار می رود که این قنات هم اکنون یکی از فعال ترین قنوات منطقه است و آب آن از کوه های جوپار تامین می شود که شیرین و قابل شرب است. در گذشته آسیابی به نام آسیاب بالا بر روی این قنات ساخته شده بود که تا سال 1358 فعالیت داشت.
قنات گوهر ریزجوپار با داشتن آب فراوان و شش رشته قنات منحصر بفرد بوده و سال 93 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
همچنین سابقه تاریخی قنات های اکبرآباد و قاسم آباد بم نیز به اواخر دوران قاجاریه و پهلوی اول می رسد و برخلاف اغلب مسیر طولانی سایر قنات های ایران، طول هر کدام از آنها به حدود چهار کیلومتر می رسد و به نسبت طول کم، حجم آب دهی زیادی دارند.
میزان آب دهی قنات قاسم آباد حدود 90 لیتر بر ثانیه و قنات اکبرآباد 60 لیتر بر ثانیه می باشد که جزو قنات های پر آب استان کرمان هستند و حدود 300 هکتار از پوشش باغات منطقه را آبیاری می کنند.
قنات های اکبرآباد و قاسم آباد با فاصله ناچیز و به موازات یکدیگر قرار دارند و مادر چاه دو قنات در شرق بم و مظهر آنها در شمال شرق بروات بم قرار دارد.

*** تپش حیات در قلب مدرسه حیاتیه
تپش دوباره حیات در مدرسه حیاتیه که روزگاری محل تحصیل تعدادی از چهره های شاخص کرمانی بوده، بی شک نشانی از همت و اراده طبیبانی است که دل در گرو این دیار دارند و همواره مرهمی بر زخم های این سرزمین اند.
این مدرسه تاریخی که در دل بازار بزرگ و زیبای کرمان آرمیده، امروز در حالی شاهد تپش دوباره حیات در جسم بی رمق خود است که تا 2 سال قبل بسیار شبیه به یک ویرانه بود.
امروز آن بنای ویرانه دیروز و نشان همت فرزندان امروز دیار کریمان به قابی سرشار از تصاویر گذشته تاریخ کرمان تبدیل شده در قالب موزه تاریخ کرمان و موزه مشاغل و صنایع دستی این شهر (اکونوموزه) از بازدیدکنندگان و علاقه مندان پذیرایی می کند.
در طول فعالیت دولت یازدهم برای بهسازی این مدرسه تاریخی حدود 10 میلیارد ریال هزینه شده و در روند بازسازی مدرسه حیاتیه براساس ضوابط سازمان میراث فرهنگی اقدام شده است و در دل آن، عکس هایی از قدیم کرمان، تندیس مفاخر کرمان، کارگاه های زنده تولید و عرضه شالبافی، قالی بافی، پته دوزی و سایر صنایع دستی و کتابخانه کتاب های قدیمی کرمان نیز به یادگار مانده است.
تاریخ ساخت مدرسه حیاتیه مربوط به سال 1267 است و گرچه ممکن است در دوره های مختلفی تعمیراتی در این مدرسه انجام شده باشد اما برای نخستین بار تعمیرات اساسی در این مدرسه صورت گرفته است.


*** سیرجان شهر جهانی گلیم
پس از ثبت چهانی پنج اثر تاریخی استان کرمان در فهرست جهانی یونسکو طی فعالیت دولت تدبیر و امید، انتخاب سیرجان به عنوان شهر جهانی گلیم نشان داد که این استان ظرفیت ها و حکایت های ناگفته بسیاری از فرهنگ، هنر و ظرافت دارد که در دولت دوازدهم نیز با نگاه اعتدالی می توان این ظرفیت ها را بیشتر شناخته ودر پرتو همت دولت مردان، بیش از پیش در سطح جهان معرفی کرد.
مردمانی که سالانه 50 هزار متر مربع گلیم به ارزش 50 میلیارد تومان را در شهرستان سیرجان تولید می کنند و 80 درصد آن به خارج از کشور صادر می شود، فارغ از نگاه هنری و زیبایی شناسی، در حوزه اقتصاد و اشتغال نیز نام آور و بزرگ هستند و باید قدردان تلاش همه آنها بود.


