به گزارش ایرنا نوروز 96 با توجه به بهره برداری از آثار تاریخی تازه مرمت شده، ثبت جهانی سه اثر تاریخی و طبیعی استان کرمان در 2 سال اخیر و تلاش همگانی برای معرفی بهتر کرمان در ایران و جهان، رنگ و بوی متفاوتی نسبت به سال های گذشته داشت و شاهد افزایش تعداد تردد و اقامت میهمانان و مسافران نوروزی در دیار کریمان بودیم.
بدیهی است ورود این تعداد مسافر و گردشگر مستلزم تدارک امکانات و تمهیدات از سوی دستگاه های مختلف است که در قالب ستاد خدمات سفر استان خدمات رسانی لازم انجام شد و آیت الله سید یحیی جعفری نماینده ولی فقیه در استان نیز روز گذشته (یکشنبه) در نشست شورای اداری استان از تلاش مسئولان برای میزبانی از مسافران نوروزی قدردانی کرد.

*ورود سه میلیون و 320 هزار گردشگر نوروزی به استان کرمان
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان از ورود سه میلیون و 320 هزار و 769 نفر گردشگر و مسافر در ایام نوروز 1396 به این استان خبر داد.
محمود وفایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: براساس آمارهای اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان سه میلیون و 320 هزار و 769 نفر گردشگر و مسافر در ایام نوروز امسال به این استان سفر کرده اند که از این تعداد بیش از 315 هزار و 868 نفر از موزه های این استان بازدید داشته اند و این آمارها نشان از افزایش 49 درصدی بازدید از موزه ها این خطه دارد.
وی باغ فتح آباد کرمان و باغ شاهزاده ماهان با 110 هزار بازدید کننده را در صدر اماکن تاریخی و گردشگری پربازدید استان در نوروز امسال اعلام کرد و گفت: در این ایام بیش از 77 هزار نفر از ارگ تاریخی بم (66 درصد رشد)، 73 هزار نفر از حمام مردانه گنجعلیخان کرمان (30 درصد رشد)، 42 هزار نفر از روستای تاریخی میمند (35 درصد رشد)، 38 هزار نفر از کلوت های شهداد (20 درصد رشد)، 21 هزار نفر از خانه حاج آقا علی رفسنجان (26 درصد رشد)، 17 هزار نفر از آبشار راین و 13 هزار نفر از ارگ تاریخی راین بازدید کرده اند.
دبیر اجرایی ستاد خدمات سفر استان کرمان بیان کرد: باغ موزه هرندی و گنبد جبلیه کرمان، شهر قدیم دقیانوس، محوطه های باستانی کنارصندل و موزه جیرفت، عمارت موسی خانی شهربابک و موزه های مردم شناسی و ریاست جمهوری رفسنجان در رتبه های بعدی بیشترین بازدیدها قرار دارند.
وی گفت: در مجموع در ایام نوروز 1396 بیش از سه میلیون و 695 هزار نفر از جاذبه های تاریخی، طبیعی، فرهنگی و گردشگری استان کرمان بازدید کرده اند.
وفایی تصریح کرد: از مجموع 52 هزار نفری که در مراکز اقامتی استان اسکان داشته اند 25 هزار نفر در هتل ها، 14 هزار نفر در مهمانپذیرها و بیش از 13 هزار نفر در خانه های بوم گردی اقامت کرده اند.
وی راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی و استقبال بالای گردشگران از این واحدها را نقطه عطفی در گردشگری استان کرمان دانست و افزود: در ایام نوروز 96 بیشترین اقامت ها در واحدهای بوم گردی بخش های شهداد، بافت و ماهان از توابع شهرستان کرمان بوده است.
وی با اشاره به استقبال گردشگران از هتل کپری قلعه گنج (شهر نمونه اقتصاد مقاومتی) بیان کرد: ظرفیت این هتل در بسیاری از روزهای ایام نوروز به طور کامل تکمیل بود که در حال حاضر نیز بسیاری از اتاق های آن برای تورهای داخلی و خارجی رزرو است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان گفت: نوروز امسال با توزیع مناسب سفر، گردشگران از جاذبه های تاریخی و گردشگری بخش های مختلف استان به ویژه مناطق کمتر گردشگر پذیر بازدید کردند.

