سید محمد رضا موالی زاده روز پنج شنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی جنوب استان کرمان که با حضور امام جمعه جیرفت و مدیرکل فرهنگ و ارشاد جنوب کرمان و دیگر مسئولان در شهرستان جیرفت برگزار شد، افزود: کاهش آسییب های اجتماعی، افزایش سرمایه اجتماعی و تجلیل از مفاخر اسلامی از رویکردها و سرفصل های اصلی این پیش نویس هستند.
وی عنوان کرد: تاکید بر موضوعات و مشکلات اساسی هر منطقه از کشور و فعالیت اعضای این شورا برای حل مشکلات این مناطق دیگر سرفصل های این پیش نویس ارا تشکیل می دهد.
وی با بیان اینکه مشارکت عمومی مردم مهمترین عامل برای رشد و فرهنگ تعالی در کشور محسوب می شود افزود: مشارکت افراد نخبه و رسانه و همچنین برقراری اعضای شورای فرهنگ عمومی با دستگاه قضا و مسئولان استانی و کشوری از مواردی هستند که در این پیشنویس به خوبی تاکید شده است.
وی اظهار کرد: در این پیشنویس یک پیوند با مشارکت نخبه ها و مسئولان فرهنگ عمومی در تمامی مناطق برقرار می شود و شورایی جدید متشکل از نمایندگان مختلف نهادها و مردم و نخبگان جایگزین این شورا خواهد شد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ادامه داد: بستر سازی لازم جهت تحرک میدانی هرچه بیشتر یکی از رویکردهای دیگر این پیشنویس است.
وی در ادامه بیان کرد: آسیب شناسی خوبی در مشکلات شورای فرهنگ عمومی تمام مناطق کشور انجام شده است و نحوه همکایر نهادها و ارگان ها برای چاره جویی این مشکلات هم در نظر گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: ضعف فرهنگ تعاون و کار و فرهنگ اجتماعی از مشکلات کنونی جامعه می باشند که در این پیش نویس برای ارتقای این فرهنگ های خرد به خوبی به آنها پرداخته شده است.
وی اضافه کرد: بسیاری از همایش ها در کشور ما به خوبی و با محتوی برگزار نمی شود که لازم است تا در این زمینه چاره جویی شود و نحوه برگزاری و سطح تاثیرگذاری این مجالس و همایش ها در این پیشنویس بیان شده است.

** آسیب های اجتماعی کنونی در جامعه ما برازنده یک کشور اسلامی نیست
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: آسیب های اجتماعی در بسیاری از مناطق کشور وجود دارد و رشد این آسیب ها برازنده حکومت اسلامی ما نیست.
سید محمد رضا موالی زاده از طلاق به عنوان یکی از معزل های اساسی در جامعه نام برد و گفت: لازم است تا در این زمینه تحقیقات و تلاش هایی انجام گیرد تا این آسیب ها درمان شوند.
وی ادامه داد: فرهنگ کار، سخت کوشی و کار جمعی از پیش نیازهای اقتصاد مقاومتی می باشند و اگر بخواهیم در این زمینه رشد کنیم نیاز است تا این فرهنگ ها را هم ارتقا دهیم.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی با مدیریت صحیح فرهنگ مصرف انرژی و اشتیاق برای خرید کالای ایرانی و تلاش برای تولید فرهنگ کیفی کالای ایرانی صورت می گیرد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور اضافه کرد: بایستی رویکردی جامعه نگر به مباحث اجتماعی داشته باشیم و ساماندهی باورها و رفتارها را در چارچوبی درست انجام دهیم.
وی یادآور شد: شورای فرهنگ عمومی به دنبال ایجاد سبک زندگی ایرانی و اسلامی در جامعه بر اساس فرمایشات رهبری است، چرا که با این سابقه فرهنگی در کشور می توانیم خواستگاه تبلور سبک یک زندگی در جهان باشیم که بر اساس یک فرهنگ عمومی بالنده تعریف شود.
وی با بیان اینکه این شورا در برخی از زمینه ها هم ریزش و هم رویش داشته است، گفت: فرهنگ شهادت طلبی در کشور ما به خوبی نهادینه شده است و لازم است در جهت ارتقای سایر فرهنگ ها نیز تلاش شود.
وی گفت: مشارکت مردم در تکلیف سیاسی یکی از موارد رشد فرهنگ عمومی در این کشور است و حضور گسترده مردم در انتخابات نشان از رشد این فرهنگ دارد.
موالی زاده حفظ کیان خانواده را یکی دیگر از نشانه های رشد بالنده فرهنگ عمومی در این کشور بیان کرد و گفت: برخی مناسبت های اجتماعی در مناطق کشور بسیار با ارزش و قابل تقدیر است.
وی اضافه کرد: یک سری سنت های کشوری و یک سری منطقه ای داریم که هر دو مولفه با ارزش و قابل دفاع می باشند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور صبح امروز(پنج شنبه) برای شرکت در همایش فرهنگ عمومی جنوب کرمان و بررسی شرایط فرهنگی این منطقه به جیرفت سفر کرد.
اداره کل فرهنگ و ارشاد جنوب کرمان هفت شهر ،جیرفت،کهنوج، عنبرآباد،قلعه گنج، منوجان ،رودبار و فاریاب را پوشش می دهد.
شهرستان جیرفت با 308 هزار نفر جمعیت از چهار بخش مرکزی، اسماعیلی، ساردوئیه و جبالبارز تشکیل شده و در فاصله 230 کیلومتری جنوب کرمان واقع است.
خبرنگار و انتشارردهنده: روح اله صائب *
6003
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.