*** برند طلایی فرش کرمان
فرش کرمان به عنوان یک برند شناخته شده در دنیا، نشانی از پنجه های هنرمندان سخت کوشی است که دانه دانه و رج به رج عشق می بافند و سخاوتمندانه حاصل روزها تلاش خود را در قالبی زیبا و مستحکم به جهانیان عرضه می دارند.
دارهای قالی در گوشه و کنار استان کرمان همواره برپا بوده و مردان و زنان کرمانی خلاقیت، هنر و ظرافتی کم نظیر را از سرانگشتان خویش بر تار و پود فرش های رنگارنگ به یادگار گذاشته اند.
زیبایی، اصالت و استحکام فرش کرمان باعث شده تا روایتی از آن در دایره المعارف ضرب المثل ها نیز وارد شود و نشان دهد که این فرش دستباف و ارزشمند در گذر روزگار نه تنها کیفیت خود را از دست نمی دهد بلکه روز به روز زیبایی چشم نواز آن افزوده می شود.
در استان کرمان با فعالیت 70 هزار بافند فرش، نبض این هنر اصیل ایرانی همچنان به زیباترین شکل می زند و با تکیه بر صادرات این کالای ارزشمند، حیات دوباره ای در کالبد این هنر دمیده شده است.
استاندار کرمان که از ابتدای مسئولیت خود بر فعال کردن ظرفیت های بالقوه این استان تاکید جدی دارد، 12 بهمن ماه 93 به شرکت فرش کرمان رفت و در نشست بررسی مشکلات این شرکت به منظور احیای آن گفت: روزگاری افرادی زیر سقف شرکت فرش زحمت کشیدند و کرمان رابه عنوان سلطان فرش ایران معرفی کردند.
علیرضا رزم حسینی با بیان اینکه شرکت فرش می تواند به عنوان مقصد گردشگری هم قرار گیرد، افزود: چگونه می شود شرکت فرش کرمان صد سال پیش بدون امکاناتی همچون راه آهن، فرودگاه و بازاریابی اقتصادی بوده ولی امروز غیراقتصادی باشد.
وی با اشاره به تشکیل ستاد فرش و برنامه ریزی برای احیای فرش کرمان گفت: اولین اقدام این بود تا سفارش قابل ملاحظه ای برای فرش برنامه ریزی کنیم و در این زمینه با ستاد عتبات عالیات به تفاهم نامه ای رسیدیم.
کرمان از دیرباز یکی از مراکز مهم فرشبافی کشور به شمار می رفته و تاریخ فرشبافی آن به قرن ها پیش می رسد. قطعه ای که از یک تخته فرش بافته شده در این شهر که در موزه حضرت امام رضا (ع) در مشهد نگهداری می شود به سابقه ای حدود 500 سال بافندگی در زمینه فرش های گره دار کرمان شهادت می دهد.
ایجاد کارگاه های بافت فرش های ستاد عتبات این فرصت را فراهم آورده که نقش و نگارهای دلنشین فرش کرمان میزبانی شایسته برای زائران عتبات عالیات باشد و این فرش ها در صحن حضرت زهر(س) زینت بخش چشمان زائران شود.
هفت کارگاه تولید فرش برای ستاد عتبات عالیات هم اکنون در کرمان، راور و رفسنجان دایر شده و تاکنون قرارداد 50 هزار مترمربع فرش با ستاد عتبات عالیات منعقد شده است.
بی شک گل تازه ای در صنعت فرش کرمان روییده که باید مراقب باشیم به خوبی از آن مراقبت شود و تازه بماند.

