منوچهر رخ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همه معادن باید مسئول فنی دائم داشته باشند و هر معدنی که اصول ایمنی را رعایت نکند پروانه بهره برداری آن باطل خواهد شد.
وی تصریح کرد: تا کنون به جز معدن ذغالسنگ باب نیزو که در سالهای گذشته از بهره بردار و رئیس آن معدن خلع ید شد، برخورد جدی با معادن صورت نگرفته است و از این به بعد تصمیم داریم با جدیت بسیار زیاد به این مسائل بپردازیم.
وی با اشاره به وقوع حادثه در برخی معادن کشور گفت: اگر مسئولان فنی و ایمنی در این معادن حضور نداشتند یقین داشته باشید که حادثه بسیار بزرگتری رقم می خورد.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان کرمان تصریح کرد: مسئولان فنی در معادن، بالاترین مقام اجرائی در معادن هستند و همین طور بالاترین مسئولیت را در قبال معدن و کارکنان معادن دارند.
وی با بیان اینکه رسالتی بسیار مهم بر عهده مسئولان فنی است خاطرنشان کرد: این مسئولان علاوه بر اینکه چشم و گوش دولت و سازمان نظام مهندسی معدن هستند، تمامی امور استخراج، اکتشاف، بهره برداری صحیح و همچنین رعایت مسائل ایمنی را عهده دار هستند.
وی با تاکید بر لزوم حضور دائمی مسئولان فنی در معادن افزود: در معادن زیر زمینی و ذغالسنگ شرایط حساسی وجود دارد و مسئولان فنی حتی در غیاب خود نیز باید یک نفر را به عنوان مسئول فنی جانشین انتخاب کنند.
رخ با اشاره به استفاده از متخصصان حوزه معدن به عنوان مسئول فنی بیان کرد: باید حقوق و مزایای این افراد به گونه ای باشد که بتوانند به طور دائم در معادن حضور فعال داشته باشند چرا که نمی توان این مسئولیت مهم و خطیر را به افراد بی تجربه و تازه کار واگذار کرد.
وی تصریح کرد: قانونگذار دست ما را باز گذاشته تا بتوانیم پروانه بهره برداری معادن بدون مسئول فنی را لغو کنیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کرمان یکی از دلایل اصلی حادثه در معادن ذغال سنگ را رعایت نکردن مسائل ایمنی توسط کارکنان معدن ذکر کرد و گفت: در یک بازرسی اتفاقی از یک معدن دیدیم که بیش از 80 درصد کارکنان لوازم آتش زا به همراه داشتند که خطر جدی برای آنها و معدن به شمار می رود.
وی تاکید کرد: همه کارکنان معادن قبل از ورود به معدن باید آموزش های لازم را دیده باشند و ما در بسیاری از معادن مشاهده می کنیم از کارگرهای فصلی استفاده می کنند که هیچ آموزشی ندیده اند.
رخ با بیان اینکه نبود امکانات در معادن به یک معضل تبدیل شده است عنوان کرد: امکانات بسیاری از معادن استان کرمان در زمان روس ها و قبل از انقلاب تهیه شده و بعد از آن هیچ تغییری در این معادن رقم نخورده است در حالی که همه معادن باید به دستگاه های هشدار دهنده مجهز باشند.
وی با اشاره به جایگاه مهندسی معدن در کشور بخصوص در استان کرمان گفت: کشور ما به لحاظ علوم معدنی در دنیا شناخته شده است و حتی بسیاری از کشور های دنیا برای آموزش نیروی انسانی خود از ما درخواست کمک کرده اند.
سالانه حدود 63 میلیون تن مواد معدنی در استان کرمان استخراج می شود که 21 درصد استخراج کل کشور را در بر می گیرد.
42 نوع ماده معدنی از 380 معدن در استان کرمان استخراج می شود و مس، سنگ آهن، ذغالسنگ، کرومیت و تیتانیوم از مواد معدنی شاخص این استان است.
دولت تدبیر و امید از 6 هزار محدوده معدنی این استان، چهار هزار و 700 محدوده را تعیین تکلیف کرده است.
خبرنگار: کمیل بهشتیان ** انتشار دهنده: رسول محمدحسنی
7429/3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.