علی حسینی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمان اظهار داشت: بیکار از نظر قانون بیمه بیکاری، بیمه شدهای است که بدون میل و اراده خود بیکار شده و در حال حاضر هم آماده به کار باشد.
وی افزود: براساس این قانون، چنانچه بیمه شدهای بهعلت تغییرات ساختار اقتصادی کارگاه مربوطه و بهتشخیص وزارتخانه ذیربط و تأیید شورایعالی کار، بیکار موقت شناخته شود و همچنین بیمه شدگانی که بهعلت حوادث غیرمترقبه مانند سیل، زلزله، جنگ و آتشسوزی بیکار شوند، میتوانند از مقررات این قانون استفاده کنند.
مدیرکل تامین اجتماعی استان کرمان با اشاره به اینکه تشخیص ارادی یا غیرارادی بودن بیکاری بیمه شده، بهعهده کمیتهای متشکل از نمایندگان این سازمان و اداره کار و امور اجتماعی محل اشتغال بیمه شده است گفت: اداره کار یک ماه بعد از تایید شدن بیکاری افراد، این مطلب را به بیمه برای برقراری بیمه بیکاری اعلام میکند.
وی با بیان اینکه 3 هزار و 621 نفر در استان کرمان از بیمه بیکاری استفاده میکنند گفت: بیمه بیکاری 3 هزار و 380 نفر در استان کرمان در سال 95 برقرار شد.
حسینی بیان کرد: بیمه شده بیکار، برای دریافت مقرری بیمه بیکاری باید حداکثر ظرف مدت 30 روز از تاریخ بیکاری موضوع را به واحد کار و امور اجتماعی ذیربط اطلاع دهد و آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی خود یا کار مشابه آن اعلام کند.
وی با اشاره به اینکه میزان مقرری روزانه بیمهشده بیکار معادل 55 درصد متوسط مزد یا حقوق و یا کارمزد روزانه بیمهشده است گفت: به مقرری افراد متأهل یا متکفل، (تا حداکثر 4 نفر از افراد تحت تکفل) بهازای هر یک از آنها بهمیزان 10 درصد حداقل دستمزد افزوده خواهد شد.
مدیرکل تامین اجتماعی استان کرمان با بیان اینکه مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری جزو سوابق پرداخت حق بیمه بیمه شده محسوب میشود، اظهار داشت: چنانچه بیمه شده بیکار در جایی مشغول به کار شد و اشتغال مجدد خود را اعلام نکند و بهرغم اشتغال همچنان به دریافت مقرری بیمه بیکاری ادامه دهد، باید مقرری دریافتی از زمان اشتغال را به تأمین اجتماعی برگرداند.
انتهای پیام/