*** تلالو تمدن بازار تاریخی کرمان در قاب نگاه
بازار کرمان به همت دولت مردان تدبیر و امید در مسیر بازگشت به دوران طلایی تاریخی خود است تا بار دیگر حلاوت رونق را در کام خود به تجربه بنشیند و بتواند میزبان شایسته تری برای گردشگران داخلی و خارجی باشد.
بزرگترین راسته بازار مسقف در ایران با دارا بودن آثار تاریخی زیبا و چشم نوازی چون مجموعه وکیل، مجموعه گنجعلیخان و مدرسه حیاتیه اکنون با تمام سخاوت خود منتظر دستان همت دولت مردانی از جنس تدبیر و امید است تا جانش را با زلال مقاوم سازی و بهسازی جلا دهند و او را از تکرار روزمرگی های خسته کننده اش رهایی بخشند.
به یقین همه کسانی که پای در جان خسته بازار کرمان گذاشته اند اگر برای لحظه ای به دیوارها و سقف های این بازار بزرگ چشم دوخته باشند گواهی خواهند داد که دست زمان خستگی زیادی را بر جان این اثر تاریخی ارزشمند برجای گذاشته بود و این بازار روزها را درانتظار همتی جهادی سپری می کرد.
تا اینکه نماینده عالی دولت در استان کرمان در اولین بازدید خود از بازار کرمان؛ آستین همت را بالا زد و زمینه ای را فراهم کرد تا امروز هر کسی که از این بازار عبور می کند، تفاوت زیبای بازار کرمان را به نظاره بنشیند.
بازار تاریخی کرمان از سال 94 تاکنون در قالب سه فاز، تیشه مرمت و بازسازی را به جان خریده و امروز با زیبایی های صد چندان از میهمانان خود استقبال می کند.
برای اولین بار در عصر جمهوری اسلامی ایران بازسازی، بدنه سازی و مقاوم سازی بازار به صورت کامل انجام می شود تا بازسازی اساسی در این بازار صورت گیرد .
مجموعه کامل از بازار تا میدان شهدا و بافت های قدیمی دو طرف بازار بین خیابان های شریعتی و امام (ره) و در مرحله بعدی بازار قلعه محمود یک مجموعه گردشگری بافت قدیمی و میراثی است که باید ساماندهی شوند و زمینه توسعه صنعت گردشگری در استان کرمان را فراهم آورند.
در مرحله سوم به آتشکده زرتشتیان می رسیم و مجموعه بافت تاریخی و کهن کرمان احیا خواهد شد و در معرض دیدگردشگران داخلی و خارجی قرار می گیرد.
در راستای بهسازی بازار کرمان به موضوع ایمن سازی واحدهای صنفی نیز توجه ویژه ای شده است و در این رابطه هشدارهای امنیتی لازم مطرح شده است.
در حال حاضر دوربین های مدار بسته در سرتا سر بازار کرمان نصب شده است و ترددها در بازار توسط این دوربین ها ضبط می شود.

*** کرمان شهر جهانی پته
زنانی که با دستان هنرمند خود و با سوزن دوزی های اصیل و تاریخی، نقش عشق بر جان پارچه ای از جنس 'شال' می نشانند و نشان سرپنجه های هنرمند خود را در قالب 'پته' اصیل کرمانی در اختیار نگاه و فرهنگ جهان قرار می دهند، بی شک نام آوران گمنامی هستند که در عرصه صنایع دستی، فرهنگ و تمدن این سرزمین برای همیشه جاودان خواهند بود.
از این رو استاندار کرمان با شناخت دقیق از ظرفیت های صنایع دستی استان کرمان تلاش خود را بر جهانی کردن پته متمرکز کرده از این رهگذر، درخواست اولیه ثبت جهانی شدن پته کرمان به معاونت صنایع دستی کشور ارسال و با این موضوع موافقت شده است.
بر این اساس، کرمان به عنوان شهر جهانی پته معرفی می شود و در این مسیر باید ساخت المان پته، ایجاد رشته‌های دانشگاهی در این زمینه، افزایش فروشگاه‌های پته در سطح شهر، نامگذاری یکی از خیابان‌های شهر کرمان به نام پته، راه‌اندازی سایت دو زبانه پته، چاپ کتاب و ایجاد موزه پته صورت گیرد.
پته دوزی هنر دست دوز زنان و دختران کرمانی است و پته دوزان با بهره گیری از نخ های رنگین نقش هائی زیبا را بر زمینه پارچه های دستباف به نام “عریض” می دوزند. پته دوزی علاوه بر کرمان در شهر های رفسنجان، سیرجان و ماهان و … رواج دارد. یکی از معروفترین پته ها، روپوش مقبره شاه نعمت ا… ولی در ماهان کرمان است که یکی از پرکارترین پته های تولید شده در ایران بوده و گفته می‌شود در سال 1285 هجری قمری توسط 16 نفر پته‌دوز طی مدت دو سال دوخته شده است.

