به گزارش ایرنا محمدرضا شاهرخی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: طرح های آبخیزداری با هدف جلوگیری از هدررفت آب‌های سطحی و مهار سیلاب اجرا و موجب کاهش سرعت روان آب‌ها و افزایش میزان نفوذ آنها به درون سفره‌های آب زیرزمینی می‌شود.
وی تصریح کرد: اجرای این طرح ها علاوه بر مهار سیلاب موجب تقویت آبخوان‌ها، چاه‌ها و قنات‌ها و به تبع آن افزایش تولیدات کشاورزی می‌شود.
وی گفت: در پی بارندگی های اخیر در نقاط مختلف جنوب کرمان طی سال جاری سازه‌های آبخیزداری آبگیری شدند که موجب شادی مردم بویژه کشاورزان شده است.
معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان افزود: علاوه بر مهار 60 میلیون متر مکعب سیلاب در این سازه ها، میلیون‌ها متر مکعب آب از سطح حوضه‌های آبخیز به دلیل اجرا نشدن طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری از دسترس خارج شده است اما در صورت تخصیص اعتبارات لازم و اجرای پروژه‌های مذکور، سفره‌های آب زیرزمینی بیش از پیش تغذیه می‌شوند.
وی عنوان کرد: با اجرای طرح‌های آبخیزداری، سیلاب که تاسیسات زیربنایی، جان و مال مردم را مورد تهدید قرار می داد و موجب ورود رسوبات خطرساز به مخازن سدها، سیستم‎ها و کانال‌های آبیاری شده بود، مهار و به فرصتی برای تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی تبدیل شد.
شاهرخی گفت: در منطقه جنوب استان کرمان 570 سازه آبخیزداری با ظرفیت سالانه بیش از 95 میلیون متر مکعب احاث شده که این سازه ها در مهار سیلاب نقش موثری دارند.
اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب استان کرمان هفت شهرستان جیرفت، فاریاب، عنبرآباد، کهنوج، رودبار جنوب، قلعه گنج و منوجان را زیر پوشش دارد.
خبرنگار: هادی شفیعی مجاز ** انتشار دهنده: رسول محمدحسنی
7450/6003/3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.