*پذیرش بیش از 154 هزار مسافر نوروزی در ستاد اسکان فرهنگیان
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: 154 هزار و 836 مسافر در قالب 356 هزار و 123 نفر روز طی تعطیلات نوروز سال جاری در ستاد اسکان نوروزی آموزش و پرورش این استان پذیرش شدند.
محمد محسن بیگی افزود: 38 هزار و 933 خانوار از 26 اسفند سال گذشته تا پایان تعطیلات نوروزی سال جاری در مدارس طرح اسکان این استان اسکان داده شده اند.
وی با بیان اینکه نوروز سال گذشته 128 هزار و 174 مسافر در مدارس استان کرمان پذیرش و اسکان داده شدند اظهار کرد: آمار نفرات پذیرش شده در نوروز 96 نسبت به سال قبل از آن بیش از 20 درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به اسکان 30 هزار و 468 خانوار در مدارس استان کرمان گفت: آمار خانوارهای اسکان یافته در ستادهای اسکان نوروزی آموزش و پرورش این استان در سال جاری در مقایسه با سال گذشته حدود 29 درصد رشد داشته است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان تصریح کرد: بیشتر میهمانان پذیرفته شده در ستادهای اسکان نوروزی فرهنگیان استان طی سال جاری به ترتیب از استان های خراسان رضوی، اصفهان، آذربایجان شرقی، تهران، خراسان شمالی، فارس و همدان بودند.
وی افزود: شهرستان های کرمان، سیرجان، راور، شهربابک، انار، بم و جیرفت به ترتیب بیشترین آمار پذیرش و اسکان میهمانان نوروزی را در استان کرمان به خود اختصاص دادند.
محسن بیگی با اشاره به راه اندازی 33 پایگاه اسکان در شهرستان ها و مناطق استان کرمان گفت: 431 مدرسه در قالب پنج هزار و 160 کلاس درس و خوابگاه، اردوگاه های دانش آموزی، دانشگاه فرهنگیان، خانه های معلم، سالن های ورزشی و نمازخانه های مدارس این اداره کل در سراسر استان پس از تجهیز و آماده سازی در اختیار میهمانان نوروزی قرار گرفت.
وی با اشاره به ارائه خدمات درمانی رایگان به یکهزار و 600 مسافر فرهنگی در کلینیک پزشکی فرهنگیان شهر کرمان گفت: پنج هزار و 856 نفر از ابتدا تا پایان تعطیلات نوروزی از خدمات درمانی این مرکز استفاده کردند.

*خدمات نوروزی هلال احمر کرمان به بیش از 142 هزار نفر
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان گفت: 142 هزار و 120 نفر تا پایان چهاردهمین روز فروردین به پایگاه های ایمنی و سلامت هلال احمر در استان مراجعه کردند.
علی گنج کریمی افزود: هفدهمین طرح ملی 'ایمنی و سلامت مسافران نوروزی' در 23 شهرستان استان کرمان در قالب 30 پست ثابت و هفت پست سیار برگزار شد.
وی گفت: در مدت 20 روز اجرای هفدهمین طرح ملی ایمنی و سلامت 81 هزار و 260 نقشه، 33 هزار و 959 بروشور و همچنین 24 هزار و 757 محصول فرهنگی بین مراجعه کنندگان توزیع شد.
وی استقبال از کمپین نه به تصادفات جاده ای را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: بیش از 11 هزار مورد امضا در میثاق نامه کمپین در سراسر پست های استان ثبت شده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان با اشاره به برپایی خیمه های نماز اظهار کرد: 2 هزار و 722 نفر در خیمه های نماز به اقامه نماز پرداختند.
وی از برپایی پنج ایستگاه سلامت در استان خبر داد و گفت: 2 هزار و 492 نفر از خدمات ایستگاه‌های سلامت بهره مند شده‌ و همچنین بیش از 6 هزار کودک از خدمات فرهنگی فضاهای دوستدار کودک و نوجوان استفاده کرده‌اند.
گنج کریمی بیان کرد: بیش از 370 نفر از اعضای جوانان استان در این 20 روز در پست های ایمنی و سلامت حضور داشته اند.
استان کرمان با 23 شهرستان، 700 اثر تاریخی ثبت ملی و پنج اثر ثبت جهانی دارد و از جاذبه های طبیعی و محورهای گردشگری متعدد گرمسیری و سردسیری برخوردار است.
خبرنگار: داود رجبی بهجت ** انتشار: رسول محمدحسنی
7437/3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.