*** ابتکاری مبتنی بر داشته های بومی
اقامتگاه های بوم گردی به عنوان یکی از تاسیسات گردشگری و نوعی محل اسکان برای مسافران هستند که با رویکرد گردشگری پایدار از دو دهه قبل در دنیا فعال شده و در ایران به صورت جدی از سال 92 آغاز شده است.
اقامتگاه های بوم گردی که دارای ویژگی های خاص دارند، در استان کرمان از سال 93 به صورت جدی مورد پیگیری قرار گرفته و استان کرمان در این زمینه در سال گذشته رتبه برتر کشوری را از آن خود کرده است.
اقامتگاه های بوم گردی مبتنی برساختار بومی خدمات، ساختار محیطی بوم گرا و ساختار مالکیت و مدیریت خانوادگی هستند که در آنها احترام به طبیعت یک اصل مهم و اساسی است.
تاکنون به همت مدیران استانی 110 واحد بوم گردی در استان کرمان فعال شده که بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، تا پایان سال جاری به 160 واحد افزایش می یابد.


*** کرمان، صاحب اولین اثر طبیعی ثبت شده در کشور
با ثبت جهانی کویر و بیابان لوت در چهلمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو و با حضور استاندار کرمان در استانبول، کرمان صاحب اولین اثر طبیعی ثبت شده در ایران شده است.
بیابان لوت در حالی به عنوان پنجمین اثر ثبت شده استان کرمان در فهرست جهانی یونسکو محسوب می شود که 2 روز قبل از آن نیز 3 قنات (کاریز) از استان کرمان در این فهرست ثبت شده بودند.
پیش از این هم ارگ بم، باغ شاهزاده ماهان و روستای صخره ای میمند در فهرست جهانی یونسکو ثبت شده بودند. حالا با ثبت بیابان لوت، کرمان از نظر ثبت آثار در فهرست میراث جهانی یونسکو رتبه اول را در کشور دارد.
بیابان لوت با مساحتی در حدود 175 هزار کیلومتر، در شمال شرقی استان کرمان قرار دارد و در میان سه استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان گسترده شده و حدود 10 درصد وسعت کشور را دربر گرفته است که 80 درصد بیابان لوت در استان کرمان است.
زمانی همین کویر برای استان به‌عنوان تهدید دیده می‌شد اما در حال حاضر کویر لوت یکی از افتخارات استان است و باید برای ایجاد زمینه‌های توسعه گردشگری در این زمینه تلاش کنیم و در همین راستا بوده که تعداد گردشگران خارجی در کرمان بسیار رشد کرده و این روند ادامه دارد.
کویر لوت تنها یک اسم نیست بلکه مجموعه‌ای از هزاران جاذبه منحصربه‌فرد است که جای کارهای مطالعاتی و علمی گسترده را برای سال‌ها باز می‌کند و باید در این خصوص برنامه‌ریزی کرد.


کرمان، میزبان اولین اولتراماراتن بین المللی صحرا در ایران
اولین اولتراماراتن بین المللی صحرا در ایران با حضور دوندگان صاحب نام 10 کشور جهان با شعار ' لذت دویدن در گرمترین نقطه جهان' و 'مبارزه با چالش های کویر لوت' از 13 اردیبهشت 95 به مدت شش روز برگزار شد تا نام کرمان بار دیگر در صدر اخبار جهانی قرار گیرد.
این ماراتن که به اولترا ماراتن جاده ابریشم ایرانی معروف است در یک مسیر 250کیلومتری طی 6 روز برگزار می شود.
این ماراتن از یک کاروانسرای تاریخی در کرمان شروع شد و پس از طی مسافت کویر لوت ایران در خود شهر کرمان به پایان رسید.
پائولو برگینی دونده مشهور ماراتن اهل ایتالیا که تاکنون کویرهای نقاط مختلف جهان از مصر تا مراکش و صحراهای آمریکا و آفریقا را زیر پا گذاشته و قهرمان ماراتن های کویری جهان لقب گرفته است، این مسابقات را برگزار کرد
*** جذب 2800 میلیارد تومان سرمایه گذاری در حوزه میراث فرهنگی کرمان
استان کرمان بر مبنای داشته های تاریخی و تمدنی خود و براساس نگاه مثبت و بلند مدیریت استان کرمان زمینه جذب 2800 میلیارد تومان سرمایه گذاری را محقق کرده و در این زمینه 55 درصد این سرمایه گذاری، اجرایی شده است.
استان کرمان در راستای توسعه سرمایه گذاری ها در بخش میراث فرهنگی، بر ظرفیت های بخش های خصوصی و غیر دولتی تاکید داشته است.
از سوی دیگر با نگاه ثبت استان کرمان تعداد شاغلان گردشگری در استان کرمان 35 درصد رشد داشته و استان کرمان در این زمینه رتبه اول را به خود اختصاص داده است.


*** آغاز اجرای اولین طرح اکوتوریسم در خبر بافت
در کشورهای مختلف از ظرفیت‌های اکوتوریسم و جهانگردی استفاده می‌شود و براساس این نگاه که ما هم باید از این ظرفیت در ایران بهره بگیریم، سرمایه گذاری در منطقه گردشگری خبر با سرمایه گذاری بخش خصوصی مصوب و اجرایی شده است.
بزرگترین پروژه گردشگری و اکوتوریسم خاورمیانه در بخش خبر شهرستان بافت بالاخره پس از پیگیری های دو و نیم ساله علیرضا رزم حسینی استاندار کرمان توسط بخش خصوصی کلید خورد تا پارک ملی خبر در آینده ای نه چندان دور به نگین گردشگری ایران و حتی خاور میانه تبدیل شود.
پس از آن در 22 مرداد ماه 96 با حضور مدیرعامل هواپیمایی ماهان قرارداد نهایی این پروژه به امضا رسید و مقرر شد این پروژه بزرگ ملی در سال جاری به بهره برداری برسد.
پارک ملی خبر یکی از مناطق حفاظت شده در شهرستان بافت استان کرمان است که 149 هزار و 983 هکتار وسعت دارد، این پارک بدلیل دارا بودن تنوع زیستی ناشی از وجود ارتفاعات، دشت های متعدد، حوزه‌های آبخیز متنوع در استان و کشور کم نظیر است.

*** راه اندازی اکوهتل کپری در قلعه گنج برای اولین بار در کشور
با تحقق ایده شهر نمونه اقتصاد مقاومتی در قلعه گنج، هتل کپری این شهرستان در فضایی چشم نواز، زیبا و کم نظیر اجرایی شد تا این شهرستان بر مبنای گنج های نهان خود، میزبان شایسته ای برای بازدید کنندگان باشد.
هتل کپری قلعه گنج هتلی چهار ستاره و عضو گروه زنجیره ای هتل های پارسیان می باشد که از 5 راهرو سنتی تشکیل شده است که هر راهرو دارای 6 باب اتاق کپری می باشد. اتاق های هتل دو تخته بوده و قابلیت یک نفر سرویس اضافه را دارا می باشند.
کپر های کرمان، یکی از ظرفیت های بی نظیر گردشگری در ایران و مناطق جنوبی کشور و بخشی از سنت و فرهنگ اقوام ایرانیست که اگر چه دوران آن به سر رسیده، اما هنوز برخی از مردمان محروم در نقاطی از کشور از آن بهره می گیرند و شاید جذابیت هایش، سبب شده تا یکی از مقصد های گردشگری استان کرمان را به خود اختصاص دهد و در این بین هتل کپری قلعه گنج حرف های شنیدنی بسیاری را دارد.

*** ثبت نهضت مرمت آثار تاریخی با مشارکت بخش غیر دولتی
ثبت نهضت مرمت آثار تاریخی با مشارکت بخش غیر دولتی و مردم یکی ز افتخارات استان کرمان در دولت تدبیر و امید است که در این راستا خانه های قدیمی از جمله خانه حاج آقا علی رفسنجان، در دست مرمت قرار گرفته است.
هم اکنون 40 خانه توسط مردم در دست مرمت هستند که نشان از همت و همیت کرمانیان در حفظ تاریخ این سرزمین است.
راه اندازی دفتر صدور روادید در فرودگاه کرمان، تولید و پخش گزارشات خبری وگزارشات مستند ازجاذبه های گردشگری در شبکه های بین المللی و راه اندازی پرواز سیاحتی کرمان – عراق و تحقق گردشگری سلامت از دیگر اقدامات شاخص استان کرمان در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی بوده است.
به گزارش ایرنا، علیرضا رزم حسینی استاندار کرمان که طی چهارسال گذشته موجبات شکوفایی حوزه گردشگری استان پهناور کرمان را با اقدامات جهشی توام با برنامه ریزی مدون فراهم کرده طوری که میزان گردشگردی خارجی در این منطقه به رشد چند برابری رسیده صبح سه شنبه در آئین گرامیداشت روز جهانی جهانگردی در سالن اجلاس سران به عنوان یکی از برترین های صنعت گردشگری کشور انتخاب و معرفی شد.
گزارش از سمیه حسن شاهی **انتشار : بهنام احمدی *
7440/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.